Convenio colectivo - Indústries de Captació, elevació, conducció, tractament, distribució i depuració d'aigua de les comarques de Lleida, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 17/04/2002

RESOLUCIÓ TRE/863/2002, de 21 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector d'indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 (codi de conveni núm. 2500695).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector d'indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida, presentat pel senyor Josep M. Balasch Mateu en data 8 de gener de 2002, subscrit per les parts negociadores el dia 6 de desembre de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector d'indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Lleida, 21 de gener de 2002

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

Col·lectiu de treball del sector d'Indústries de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües de les comarques de Lleida per a l'1.1.2001 al 31.12.2003.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni Col·lectiu serà d'aplicació a tots els centres de treball que pertanyen a les empreses que operen a la província de Lleida.

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni Col·lectiu regula les relacions de treball d'aquelles empreses dedicades a activitats de captació, elevació, conducció, depuració, tractament i distribució d'aigües potables i residuals, públiques i privades, tant per usos domèstics com industrials.

Article 3

Àmbit personal

De conformitat amb l'establert en l'article anterior, s'afectarà a tot el personal subjecte a relació laboral de les empreses en aquell compreses, tant fixes com eventuals, qualsevol que sigui la seva categoria professional.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni col·lectiu tindrà una durada de tres (3) anys des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2003, ambdós inclosos.

Article 5

Pròrroga i denúncia

La denúncia al present Conveni Col·lectiu s'haurà de fer, al menys, amb tres mesos d'antelació a la data de finalitzaria o pròrroga. En cas de no ser presentada la denuncia descrita.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Si l'autoritat laboral no aprova aquest conveni col·lectiu o modifica algun dels seus aspectes fonamentals, la totalitat del conveni quedarà sense eficàcia, i l'actual comissió deliberant haurà d'examinar novament el seu contingut.

Article 7

Clàusules d'absorció

El règim econòmic pactat en aquest conveni, i valorat en còmput anual, absorbeix automàticament, i fins on arribi, qualsevol augment de salaris o qualsevol percepció salarial, directa o indirectament que, si s'escau, sigui establerta durant el període de vigència per disposició legal o reglamentària.

Article 8

Compensació i garantia «ad personam»

Les retribucions que estableix aquest conveni, considerades anualment, també absorbeixen en concepte anual totes les retribucions que els treballadors percebin de les empreses respectives per tots els conceptes, i s'hauran de respectar ad personam els drets econòmics adquirits que excedeixen el que es pacte en aquest conveni.

Article 9

Comissió paritària

Es crea una Comissió Mixta Paritària, constituïda per tres representants de la patronal i tres membres de la representació social. Aquesta Comissió es reunirà a instància de part, essent les seves funcions les que a continuació es detallen.

  1. Interpretació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni Col·lectiu.

  2. Vigilància de l'acompliment del pactat.

  3. Estudi i valoració de noves disposicions legals, de promulgació posterior a l'entrada en vigor del present Conveni Col·lectiu, que puguin afectar al seu contingut.

  4. Quantes altres activitats que tendeixin a l'eficàcia del Conveni Col·lectiu i a una major i millor solució dels conflictes.

Les parts hauran de sotmetre qualsevol divergència ineludiblement i en primera instància a la Comissió Paritària, la que no podrà eludir el pronunciar-se sobre la sotmesa a pretext de silenci, foscor o insuficiència.

Article 10

Funcionament de la comissió paritària

Estan legitimats per promoure qüestions derivades de l'aplicació i interpretació del present Conveni Col·lectiu, els representants legals dels treballadors en el sí de les empreses, o les organitzacions sindicals firmants del Conveni Col·lectiu i les pròpies empreses.

La Comissió es reunirà a petició raonada d'una o de l'altra de les representacions o sempre que li sigui sotmesa una qüestió, amb un termini de preavís en la convocatòria de deu dies. De les sessions de la Comissió s'aixecarà la corresponent acta.

En cas de desacord, els conflictes derivats de l'aplicació de la interpretació del Conveni Col·lectiu es resoldran, a petició de part, per la jurisdicció competent.

Capítol 2

Organització del treball

Article 11

Norma general

L'organització tècnica i pràctica de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, que s'haurà de fer ús d'acord amb el que estableixen les lleis.

L'empresa ha d'adaptar a cada moment els seus sistemes de producció a les circumstàncies tecnològiques i ha de procurar, amb caràcter primordial, capacitar el personal de la seva plantilla pel desenvolupament i l'aplicació dels nous rendiments, sense que aquest puguin redundar en perjudici dels drets econòmics o d'un altre tipus adquirits.

Article 12

Plantilla

La plantilla ha de ser la que resulta adient a cada moment per a l'explotació correcta del servei públic que l'empresa té encomanat.

Article 13

Prestació de treball

El treballador està obligat a conèixer tots els treballs necessaris per a l'execució correcta de les tasques que se li encomanen, i a exercir-los, i això a nivell de la categoria professional que té.

Si un treballador exerceix habitualment tasques corresponents a diversos oficis o categories professionals, ha de tenir la que resulta més ben remunerada, sense que això signifiqui que pugui deixar d'efectuar les de caràcter inferior.

No regeix el paràgraf anterior si el treballador efectua algunes tasques corresponents a una categoria superior a la que té i percep una compensació específica per la funció múltiple que exerceix.

Article 14

Rendiments

S'ha de procedir a la determinació del rendiment normal que cal desenvolupar en cada lloc de treball.

Les remuneracions que estableix aquest Conveni Col·lectiu correspon a un rendiment normal.

Per a la determinació de rendiments, la saturació de treball en els llocs i la fixació, si s'escau d'incentius, l'empresa pot efectuar el mesurament dels treballs en tots aquells casos en que és viable, tenint en compte tant els factors quantitatius com qualitatius.

La representació dels treballadors constituïda legalment a l'empresa té, en les matèries que especifiquen els paràgrafs anteriors, la intervenció que reconeix la legislació vigent.

Article 15

Dedicació plena a la feina

Quan és possible la realització simultània o successiva dintre de la jornada laboral de funcions corresponents a diversos llocs de treball de categoria anàloga o inferior, es poden encomanar a un sol treballador fins arribar a la plena ocupació de la seva jornada, mesura necessària per obtenir una productivitat òptima de tot el personal. El tipus de treball que se li encomana no pot ser ni vexatori ni pejoratiu. Si el treballador realitza treballs de categoria inferior el salari serà el de la categoria superior.

Article 16

Roba de feina

La direcció de l'empresa acordarà amb la representació dels treballadors, les característiques de l'explotació, les peces de roba de treball que s'han d'utilitzar en cada servei.

Capítol 3

Contractació

Article 17

Contractació

En les qüestions generals s'estarà a lo disposat en la normativa vigent.

El treballador rebrà el seu exemplar del contracte de treball en el termini de 15 dies com a màxim des del moment de la seva signatura.

Quan el contracte de duració determinada previst en l'apartat b) de l'article 15 del nou text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, que concerneix a atendre circumstàncies del servei, acumulació de feines, etc., la duració màxima del contracte podrà ser de 12 mesos dins d'un període de 18 mesos. En cas de que es concerti per un període inferior als 12 mesos, podrà ser prorrogat mitjançant acords de les parts, sense que la duració total del contracte pugui excedir l'esmentat màxim.

Article 18
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR