Convenio colectivo - Iberpotash, SA (centre de treball de Sant Just Desvern), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3964 de 09/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2638/2003, de 4 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de treball de Sant Just Desvern) per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0812631).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de treball de Sant Just Desvern), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 30 d'abril de 2003 i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de treball de Sant Just Desvern), per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0812631) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 4 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de Sant Just Desvern) per als anys 2003-2005

Article 1

Determinació de les parts

En compliment del que disposa l'article 85.2.a) de l'Estatut dels treballadors, les parts que concerten aquest Conveni col·lectiu són les següents: la representació de l'empresa Iberpotash, SA, en el seu centre de Sant Just Desvern, i el delegat de personal en representació dels treballadors.

Article 2

Àmbit funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu es refereix a les activitats que desenvolupa l'empresa Iberpotash, SA, al seu centre de treball de Sant Just Desvern, situat al carrer Frederic Mompou, 3, 5è pis, de la província de Barcelona.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu afecta els treballadors de l'empresa Iberpotash, SA, al seu centre de treball de Sant Just Desvern.

També afecta els treballadors que s'incorporen a la plantilla d'aquest centre de treball mentre sigui vigent, als quals es determinen els dies de vacances i les pagues de venciment superior a 1 mes proporcionalment als dies treballats.

En queda exclòs el personal tècnic i directiu, que té establertes unes condicions contractuals específiques.

Article 4

Àmbit temporal, pròrroga i denúncia

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor el dia 1 de gener de 2003, llevat dels casos en què el mateix text estableixi una vigència diferent, i té una durada de 3 anys.

En cas de no haver-hi preavís de denúncia per alguna de les parts que concerten el Conveni amb una antelació mínima de 2 mesos a la data de la seva finalització, es considera prorrogat per al període d'1 any.

Article 5

Comissió Paritària

Les parts signants acorden constituir una Comissió Paritària del Conveni col·lectiu integrada per 1 representant de l'empresa i 1 representant dels treballadors.

Les reunions de la Comissió se celebren amb prèvia convocatòria escrita de qualsevol de les parts, que han de lliurar amb una antelació mínima de 7 dies. En aquesta convocatòria s'han de detallar els punts que es vulguin tractar en la reunió.

Les funcions de la Comissió són analitzar les qüestions que puguin derivar de l'aplicació i la interpretació del Conveni col·lectiu.

Article 6

Derogació, compensació i absorció

Les disposicions que conté aquest Conveni deroguen en la seva integritat i substitueixen totalment les que conté el Conveni col·lectiu anterior, així com els acords signats amb el delegat de personal i amb la Comissió Paritària i les millores aplicades per l'empresa que s'oposin al contingut literal del present Conveni o el contradiguin.

Les millores establertes en aquest Conveni, en conjunt i còmput anual, poden ser compensades o absorbides per unes altres que estiguin establertes o que es puguin establir en el futur mitjançant una disposició legal o convencional, o bé per decisió dels òrgans jurisdiccionals.

Article 7

Vinculació a la totalitat i unitat del Conveni

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica es consideren globalment.

Si com a conseqüència de qualsevol disposició de caràcter imperatiu el conjunt del Conveni resulta més costós per a l'empresa en relació amb el moment de la seva entrada en vigor, l'empresa pot revisar-lo o rescindir-lo.

Article 8

Organització de la feina i contractació

L'organització de la feina és competència exclusiva de la Direcció de l'empresa, la qual, en conseqüència, pot prendre a cada moment les decisions que consideri pertinents, que els treballadors han d'acceptar obligatòriament.

Pel que fa a la contractació, cal atenir-se al que estableix la legislació vigent.

L'empresa ha de comunicar al delegat de personal els llocs de treball que pensa cobrir, els requisits que han de complir els candidats i el procés de selecció que es fa servir per a la cobertura de vacants.

Article 9

Cessament unilateral del contracte

El personal afectat pel present Conveni que es proposi extingir el contracte amb l'empresa ha de comunicar-ho per escrit amb un mínim de 15 dies d'antelació.

L'incompliment per part del treballador de l'obligació descrita en el paràgraf anterior dóna dret a l'empresa a descomptar de la liquidació l'import del salari corresponent.

L'empresa ha de notificar per escrit al treballador la finalització del contracte amb 15 dies d'antelació. L'incompliment suposa una indemnització d'1 dia de salari per cada dia de retard en la comunicació.

Article 10

Classificació professional

El personal que presta els seus serveis a Iberpotash, SA, es classifica, segons les funcions que desenvolupa, en un dels grups professionals següents:

Grup primer: personal tècnic titulat (titulat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR