Convenio colectivo - Fruites, Verdures i Hortalisses del Mercat del Camp de Reus i Tarragona, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 10/03/2003

RESOLUCIÓ TRE/3955/2002, de 9 de setembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del sector de fruites, verdures i hortalisses del Mercat del Camp Reus i Tarragona per als anys 2002-2003 (codi de conveni núm. 4300865).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del sector de fruites, verdures i hortalisses del Mercat del Camp Reus i Tarragona per als anys 2002-2003, subscrit per les parts negociadores en data 9 de maig de 2002 i presentat per les mateixes parts en data 26 d'agost de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball del sector de fruites, verdures i hortalisses del Mercat del Camp Reus i Tarragona per als anys 2002-2003 (codi de conveni núm. 4300865) en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 9 de setembre de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Mercat del Camp (Mancomunitat Reus-Tarragona) de la província de Tarragona

Article 1

Àmbit Territorial

Aquest Conveni s'aplica obligatòriament a totes les empreses dedicades al comerç de fruita, verdura i hortalisses ubicades al Mercat del Camp, comunitat mancomunada entre les ciutats de Reus i Tarragona.

Article 2

Àmbit funcional

Queden sotmeses a les estipulacions d'aquest Conveni totes les empreses dedicades al comerç de fruita, verdura i hortalisses del Mercat del Camp, i obliga tant a les empreses i centres de treball que hi ha actualment com els de nova instal-lació, així com a aquells treballadors d'aquestes que treballin en altres centres de treball diferents però de la mateixa titularitat.

Article 3

Àmbit personal

Hi resta inclosa la totalitat del personal ocupat actualment per les empreses afectades per aquest Conveni, com també el que hi ingressi durant el període de vigència.

Article 4

Vigència

Amb caràcter general, aquest Conveni entrà en vigor el dia 1 de gener de 2002, i la seva vigència finalitzarà el 31 de desembre de 2003.

Article 5

Durada i denúncia

La durada d'aquest Conveni és fins el 31.12.03, en tot el seu articulat. La denúncia del Conveni s'ha d'efectuar, com a mínim amb un mes de temps abans de la data de finalització. El Conveni quedarà prorrogat tàcitament si, a comptar del termini d'un mes abans de la data del seu venciment, no és denunciat per cap de les parts. En aquest cas es revisaran automàticament els salaris amb l'IPC a nivell estatal de l'any anterior i a 31 de desembre. Aquesta revisió tindrà vigència a partir del primer de gener següent.

Revisió Salarial

Per l'any 2003 l'augment serà l'IPC estatal més un 1,5%.

Per tal d'evitar una pèrdua de poder adquisitiu pels treballadors, en el cas que el 31 de desembre de 2002, l'IPC hagués superat el 2,7%, la diferència entre el 2.7% i l'IPC real de 2002, s'afegirà a la Base de Càlcul per l'increment de 2003, passant a formar part del salari en data 1 de gener de 2003. No s'abonaran endarreriments de 2002.

Article 6

Garantia personal

Cal respectar les situacions personals vigents que superin les d'aquest Conveni i que comportin condicions més beneficioses respecte a les que es convenen i a títol estrictament personal.

Article 7

Organització i condicions laborals

Totes les empreses que es regeixen per aquest Conveni tenen com a principis bàsics respecte màxim a la condició del treballador i la treballadora, sense discriminació per raó de sexe, edat, nacionalitat, religió, raça o ideologia, tant política com sindical.

Article 8

Jornada laboral i horaris

La jornada laboral és de 40 hores setmanals, que es reparteixen entre cinc dies de feina; (són festius els dissabtes, diumenges i festius, llevat que per aquest motiu hi hagi tres dies de festa consecutius).

Cal negociar anualment l'horari general del Mercat del Camp, que s'adjunta com a annex 2 d'aquest Conveni.

Article 9

Feines de categoria diferent

Els treballadors que dins l'empresa efectuen feines catalogades com a categories diferents han de percebre les retribucions que corresponen a la categoria superior, d'acord amb el temps que efectuïn aquesta funció.

Els treballadors que efectuen feines de categoria superior durant més de sis mesos ininterromputs passaran a aquesta categoria.

Article 10

Categories

S'estableixen les categories i els nivells següents:

Nivell 1

Encarregat

Xofer

Oficial 1a.

Oficial Administratiu

Nivell 2

Especialistes

Auxiliar Administratiu

Repartidor

Nivell 3

Peó

Aprenents

Els treballadors que tenen una antiguitat de més de tres anys han de pertànyer com a mínim a la categoria d'especialistes, al nivell 2. Els treballadors amb una antiguitat de més de dotze anys han de pertànyer a una de les categories del nivell 1.

Article 11

Retribucions

Les taules salarials per a l'any 2002 s'han de reflectir, segons la categoria i el nivell respectius, a l'annex número 1 d'aquest Conveni, si ha d'incloure:

Salari base

Complements salarials

Complements no salarials

Hores extraordinàries

Article 12

El personal del Mercat del Camp ha de percebre, amb càrrec a la seva empresa, les quantitats econòmiques de les despeses que tenen lloc en qualsevol mena de desplaçament obligat per l'empresa i com a conseqüència de la seva activitat laboral.

En cas que el treballador hagi de pernoctar fora del seu domicili habitual, l'empresa li ha de pagar les despeses que tingui per aquesta raó.

Article 13

Antiguitat

A partir de l'entrada en vigor del present conveni, no es meritarà per aquest concepte cap altra quantitat que les establertes en aquest article.

Tots els treballadors tindran dret a percebre per aquest concepte la quantitat que tinguin consolidada a 1 de gener de 2002, mantenint-ho a la nòmina com "Plus de Fidelitat", no essent aquest concepte absorbit ni compensable. La seva revalorització es portarà a efecte anualment amb l'increment que es pacti en el Conveni col-lectiu pel salari.

Tot i la desaparició d'aquest concepte i amb caràcter excepcional a tots els treballadors que fins al període de vigència del conveni (31-12-2003) consoliden un bienni, se'ls hi abonarà amb efectes de la data del seu venciment en la quantia que venien percebent i amb els augments pactats en el mateix.

Article 14

Plus distància

Atès l'emplaçament del Mercat del Camp, s'estableix per a l'any 2002 un plus distància per valor de 70,29 euros mensuals, independentment de la residència habitual del treballador.

Article 15

Plus nocturnitat

S'estableix un plus nocturnitat, valorat en el 25 per cent sobre el salari base, per a totes les hores de feina efectuades entre les onze de la nit i les sis del matí.

Article 16

Desplaçaments

En tots els casos en què el treballador estigui obligat a desplaçar-se amb vehicle de la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR