Convenio colectivo - Transports de Mercaderies per Carretera i Logística, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 17/12/2003

RESOLUCI” TIC/3839/2003, de 24 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de transports de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2006 (codi de conveni n˙m. 0804295).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de transports de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Barcelona subscrit per TRANSCALIT, ACET, CCOO i UGT el dia 21 d'octubre de 2003 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusiÛ del Departament de Treball amb el d'Ind˙stria, ComerÁ i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuraciÛ parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de transports de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2006 (codi de conveni n˙m. 0804295) al Registre de convenis de Barcelona de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 24 de novembre de 2003

Francisca Antolinos i JimÈnez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu del sector de transport de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2006

Pre‡mbul

Els integrants de la ComissiÛ Negociadora del Conveni, formada, per part empresarial, per representants de les associacions empresarials TRANSCALIT i ACET i, per part dels treballadors/ores, per representants de les centrals sindicals CCOO i UGT, es reconeixen representativitat i legitimaciÛ suficients per a la negociaciÛ d'aquest Conveni.

Article 1

¿mbit territorial

Les disposicions d'aquest Conveni obliguen totes les empreses situades a la provÌncia de Barcelona i les que, malgrat residir en un altre lloc, tenen establiment dins de la provÌncia, pel que fa al personal que hi est‡ adscrit.

Article 2

¿mbit funcional

Aquest Conveni obliga qualsevol activitat empresarial de transport de mercaderies per tota mena de vies terrestres, en vehicles automÚbils que circulin sense camÌ de rodament fix i sense mitjans fixos de captaciÛ d'energia, aixÌ com les activitats que la Llei 16/1987, d'ordenaciÛ dels transports terrestres, anomena auxiliars i complement‡ries del transport de mercaderies.

En virtut del principi d'unitat d'empresa, aquest Conveni s'aplica a tots els serveis de cada empresa l'activitat principal de la qual estigui inclosa en el seu ‡mbit funcional; si es tracta de serveis que constitueixen unitats de negoci independents, amb comptes d'explotaciÛ tambÈ independents i que desenvolupen activitats no compreses en l'‡mbit d'aquest Conveni, no se'ls hi aplica si ho pacten expressament les representacions de l'empresa i dels treballadors/ores afectats, mitjanÁant un conveni col∑lectiu estatutari.

Article 3

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta els treballadors/ores de les empreses que comprËn, tret de les excepcions que contÈ l'article 11 de l'Estatut dels treballadors vigent.

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor amb tots els efectes l'1 de gener de 2003, i tÈ vigËncia fins al 31 de desembre de l'any 2006, independentment de la data de publicaciÛ al BOP i/o DOGC, excepte pel que fa a les dietes, de conformitat amb el que preveu l'article 25.

AtËs el car‡cter retroactiu d'aquest Conveni, els endarreriments als quals doni lloc la seva aplicaciÛ han de ser abonats en el termini m‡xim d'1 mes a partir de la data de notificaciÛ a les parts de l'acord de registre i disposiciÛ de publicaciÛ per part de l'autoritat laboral, d'acord amb el que preveu l'article 90 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors, sens perjudici d'un acord formalitzat per escrit entre l'empresa i els representants dels treballadors/ores.

Article 5

Den˙ncia i revisiÛ

La representaciÛ de la part que vulgui revisar o modificar aquest Conveni ha d'efectuar la den˙ncia almenys amb 3 mesos d'antelaciÛ a la data de caducitat. Si cap de les parts no el denuncia, es considerar‡ prorrogat t‡citament fins a 3 mesos desprÈs que alguna de les parts faci la den˙ncia.

Si les converses o els estudis motivats per la revisiÛ del Conveni es prolonguen un temps superior a la seva vigËncia inicial o a qualsevol de les prÚrrogues, es considerar‡ prorrogat fins que aquests finalitzin.

Article 6

Increment i revisiÛ salarial

Per a 2003 regeixen les taules salarials de l'annex 1 (un 2% d'IPC previst mÈs 1 punt dÛna un 3%).

En el cas que el 31 de desembre de 2003 l'Ìndex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'EstadÌstica registri un increment superior al 2% previst, cal efectuar una revisiÛ de la xifra esmentada tan aviat com aixÚ es constati oficialment; Ès a dir, si l'IPC en data 31 de desembre de 2003 excedeix el 2%, s'han de revisar els conceptes retributius pel que fa a l'excÈs resultant amb efectes des de l'1 de gener de 2003.

Per al 2004, es pacta un increment equivalent a la previsiÛ d'inflaciÛ per a aquest any mÈs 1 punt, aplicat a les taules de l'annex 1 i la resta de conceptes econÚmics augmentats el 2003.

En el cas que el 31 de desembre de 2004 l'Ìndex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'EstadÌstica registri un increment superior a la previsiÛ d'inflaciÛ per a aquest any, cal efectuar una revisiÛ salarial, tan aviat com aixÚ es constati oficialment, pel que fa a l'excÈs sobre la xifra indicada. Aquest increment s'ha d'abonar amb efectes des de l'1 de gener de 2004 i aplicat a les taules i la resta de conceptes econÚmics que serveixin de base per al c‡lcul pactat inicialment per a aquest any.

Per a l'any 2005, es pacta un increment equivalent a la previsiÛ d'inflaciÛ per a aquest any mÈs 1 punt, aplicat a les taules de l'annex 1 i la resta de conceptes econÚmics augmentats el 2004.

Si el 31 de desembre de 2005 l'Ìndex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'EstadÌstica registra un increment superior a la previsiÛ d'inflaciÛ per a aquest any, cal efectuar una revisiÛ salarial, tan aviat com aixÚ es constati oficialment, pel que fa a l'excÈs sobre la xifra indicada. Aquest increment s'ha d'abonar amb efectes des de l'1 de gener de 2005 i aplicat a les taules i la resta de conceptes econÚmics que serveixin de base per al c‡lcul pactat inicialment per a aquest any.

Per a l'any 2006, es pacta un increment equivalent a la previsiÛ d'inflaciÛ per a aquest any mÈs 1 punt, aplicat a les taules de l'annex 1 i la resta de conceptes econÚmics augmentats el 2005.

Si el 31 de desembre de 2006 l'Ìndex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'EstadÌstica registra un increment superior a la previsiÛ d'inflaciÛ per a aquest any, cal efectuar una revisiÛ salarial, tan aviat com aixÚ es constati oficialment, pel que fa a l'excÈs sobre la xifra indicada. Aquest increment s'ha d'abonar amb efectes des de l'1 de gener de 2006 i aplicat a les taules i la resta de conceptes econÚmics que serveixin de base per al c‡lcul pactat inicialment per a aquest any.

Article 7

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, s'han de considerar sempre amb aquest car‡cter.

Si l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les seves facultats, no aprovÈs algun dels pactes del Conveni, aquest quedaria sense efic‡cia pr‡ctica i s'hauria de reconsiderar totalment.

Article 8

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que, amb car‡cter global, millorin el que pacta aquest Conveni, i s'han de mantenir estrictament ad personam, llevat del que preveu l'article 19.7 sobre assignacions volunt‡ries, establertes a partir de l'1 de febrer de 1998.

Article 9

ComissiÛ Parit‡ria interpretadora del Conveni

Les funcions de la ComissiÛ Parit‡ria sÛn interpretar autËnticament el Conveni col∑lectiu, arbitrar en les q¸estions o problemes que les parts sotmetin a la seva consideraciÛ, vigilar l'estricte compliment del que s'ha pactat i analitzar l'evoluciÛ de les relacions entre les parts contractants. Ambdues parts convenen d'informar la ComissiÛ Parit‡ria dels dubtes i les discrep‡ncies que es puguin produir com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i l'aplicaciÛ del Conveni col∑lectiu.

PerquË aquesta ComissiÛ emeti dictamen i actuÔ segons la forma reglament‡ria prevista, es requereix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR