Convenio colectivo - Philips Ibérica, Sociedad Anónima, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3968 de 16/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2743/2003, de 12 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (centre de treball del c. Balmes, 22, de Barcelona, semiconductors), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0809491).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (centre de treball del c. Balmes, 22, de Barcelona, semiconductors), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 29 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (centre de treball del c. Balmes, 22, de Barcelona, semiconductors) per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0809491) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 12 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Philips Ibérica, SA (centre de treball del carrer de Balmes, núm. 22, semiconductors, de Barcelona), per a l'any 2002

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni regula les relacions laborals entre l'empresa Philips Ibérica, SA, i el personal que actualment presta serveis o que ingressi mentre el Conveni sigui vigent al centre de treball de Barcelona, Philips Ibérica, SA, Balmes, 22, semiconductors. Se n'exclouen els membres de l'equip de Direcció. La promoció a escala de directiu és facultat de la Direcció General de l'empresa.

Article 2

Àmbit personal i territorial

Aquest Conveni col·lectiu afecta el personal de l'empresa Philips Ibérica, SA que presta els seus serveis al centre de Barcelona, Philips Ibérica, SA, Balmes, núm. 22, semiconductors, i qualsevol altre centre de treball de l'àmbit de l'empresa que en un futur es pugui adherir al present Conveni.

Article 3

Vigència i durada

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 2 anys; la seva vigència s'inicia, a tots els efectes, l'1 de gener de 2003 i finalitza el 31 de desembre de 2004.

El termini de denúncia del Conveni per qualsevol de les parts es fixa en 3 mesos abans de la data en què acabi la vigència.

Si a l'efecte de denúncia no hi ha un preavís, el Conveni es considerarà prorrogat any rere any per períodes de 12 mesos successius.

Article 4

Condicions més beneficioses

S'han de respectar totes i cadascuna de les condicions més beneficioses que el treballador tingui adquirides o bé les que l'empresa li hagi concedit en iniciar-se la vigència d'aquest Conveni, sempre que no vulnerin o contradiguin les normes de dret necessari.

Article 5

Naturalesa

Aquest Conveni es formalitza a l'empara del que disposa l'article 82 de la Llei de l'estatut dels treballadors, sobre les condicions de treball entre l'empresa i els treballadors.

Aquest Conveni constitueix un tot indivisible basat en l'equilibri de les obligacions recíproques i les compensacions mútues assumides per les parts i, com a tal, és objecte de consideració conjunta.

Les normes que conté aquest Conveni col·lectiu regulen d'una manera preferent i prioritària les relacions entre l'empresa i el seu personal. Amb caràcter supletori, pel que fa al que no s'hi preveu, s'han d'aplicar el text refós de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, i el Conveni col·lectiu de comerç de metall de la província de Barcelona i també la resta de disposicions de caràcter general i la legislació laboral vigent.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 6

Norma general

La responsabilitat i la facultat d'organitzar la feina en cadascuna de les seccions i dependències de l'empresa corresponen a la Direcció General, dins del marc de la legalitat vigent.

Article 7

Mobilitat funcional

La mobilitat funcional al si de l'empresa només té les limitacions que exigeixen, d'una banda, les titulacions acadèmiques o professionals necessàries per exercir la prestació laboral i, de l'altra, la pertinença al grup professional, d'acord amb el que estableixen l'article 10 i següents d'aquest Conveni.

Article 8

Període de prova

Es pot subscriure per escrit un període de prova entre l'empresa i els treballadors contractats. La durada del període de prova no pot excedir els 6 mesos per al personal titulat i els 2 mesos per a la resta de personal.

Una vegada complert el període de prova, el treballador té els mateixos drets i les mateixes obligacions que la resta del personal, llevat de les excepcions que preveu expressament aquest Conveni.

Article 9

Classificació professional

Els treballadors adscrits a aquest Conveni col·lectiu, tenint en compte les funcions que desenvolupen i d'acord amb les funcions que s'especifiquen a l'article següent, es classifiquen en categories professionals.

L'estructura professional pretén obtenir una estructura productiva raonable, sens perjudici de la dignitat, l'oportunitat de promoció i la retribució justa que correspon a cada treballador/a. Els llocs de treball i les funcions actuals s'ajusten als grups professionals establerts que s'especifiquen a continuació:

GP: grups professionals; GS: grups salarials.

GP

GS

1

13

2

17

3

22, 25, 26

4

30, 31

5

32

Article 10

Definició dels grups professionals

Grup professional 1: inclou tasques que consisteixen en operacions que es fan seguint un mètode de treball precís, amb un alt grau de supervisió, que normalment exigeixen coneixements professionals elementals i un període d'adaptació breu. Es requereix una titulació o uns coneixements adquirits en l'exercici de la seva professió equivalents al graduat escolar o a la formació professional de primer grau.

Grup professional 2: comprèn els llocs de treball que inclouen tasques que consisteixen a executar determinades operacions que, encara que es facin sota instruccions precises, demanen coneixements professionals i aptituds pràctiques adequats la responsabilitat de les quals està limitada per una supervisió directa o sistemàtica. Es requereix una titulació o uns coneixements adquirits en l'exercici de la seva professió equivalents a l'educació general bàsica o a la formació professional de primer grau, complementada amb una formació específica en el lloc de treball.

Grup professional 3: inclou les feines que s'executen autònomament i que habitualment exigeixen iniciativa per part dels treballadors encarregats de fer-les. Aquests treballadors, sota la seva supervisió, tenen la responsabilitat d'aquestes feines i poden ser ajudats per un altre o uns altres treballadors.

Es requereix la titulació o els coneixements adquirits en l'exercici de la seva professió equivalents a batxillerat unificat i polivalent o a formació professional de segon grau, complementada amb una formació àmplia en el lloc de treball o una titulació universitària mitjana o superior sense experiència.

Grup professional 4: inclou les funcions que suposen la integració, coordinació i supervisió de tasques diverses efectuades per un grup de col·laboradors, així com tasques complexes però homogènies que, tot i que no impliquen responsabilitat de comandament, tenen un alt contingut intel·lectual o d'interrelació humana, en un marc d'instruccions generals. Es requereix una titulació o uns coneixements adquirits en l'exercici de la seva professió equivalents a estudis universitaris de grau mitjà-superior, completada amb una formació específica en el lloc de treball.

Grup professional 5: inclou les funcions que suposen la realització de tasques tècniques complexes i heterogènies, amb objectius globals definits i d'un alt grau d'exigència en autonomia, iniciativa i responsabilitat. També s'inclouen en aquest grup professional les funcions que suposen una responsabilitat completa pel fet que es gestionen una o diverses àrees funcionals de l'empresa, a partir de directrius generals. Es requereix una titulació o uns coneixements adquirits en l'exercici de la seva professió equivalents a estudis universitaris de grau mitjà-superior, completada amb una àmplia experiència en el seu sector professional.

Capítol 3

Conceptes retributius

Article 11

Retribucions

Les retribucions del personal comprès en l'àmbit d'aquest Conveni estan constituïdes pel salari base i els seus complements personals i corresponen a la jornada normal a la qual es refereix l'article 32 d'aquest Conveni.

L'estructura salarial de les retribucions és la següent:

  1. Salari base.

  2. Complements personals del salari.

    1. Antiguitat.

    2. Condicions o percepcions personals.

      Article 12

      Increment salarial

      Les retribucions recollides en l'article 11 del present Conveni s'han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR