Convenio colectivo - Fabricación de Herramientas y Utensilios, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3970 de 18/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2788/2003, de 18 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Herramientas y Utensilios, SA, per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0801792).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Herramientas y Utensilios, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 7 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Herramientas y Utensilios, SA, per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0801792) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 18 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Herramientas y Utensilios, SA per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Àmbit. Vigència. Durada

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'àmbit d'empresa i afecta tots els treballadors i empleats de l'empresa en el seu únic centre de treball del carrer Barcelona núm. 18 a La Llagosta (Barcelona).

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2001.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni serà d'1 any a comptar de la seva entrada en vigor, per la qual cosa conclourà el dia 31 de desembre de 2004.

Article 4

Pròrroga

El present Conveni es considera prorrogat tàcitament per successius períodes d'1 anualitat, o dels successius períodes de la seva validesa, si no és objecte de denúncia per a la seva rescissió o revisió amb 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment.

Capítol 2

Prelació de normes. Absorció i compensació i garantia personal

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, les que hi ha contingudes en aquest Conveni col·lectiu. Amb caràcter supletori, i en allò que no s'hi preveu, s'han d'aplicar les disposicions de l'Ordenança laboral siderometal·lúrgica i les disposicions de caràcter general.

L'aplicació del present Conveni d'empresa exclou expressament els altres convenis que es troben en vigor o que es puguin pactar en el futur, sigui quin sigui el seu àmbit funcional o geogràfic, llevat del que es preveu a l'Estatut dels treballadors.

L'exclusivitat d'aplicació d'aquest Conveni es considera sens perjudici de l'acatament de les condicions que es puguin pactar amb caràcter vinculant per a convenis de rang inferior en els convenis sectorials de caràcter nacional o en les intersectorials de la zona geogràfica en què es troba l'empresa.

L'aplicació dels esmentats pactes vinculants s'ha d'efectuar en la forma que s'indica a l'article següent.

Article 6

Absorció i compensació

  1. Les condicions que es pacten en aquest Conveni compensen i substitueixen en conjunt les que existien amb anterioritat a la seva vigència, tant si la seva aplicació procedia de disposició legal, conveni col·lectiu, imperatiu jurisprudencial, resolució administrativa, pacte de qualsevol classe, ús o costum, o per qualsevol altra causa.

  2. Pel que fa a les disposicions futures que impliquin variació econòmica d'algun o alguns dels conceptes retributius o que impliquin una modificació de les condicions de treball, tant si procedeixen de disposició legal com de la incidència de pactes vinculants de convenis sectorials d'àmbit nacional o de convenis intersectorials de l'àmbit geogràfic de l'empresa, han de ser absorbibles amb les condicions del Conveni d'empresa.

  3. Atesa la impossibilitat de preveure la naturalesa i les característiques de les modificacions (econòmiques o de condicions de treball), d'interpolació obligatòria a les convingudes, s'acorda que l'absorció s'ha d'efectuar reduint prèviament el problema a mòduls quantitatius. Per fer-ho, cal determinar prèviament la quantia del salari/hora individual de cada treballador en el moment d'efectuar la comparació, segons la fórmula de l'article 66 de l'Ordenança. El salari hora obtingut d'aquesta manera expressa el límit al qual s'han d'adequar la resta de condicions i meritacions perquè, després de l'aplicació de la millora d'interpolació obligatòria, no s'ultrapassi aquest salari hora individual. Amb aquesta finalitat s'han d'acordar amb la Comissió paritària els conceptes retributius o les condicions de treball sobre les quals s'ha de practicar l'absorció i, en cas de desacord, s'ha elevar el que s'hagi actuat al Servei Territorial del Departament de Treball per a la seva resolució.

    Si la modificació d'interpolació obligatòria no afecta el càlcul del salari hora individual, no cal procedir a efectuar cap absorció.

  4. S'exceptuen expressament del principi general d'absorbibilitat prevista en aquest article les modificacions següents:

    1. La reducció de la jornada ordinària per sota de l'actualment convinguda, en els supòsits de remissió a què es refereix l'article 10 d'aquest Conveni.

    Article 7

    Garantia personal

    Cal respectar les condicions personals que, en conjunt i en còmput anual, i des del punt de vista de la percepció, siguin més beneficioses que les establertes per aquest Conveni, i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

    Capítol 3

    Comissió paritària

    Article 8

    Comissió paritària

    Es constitueix la Comissió paritària d'aquest Conveni, que ha d'estar integrada per 3 vocals de cada representació.

    Els vocals que es designen són:

    Pels tècnics i els treballadors:

    Emilio Benitez Carballido.

    Federico López Rueda.

    Pedro Palacio Ferrer.

    Per l'empresa:

    José Gabarra Cirach.

    Antonio Tuá Espallargas.

    Juan Cros Puig.

    Les funcions i els procediments d'actuació de la Comissió paritària són els que determina la legislació vigent al respecte.

    El domicili de la Comissió paritària és el de l'empresa mateix, carrer Barcelona núm. 18, 08120 de la localitat de la Llagosta (telèfon 574.05.11).

    Capítol 4

    Condicions de treball

    Article 9

    Organització de la feina

    L'organització de la feina en cadascuna de les seccions o dependències de l'empresa és facultat exclusiva de la direcció; per tant, aquesta ha d'establir el lloc de treball i el nombre de màquines per a la utilització racional de la capacitat productiva del treballador.

    Article 10

    Jornada de treball

  5. La jornada de treball de tot el personal de l'empresa, durant l'any natural de 2003, s'ha d'efectuar de la manera següent:

    T: torn; DD: de dilluns a divendres.

    T

    DD

    Primer

    De 6,00 a 14,00 hores

    Segon

    De 14,00 a 22,00 hores

    Tercer

    De 22,00 a 6,00 hores

    d'acord amb el calendari establert entre els representants dels treballadors i l'empresa i que figura com annex 2 al present Conveni.

    Nota

    El segon torn finalitza la seva jornada, el dia 23 de juny, a les 20 hores, i els dies 24 i 31 de desembre, a les 18 hores. Els dies 23 de juny, 24 i 31 de desembre, el tercer torn redueix d'un terç, en còmput global, la seva jornada. En la negociació del calendari de cada any s'han d'establir, de mutu acord, els dies durant els quals cal treballar els altres 2 terços dels dies hàbils, i, per tant, s'han de considerar jornada festiva aquests 3 dies per a aquest tercer torn.

  6. S'exceptuen d'aquesta jornada els productors que efectuen serveis de porter, guarda o vigilant, els quals poden treballar fins a un màxim de 72 hores setmanals, i han de percebre les hores d'excés sobre la jornada ordinària de 40 hores a prorrata de les normals i sense recàrrec.

  7. Si durant la vigència d'aquest Conveni, i per disposició de caràcter general, modificació de l'Ordenança laboral siderometal·lúrgica, clàusula vinculant d'un Conveni sectorial d'àmbit nacional o d'un Conveni intersectorial d'aplicació geogràfica en el domicili de l'empresa, o pel Conveni col·lectiu sindical siderometal·lúrgic de la província de Barcelona que es pugui pactar, s'estableix una jornada anual inferior a la convinguda actualment, l'empresa l'ha d'incorporar a les condicions d'aquest Conveni sense cap mena d'absorció i amb efecte de la data de vigència de la disposició que disminueix la jornada.

  8. Tot el personal gaudeix de 20 minuts de descans dintre de la jornada i formant-ne part; amb caràcter general, es considera que aquests minuts formen part del còmput de la jornada.

    Article 11

    Vacances

  9. El nombre de dies de vacances és de 30 dies naturals i consecutius.

  10. Les vacances s'abonen computant els conceptes retributius següents:

    Sou base

    Complements personals: antiguitat.

    Complements de lloc de treball: plus tòxic, penós i perillós, plus de cap d'equip i plus de conservació de maquinària.

    Complements per qualitat i quantitat: plus d'activitat, plus d'assiduïtat, hores extraordinàries en la mitjana anual.

    Percepcions d'acció social empresarial: dret adquirit.

  11. Si, una vegada iniciat el període de vacances, l'empleat restés en situació d'incapacitat temporal, el gaudi d'aquestes vacances queda interromput i l'empleat té dret a completar el nombre de dies de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR