Convenio colectivo - Flequeria de les comarques de Lleida, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004

RESOLUCI” TIC/3791/2003, de 28 d'agost, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'ind˙stries de flequeria de les comarques de Lleida, de l'1.1.2003 al 31.12.2004 (codi de conveni n˙m. 2500225).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'ind˙stries de flequeria de les comarques de Lleida, subscrit per la part empresarial pel Gremi de forners de la provÌncia de Lleida i per part dels treballadors per les centrals sindicals Comissions Obreres i UniÛ General de Treballadors, el dia 4 de juny de 2003, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'ind˙stries de flequeria de les comarques de Lleida, de l'1.1.2003 al 31.12.2004, al Registre de convenis de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ a Lleida.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Lleida, 28 d'agost de 2003

Anna Miranda i Torres

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Lleida en funcions

TranscripciÛ original del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu d'‡mbit provincial per a les ind˙stries de flequeria de les comarques de Lleida de l'1.1.2003 al 31.12.2004, (codi de conveni n˙m. 2500225)

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni regular‡ les relacions laborals entre les empreses i els establiments dedicats a l'elaboraciÛ i/o venda de pa, com tambÈ les empreses denominades croissanteries i els treballadors que hi prestin els seus serveis.

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni afectar‡ totes les empreses els centres de treball de les quals radiquen a Lleida i a la seva provÌncia.

AixÌ mateix, aquest conveni queda obert en el seu ‡mbit d'aplicaciÛ a qualsevol adhesiÛ, per part dels treballadors d'altres provÌncies.

Article 3

¿mbit personal

Aquest Conveni obliga tant els empresaris com els treballadors dels anteriors centres de treball, sigui quina sigui la seva categoria professional, que durant la seva vigËncia treballen sota la dependËncia i per compte de les empreses afectades.

Article 4

VigËncia, duraciÛ i prÚrroga

Aquest Conveni tindr‡ una vigËncia de dos anys, des de l'1 de gener de 2003 fins al dia 31 de desembre del 2004.

La den˙ncia d'aquest conveni es produeix de manera autom‡tica dins el mes immediatament anterior al termini de la seva vigËncia sense necessitat de comunicaciÛ entre les parts.

A la finalitzaciÛ del conveni col∑lectiu i mentre no se'n negociÔ un de nou quedaran vigents amb el mateix contingut que el conveni anterior, tant les cl‡usules normatives com les obligacions.

Article 5

Cessaments voluntaris

Els treballadors que cessen volunt‡riament al servei de l'empresa ho han de comunicar a l'empresa amb 15 dies d'antelaciÛ. Si el treballador no compleix aquesta obligaciÛ, l'empresa tÈ dret a descomptar-li de la liquidaciÛ l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en el preavÌs. En el cas que presti serveis durant els primers quinze dies, el preavÌs Ès de 48 hores.

L'empresa est‡ obligada a entregar als treballadors que cessen volunt‡riament la liquidaciÛ dos dies abans del cessament, a fi que puguin fer les consultes que creguin oportunes. Un cop transcorregut aquest termini, la liquidaciÛ es fa efectiva.

Si l'empresa no compleix aquest requisit, abonar‡ aquestes quantitats amb l'increment del 10%.

Article 6

CompensaciÛ i absorciÛ

Les condicions econÚmiques i socials pactades en aquest Conveni formen un tot o unitat indivisible i es consideren, globalment, en cÚmput anyal, a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica.

Les millores econÚmiques que estableix aquest Conveni sÛn absorbibles per aquelles a quË el treballador tenia dret en el moment de la seva entrada en vigor.

Article 7

Condicions mÈs beneficioses

Totes les condicions d'aquest Conveni tenen la consideraciÛ de mÌnimes. Per tant, es respecten en tota la seva integritat "ad personam" els pactes, les cl‡usules, les condicions i les situacions actuals reconegudes individualment entre els treballadors i les empreses, el cÚmput de les quals, en el seu conjunt, sigui mÈs beneficiÛs.

Article 8

ComissiÛ parit‡ria

En el moment de l'aprovaciÛ d'aquest Conveni per l'autoritat laboral competent, es crea una ComissiÛ parit‡ria de Conveni com a Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia per al seu compliment.

Les funcions de la ComissiÛ parit‡ria sÛn les seg¸ents:

a)†InterpretaciÛ del text del Conveni.

b)†Arbitratge de les q¸estions o dels problemes sotmesos a la seva consideraciÛ per les parts o en els supÚsits que preveu aquest Conveni.

c)†Vigil‡ncia del compliment de tot el que s'ha pactat.

d)†Estudi de l'avaluaciÛ de les relacions entre les parts contractants.

e)†Qualsevol altra activitat que tingui com a objectiu una efic‡cia mÈs gran del conveni.

La ComissiÛ s'ha de reunir obligatÚriament a peticiÛ de qualsevol de les parts en el termini de 7 dies com a m‡xim.

A les reunions de la ComissiÛ parit‡ria poden assistir assessors de les centrals sindicals deliberants (CCOO i UGT).

La ComissiÛ parit‡ria est‡ constituÔda per un president, un secretari i quatre vocals, en representaciÛ igual d'empresaris i treballadors. El president Ès el de la ComissiÛ Deliberadora del conveni i assisteix a les reunions amb veu perÚ sense vot.

Els vocals empresaris tenen el seu domicili al local social del Gremi Provincial de Forners. Els vocals treballadors tenen el domicili als locals socials dels sindicats (CCOO i UGT).

Ambdues parts, l'empresarial i la treballadora han de comunicar a la ComissiÛ parit‡ria del conveni els dubtes, les discrep‡ncies i els conflictes que poden produir-se com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ del conveni, a fi que aquesta ComissiÛ emeti dictamen o actuÔ de forma reglament‡ria, sense que aixÚ dificulti les accions administratives o jurisdiccionals de qualsevol de les parts.

CapÌtol 2

RËgim de treball

Article 9

Jornada laboral

La jornada laboral Ès de 40 hores setmanals que en cÚmput anyal es fixa en 1.806 hores.

a)†Quan per disposiciÛ legal es modifiqui la jornada laboral, s'ha d'aplicar la nova Llei.

b)†El personal tÈ dret desprÈs de la quarta hora treballada, a 20 minuts per a l'entrep‡, i s'han d'efectuar els torns corresponents.

En totes les ind˙stries afectades per aquest Conveni es respectar‡ l'horari habitual d'entrada al treball.

Article 10

Vacances

El personal adscrit a aquest Conveni tÈ dret a 30 dies naturals de vacances l'any. Si l'antiguitat a l'empresa Ès inferior a un any tÈ dret a la part proporcional corresponent.

a)†Les vacances s'efectuen dins el perÌode que pacti l'empresa amb el treballador.

b)†En el cas que no hi hagi acord el treballador fixar‡ 15 dies i la resta dels 15 dies les fixar‡ l'empresa.

Article 11

LlicËncies

Els treballadors tenen dret a les llicËncies retribuÔdes seg¸ents:

a)†Per matrimoni del treballador, 15 dies.

b)†Per naixement d'un fill, per mort o per malaltia greu dels cÚnjuges, pares, fills, germans, cunyats, sogres, avis o nÈts, 2 dies, els quals poden ampliar-se a 4 si s'han de desplaÁar fora de la poblaciÛ.

c)†Per trasllat de domicili del treballador, 1 dia.

d)†Per matrimoni dels pares, dels germans i dels fills, 1 dia.

e)†Per visites mËdiques, el temps necessari.

f)†Els signants recomanen concedir permÌs quan s'ha d'assistir als ex‡mens per obtenir el permÌs de conduir.

g)†Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR