Convenio colectivo - Can Ensenya, SAL., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3976 de 29/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2884/2003, de 17 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Can Ensenya, SAL, per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0812662).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Can Ensenya, SAL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 4 de març de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Can Ensenya, SAL, per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0812662) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 17 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Can Ensenya, SAL, per als anys 2003 i 2004

Preàmbul

L'entitat Can Ensenya, SAL té com a objectiu la inserció laboral i social dels col·lectius amb una especial dificultat d'ocupació i inserció social i que, per tant, estan al marge de les possibilitats d'accés a les oportunitats que hi ha. Els col·lectius beneficiats per l'activitat economicosocial de Can Ensenya són les persones que en el transcurs de la seva vida laboral tenen disminucions psíquiques, físiques o sensorials i també disminucions socials, com ara els joves en situació de risc marginal, persones en tercer grau penitenciari, minories ètniques, desocupats de llarga durada, famílies monoparentals, determinats col·lectius d'immigrants, etc. Com a conseqüència, Can Ensenya està reconeguda com a empresa d'economia social i iniciativa social sense ànim de lucre i com a centre especial d'ocupació. L'activitat de l'empresa en el mercat s'articula a través d'una estructura productiva formada majoritàriament per persones amb disminució reconeguda, per altres grups de persones amb dificultats especials i a més per personal sense disminució, que han de configurar un conjunt equilibrat que permeti assegurar la viabilitat de l'empresa i mantenir el projecte i la finalitat social de l'empresa, la qual cosa configura les bases d'un determinat model de regulació convencional, articulat a través d'aquest

Conveni col·lectiu.

TÍTOL 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal, funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu regula les relacions laborals entre l'empresa Can Ensenya, SAL i el personal d'aquesta empresa adscrit als centres i llocs de treball propis de l'empresa a la província de Barcelona, excepte el centre ocupacional Can Carreras, les relacions laborals del qual es regulen per condicions específiques directament vinculades amb la contracta que gestiona. També hi ha personal adscrit a determinats programes públics d'inserció, subscrits per temps determinat, les condicions sociolaborals del qual s'acorden específicament dins de cada programa amb el promotor públic dels programes, segons les circumstàncies conjunturals dels seus beneficiaris.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2003 i estén la seva vigència fins al 31 de desembre de 2004.

Article 3

Denúncia i pròrroga

Aquest Conveni ha de quedar prorrogat tàcitament per anys naturals quan finalitzi el període de vigència previst a l'article anterior si no hi ha denúncia expressa de cap de les parts; si té lloc aquesta, s'ha de fer per escrit amb una antelació no inferior a 2 mesos a la data de venciment de la vigència inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Si el Conveni és denunciat, les parts han de procurar arribar a un acord sobre el nou conveni dins del període de vigència que quedi del Conveni denunciat; si això no és possible, s'ha de continuar aplicant el Conveni fins que s'arribi a un nou acord i només han de deixar de tenir vigència les clàusules obligants.

Article 4

Comissió Paritària

  1. Amb l'objectiu de conèixer i resoldre totes les qüestions que sorgeixin de l'aplicació i interpretació d'aquest Conveni, es constitueix la Comissió Paritària, formada per 8 vocals: 4 designats per la Direcció de l'empresa i 4 per la representació social que negocia aquest Conveni. Aquesta Comissió s'ha de constituir en el termini d'1 mes des de la signatura d'aquest Conveni.

  2. La Comissió Paritària s'ha de reunir, a instància de qualsevol de les representacions que negocien el Conveni, dins dels 20 dies següents al lloc i en la data fixats de comú acord.

    La Comissió ha de designar el president i el secretari de la Comissió.

  3. Són funcions específiques de la Comissió Paritària:

    1. La interpretació del Conveni.

    2. La vigilància del compliment del que es pacta al Conveni.

    3. Totes les qüestions controvertides que li facin arribar les parts, de comú acord.

    Aquest òrgan ha d'intervenir preceptivament en aquestes matèries i, una vegada esgotat aquest tràmit, les parts tenen llibertat per acudir davant l'autoritat o jurisdicció competent, sens perjudici del que estableix l'article 9 d'aquest Conveni.

    Els dictàmens de la Comissió Paritària són vinculants quan se signin per unanimitat o per la majoria de cada una d'ambdues representacions.

    Article 5

    Compensació i absorció

    De conformitat amb el que estableix l'article 26.5 de la Llei de l'estatut dels treballadors, la compensació i l'absorció han de ser efectives quan els salaris realment abonats en conjunt i en còmput anual siguin més favorables per als treballadors que els fixats en l'ordre normatiu o convencional d'aplicació a l'empresa. Només s'han de fer increments en el cas que siguin procedents com a conseqüència de la comparació en còmput anual.

    Article 6

    Garantia personal

    S'han de respectar les situacions personals en què globalment les percepcions excedeixin el Conveni, les quals s'han de mantenir amb un caràcter estrictament "ad personam".

    Article 7

    Vinculació a la totalitat

    Totes les estipulacions que conté aquest Conveni tenen una correlació expressa, per la qual cosa la seva interpretació i aplicació només es poden fer de manera global i conjunta i no aïlladament, ja que el Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible. En conseqüència, si les autoritats competents, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, anul·len alguna de les condicions establertes al Conveni, aquest ha de quedar invalidat totalment.

    Article 8

    Exclusió d'altres convenis i dret supletori

    Aquest Conveni anul·la, deroga i substitueix tots els acords i pactes concertats anteriorment entre els representants de l'empresa i el seu personal. Durant la seva vigència no és aplicable a Can Ensenya un altre conveni (sigui quin sigui el seu àmbit) que pugui afectar les activitats o feines desenvolupades a les dependències o pel personal de l'empresa.

    En tot el que no disposa aquest Conveni cal atenir-se al que preveuen l'Estatut dels treballadors i totes les normes legals aplicables.

    Article 9

    Solució extrajudicial de conflictes

    Les parts signants d'aquest Conveni pacten expressament el sotmetiment als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya per intentar una solució extrajudicial dels conflictes relatius a interessos col·lectius o plurals que hi pugui haver durant la vigència del Conveni.

    TÍTOL 2

    Classificació professional

    Article 10

    Classificació professional

  4. Per acord entre l'empresa i el treballador s'ha d'establir el contingut de la prestació laboral objecte del contracte de treball i també la categoria i el grup professional que corresponguin a aquesta prestació, d'acord amb el que preveu aquest Conveni col·lectiu.

    A aquest efecte, el personal de l'empresa es classifica amb l'adscripció a un dels grups professionals següents:

    Grup 1: tècnics

    Grup 2: personal de producció

    Grup 3: administratius i subalterns

    Grup 4: personal de serveis d'inserció

    Grup 5: personal en inserció

    L'enquadrament de les diverses categories dins de l'estructura professional pactada i, per tant, l'adscripció de cada una en un determinat grup professional són el resultat de la ponderació conjunta dels factors següents: coneixements, experiència, iniciativa, autonomia, responsabilitat, comandament i complexitat.

    Grup 1 (tècnics)

    És el grup de persones que tenen encomanda la gestió, organització, funcionament i control de les diverses àrees de negoci, centres, serveis, programes i activitats de l'empresa. Depenen jeràrquicament de la Direcció General.

    Categories:

    Gerent d'àrea: és la persona responsable de dirigir, programar i supervisar les activitats pròpies d'una àrea d'activitat de l'empresa; depèn directament de la Direcció General.

    Tècnic titulat superior: és la persona amb titulació superior que fa les funcions corresponents a aquesta i actua tenint en compte sempre les normes de règim interior, amb autonomia funcional. Depèn jeràrquicament dels directors-gerents.

    Tècnic titulat mitjà: és la persona amb titulació mitjana que fa les funcions corresponents a aquesta i actua tenint en compte sempre les normes de règim interior, amb autonomia funcional. Depèn jeràrquicament dels directors-gerents.

    Grup 2 (personal de producció)

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR