Convenio colectivo - Indústries de Derivats del Ciment, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005

RESOLUCIÓ TIC/1769/2003, de 23 de maig, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona per al període 2003-2005 (codi de conveni núm. 1700295).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona, subscrit, d'una part pel grup d'empresaris de derivats del ciment, i de l'altra part per CCOO i UGT el dia 8 de maig de 2003, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós del Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona per al període 2003-2005 (codi de conveni núm. 1700295) al Registre de convenis de la Subdirecció d'Afers Laborals i d'Ocupació a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Subdirecció.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Girona, 23 de maig de 2003

Montserrat González i Falcó

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Girona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona

Article 1

Àmbit d'aplicació

Queden inclosos en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni les empreses i els treballadors que estiguin compresos en els articles 9 i 10 del Conveni general de derivats del ciment i que desenvolupin la seva activitat en l'àmbit territorial de la província de Girona.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni té una durada de 3 anys, és a dir, des del dia 1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005, i és prorrogable per anualitats, tret que qualsevol de les parts el denunciï amb 3 mesos d'antelació respecte de la data de venciment o de qualsevol de les pròrrogues.

Un cop denunciat, s'ha de continuar aplicant fins que se n'aprovi un altre o, si escau, fins que es dicti una norma de compliment obligatori.

Els efectes econòmics d'aquest Conveni són retroactius amb efecte d'1 de gener de 2003.

Article 3

Compensació i absorció

Les condicions pactades en aquest Conveni tenen en conjunt el caràcter de mínimes. Són compensables en conjunt amb les actuals, qualsevol que en sigui l'origen i la causa. Absorbeixen tota mena de millora que per qualsevol causa i disposició es pugui establir temps a venir.

Article 4

Festivitats

Quant a festivitats, és norma reguladora el calendari oficial vigent, aprovat per la Generalitat de Catalunya, amb la inclusió de les festes locals també aprovades per la Generalitat, així com el dia 13 de juny (Sant Antoni), festivitat gremial; 1 dia per Nadal, i un altre dia, preferentment també per Nadal.

Article 5

Roba de treball

L'empresa ha de facilitar 2 peces de roba de treball a l'any: granotes de treball o altres de semblants. L'empresa pot efectuar el lliurament d'aquestes peces cada 6 mesos, o bé les 2 granotes en el moment de començar la relació de treball o, si escau, al cap d'1 any del lliurament anterior o, si de cas, al cap de 6 mesos. El treballador pot requerir la roba corresponent als mesos d'estiu, és a dir, 2 peces. L'obligació de facilitar la roba de treball no és substituïble per cap mena de compensació econòmica.

El treballador ha de tornar la roba que li ha estat facilitada en bon estat, atès el temps que l'ha feta servir, en deixar de treballar a l'empresa.

Article 6

Hores no treballades per impossibilitat del treball

En els supòsits d'inclemències del temps, força major o d'altres causes imprevisibles, s'ha d'atenir allò que disposa l'article 42 del Conveni general.

Article 7

Permisos i llicències

Respecte de permisos i llicències s'ha d'atenir allò que disposa l'article 74 i l'Annex V, quadre de permisos i llicències del Conveni general.

Article 8

Hores extraordinàries

S'ha d'atenir allò que disposa l'article 57 del Conveni general.

Article 9

Gratificacions extraordinàries

S'estableixen 2 gratificacions extraordinàries amb la denominació de "paga d'estiu" i "paga de Nadal", que s'han d'abonar respectivament, abans del 30 de juny i del 20 de desembre, i s'han de meritar per semestres naturals, i per cada dia natural en què s'hagi acreditat el salari base.

Acreditació de les pagues:

- Paga d'estiu: de l'1 de gener al 30 de juny

- Paga de Nadal: de l'1 de juliol al 31 de desembre

La quantia d'aquests complements ha de ser la que s'especifica per a cadascun dels grups o nivells a les taules del Conveni incrementada, en el cas que procedeixi, amb l'antiguitat consolidada que correspongui.

Al personal que ingressi o plegui de l'empresa, se li ha de fer efectiva la part proporcional de les gratificacions extraordinàries d'acord amb els criteris anteriors, en el moment de realitzar la liquidació dels seus havers.

Article 10

Vacances

S'ha de respectar allò que disposen els articles 43 i 55 del Conveni general.

Article 11

Jornada de treball

La jornada de treball efectiu per als anys 2003, 2004 i 2005 és de 1.744 hores anuals efectives de treball, distribuïdes de dilluns a divendres, excepte per a les empreses que treballin els dissabtes, que han de continuar amb la jornada de dilluns a dissabte, llevat que pactin una altra cosa.

Per aquelles empreses que en l'elaboració del seu quadre horari no utilitzin la distribució irregular de la jornada, d'acord amb allò que disposen els articles 38 i 39 del Conveni general, a títol orientatiu s'assenyala com a jornada setmanal la de 40 hores efectives de treball.

No obstant això, s'acorda que inicialment la jornada per l'any 2006 ha de ser de 1.740 hores anuals; aquest acord correspon al II Conveni general, i tot això sens perjudici del que es pacti en matèria de jornada entre les parts en la negociació col-lectiva de l'any 2006 i successius.

Basant-nos en això, tota vegada que la lletra h de l'article 37 estableix l'obligació de les empreses d'exposar en lloc visible el calendari pactat i que la lletra b de l'article 38 estableix l'obligació de fixar l'esmentat calendari amb anterioritat al 28 de febrer de cada exercici, als efectes de donar compliment a aquesta obligació per a l'exercici 2006, els signants acorden que el calendari d'aquest exercici s'estableix inicialment en 1740 hores anuals.

Article 12

Salari global

Es prohibeix la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR