Convenio colectivo - Construcció i Obres Públiques, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3966 de 12/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2700/2003, de 28 de juliol, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de la construcció, de la província de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300145).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de la construcció, subscrit per les parts negociadores en data 25 de juny de 2003, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 3 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals al Registre de Tarragona de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació (DOGC núm. 3642, de 24 de maig de 2002),

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector de la construcció, de la província de Tarragona, per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300145), en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 28 de juliol de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació

P. A. (art. 5 del Decret 326/1998,

de 24 de desembre, de reestructuració

de les delegacions territorials

del Departament de Treball)

Pilar Alier Cortés

Cap del Servei de Secretaria

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu del sector de la construcció i obres públiques de la província de Tarragona per als anys 2003-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Àmbit

Article 1

Àmbit funcional

  1. El present Conveni s'aplicarà a les empreses que desenvolupin les activitats que es descriuen en els apartats 1.a) i 1.c) de l'article 12 del conveni general del sector de la construcció (CGSC).

  2. L'annex 2 de l'esmentat conveni general, descriu les activitats que comprenen els apartats 1.a) i 1.c), esmentats en l'apartat anterior.

    Article 2

    Àmbit territorial

    El present Conveni serà d'aplicació provincial i s'estendrà a la província de Tarragona, quedant-hi inclosos en aquest tots els centres de treball a què fa referència llur àmbit funcional, que es trobin emplaçats en aquesta, encara que la seu central o el domicili social de l'empresa es radiquin fora de l'esmentat terme provincial.

    Article 3

    Àmbit personal

    Hi queden incloses en l'àmbit del conveni les persones que tenen la qualitat de treballadors per compte de les empreses afectades per aquest. Queden expressament exceptuats de l'àmbit personal d'aquest Conveni les relacions que es regulen en l'article 1, apartat 3 i article 2 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

    Secció 2

    Duració, pròrroga, revisió o rescissió

    Article 4

    Vigència

    El present Conveni entra en vigor el primer de maig de 2003.

    Article 5

    Durada

    La durada d'aquest Conveni serà d'un any, a comptar des de llur entrada en vigor, per la qual cosa acabarà el 30 d'abril de 2004.

    Article 6

    Pròrroga

    El conveni quedarà prorrogat tàcitament per successius períodes d'un any, si no hi ha denúncia per llur revisió o rescissió amb un mínim de tres mesos d'antelació a la data de llur venciment inicial o qualsevol de les seves pròrrogues.

    Secció 3

    Prelació de normes, absorció i compensació, vinculació a la totalitat i garantia personal

    Article 7

    Prelació de normes

    Les normes contingudes en el conveni regulen les relacions entre les empreses i llur personal, amb caràcter preferent i prioritari a altres disposicions de caràcter general, fins i tot en aquelles matèries en les quals les disposicions són diferents de les previstes en el CGSC a excepció d'aquelles matèries que formen part del dret necessari. Amb caràcter supletori i en allò no previst s'aplicarà el conveni general del sector de la construcció, Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, de l'Estatut dels treballadors i les disposicions d'àmbit general.

    Mentre no es defineixi per part del conveni general les diferents categories professionals, continuaran sent d'aplicació l'annex II de l'antiga ordenança laboral del Sector de la construcció de 28 d'agost de 1970.

    Article 8

    Absorció i compensació

  3. Les condicions retributives de treball que s'estableixen en aquest Conveni compensaran i absorbiran en conjunt anyal les existents en les empreses a llur entrada en vigor, qualsevol que sigui la naturalesa o origen d'aquelles.

  4. Les millores retributives o de condicions de treball que es puguin promulgar en el futur per disposició legal solament tindran eficàcia i s'aplicaran, quan considerades en el seu conjunt i en el còmput anyal, superin les condicions d'aquest Conveni també valorades en llur conjunt i en el còmput anyal.

    En cas contrari seran absorbides i compensades per aquestes últimes, subsistint el conveni en els seus propis termes i sense modificació de llurs conceptes, condicions i retribucions.

  5. S'exceptuen de l'absorció global i anyal les millores que puguin ser aprovades per disposició de caràcter general, en els termes d'estricta observació legal, en relació amb la durada de la jornada de treball, sent en aquest cas objecte d'aplicació efectiva i incorporació a les condicions d'aquest Conveni.

  6. De la mateixa manera queda exceptuada l'absorció global i anyal i es procedirà a l'absorció en còmput individual i diferenciat en els supòsits de les percepcions per quantitat i qualitat en el treball.

    Article 9

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formaran un tot orgànic i indivisible, i a efectes de llur aplicació pràctica seran considerades globalment.

    Article 10

    Garantia personal

  7. De conformitat amb l'establert en la legislació vigent, es respectaran les condicions superiors que poguessin tenir acreditades amb caràcter personal els treballadors afectats pel conveni, considerades en còmput anyal i en garantia global, i això sense cap perjudici de la pràctica de les absorcions i compensacions que procedeixin a tenor del previst en l'article 8 del conveni.

  8. Les condicions que es fixin en el present Conveni, es consideren mínimes i en conseqüència, qualsevol pacte en contrari entre el treballador i l'empresa no prevaldrà sobre l'establert en el present text.

    Secció 4

    Comissió Paritària i interpretació del conveni

    Article 11

    Comissió Paritària

  9. Es crea la Comissió Paritària prevista en l'article 85 apartat e) del Reial Decret 1/1995, de 24 de març, com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigència de llur compliment.

  10. La Comissió Paritària serà integrada per 8 vocals en representació dels empresaris i altres 8 en representació dels treballadors, dels quals 4 seran titulars de les respectives representacions, i els altres 4 suplents, tots ells seran elegits entre els qui hagin integrat les representacions de la comissió deliberadora del conveni.

  11. En el supòsit que no existís acord entre les dues representacions es convocarà en el termini de 5 dies una segona reunió, decidint-se la qüestió per unanimitat de les parts.

  12. A les reunions de la comissió podran assistir-hi amb veu, però sense vot, els assessors de les respectives representacions, que seran esmentats en les reunions.

  13. Per poder adoptar acords serà necessari en primera convocatòria l'assistència mínima de la meitat més un dels vuit membres d'ambdues representacions en igualtat paritària. En el cas de no arribar a l'esmentat quòrum en primera convocatòria, es convocarà per part del president de la Comissió a les centrals sindicals signants del present Conveni i a la Federació de Gremis de la construcció a una segona reunió a celebrar dintre dels cinc dies naturals respecte a la primera convocatòria. Els acords de la qual seran vàlids qualsevol que sigui el nombre d'assistents i d'assumptes tractats.

  14. Quan la Comissió hagi de tractar matèries que afectin als treballadors o empreses de llurs branques no representades en la Comissió s'hi incorporarà, amb les mateixes atribucions que els titulars, un vocal pertanyent a l'esmentada activitat.

  15. Són funcions de la Comissió Paritària les que assigna expressament la legislació vigent, i especialment les següents:

    1. La interpretació del Conveni.

    2. En relació amb les taules de rendiment, conèixer les reclamacions que li sotmetin en relació amb l'aplicació de les mateixes.

    3. Les restants que se li atribueixin en el present Conveni, i en especial la presa de decisió sobre la clàusula d'inaplicació econòmica.

  16. S'estableix el domicili de la Comissió a Tarragona, carrer Estanislao Figueras, número 17.

    Capítol 2

    Condicions econòmiques

    Secció 1

    Normes generals

    Article 12

    Normes generals

  17. Les condicions retributives del personal afectat pel present Conveni seran les que es contenen en les taules que s'afegeixen com a annexes i es regulen en el següents articles.

  18. Els valors d'aquells conceptes retribuïts de percepció diària com és el salari base i es computarà a raó de dies naturals, el plus conveni, plus d'assistència i plus de distància transport, roba i ferramentes, s'abonaran pels dies efectivament treballats.

    S'entén dies realment treballats, els de prestació efectiva de treball, i per tant, aquests plusos no es computaran els diumenges, dies festius o dissabtes, llevat del cas que en dissabte es realitzi horari de treball.

  19. Es reitera la prohibició de convenir l'abonament de totes les retribucions amb la modalitat de l'anomenat salari global o tot inclòs, és a dir, prorratejant en la manera setmanal o mensual els complements periòdics de venciment superior al mes, regulats en la secció setena, així com les vacances i les indemnitzacions per acabament d'obra, tret que respecte a alguna meritació així ho disposi una normativa de caràcter general.

  20. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR