Convenio colectivo - Fundació Gran Teatre del Liceu, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3934 de 28/07/2003

RESOLUCIÓ TIC/2257/2003, de 23 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de la Fundació del Gran Teatre del Liceu per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0811162).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de la Fundació del Gran Teatre del Liceu subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 4 d'abril de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de la Fundació del Gran Teatre del Liceu per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0811162) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 23 d'abril de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de la Fundació del Gran Teatre del Liceu per a l'any 2003

Capítol 1

Normes de caràcter general

Article 1

Objecte

El present Conveni col·lectiu regula les relacions de treball entre la Fundació del Gran Teatre del Liceu (FGTL) i els treballadors inclosos en el seu àmbit personal i s'aplicarà amb preferència a allò disposat en altres normes laborals.

Article 2

Àmbit territorial

L'àmbit del Conveni col·lectiu afectarà els centres de treball dependents la Fundació del Gran Teatre del Liceu.

Els afectats per aquest Conveni col·lectiu desenvoluparan qualsevol aspecte del seu treball allà on sigui necessari, ja es tracti del Gran Teatre del Liceu i les seves dependències i espais o en qualsevol indret, ja sigui a l'Estat espanyol o a l'estranger, com a conseqüència de sortides, desplaçaments i gires.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni serà d'aplicació a totes les persones que desenvolupin la seva activitat per compte i sota la dependència de la FGTL, mitjançant vinculació laboral, amb excepció de les persones contractades a l'empara del Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.

L'àmbit personal del Conveni inclou, per tant, totes les persones esmentades que s'integrin en algun dels 4 grans col·lectius de la FGTL, que són:

  1. Administració i serveis generals: comprèn la Direcció General i les diferents direccions de la institució, així com el personal que presta els seus serveis en l'àmbit administratiu depenent d'alguna de les esmentades direccions i el personal d'oficis diversos.

  2. Cor: comprèn les persones que integren el Cor de la FGTL, dedicat tant a la música escènica com a la que no ho és i en el qual els seus components són tant cantaires com actors pel fet del rang, gairebé paral·lel del treball musical i del treball de l'òpera i també a causa del mateix fet d'ésser partícips de l'activitat artística.

  3. Escenari: comprèn els treballadors actualment integrats en els grups de regidoria, maquinistes, electricistes, atrezzistes, sastreria, maquillatge i perruqueria, així com aquells que en el futur ingressin a la institució per integrar-se en algun dels grups esmentats o en altres.

  4. Orquestra: comprèn les persones que integren l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dedicada tant a la música escènica com a la simfònica. Atesa l'especial rellevància del treball teatral en l'òpera, els components de l'Orquestra tenen també, ocasionalment, un paper a desenvolupar damunt l'escenari o en qualsevol indret de l'espai on s'actuï quan la participació d'instrumentistes formi part de la posada en escena o de la mateixa estructura de muntatge interpretatiu que es dugui a terme, sigui o no escènic.

    Mestres assistents musicals (MAM): comprèn les persones, professors de música, que realitzen tasques d'assistència al director musical, pianistes, sobretitulats, apuntadors i d'altres. El nombre màxim de jornades de treball és de 267, amb una durada màxima de 6 hores, que en projecció anual representen 1.602 hores de treball efectiu.

    L'activitat es desenvoluparà tots els dies de la setmana. Abans de l'inici de cada obra o producció es dissenyarà conjuntament entre l'empresa i els professors afectats el pla de treball.

    Resten excloses de l'aplicació del present Conveni col·lectiu les persones que realitzin les funcions pròpies de cap de departament o de superior entitat.

    Article 4

    Àmbit temporal

    El present Conveni entrarà en vigor el dia de la seva signatura i finalitzarà el 31 de desembre de 2003.

    A efectes econòmics, la vigència serà a partir de l'1 de gener de 2003, llevat d'allò que expressament es manifesti en el text sobre altres períodes de vigència, concretament el que s'ha pactat sobre l'adequació de les taules a partir de la signatura del Conveni.

    S'entendrà prorrogat, tàcitament i de forma automàtica, mínima d'any en any, llevat que alguna de les parts no el denunciï amb una antelació mínima de 3 mesos respecte de la seva data de finalització o d'alguna de les pròrrogues.

    Article 5

    Vinculació a la totalitat

    En el supòsit que l'autoritat laboral o judicial, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no aprovés algun dels pactes del Conveni, serà necessari el seu examen de nou per part de la Comissió Negociadora, amb l'objecte de considerar la totalitat del seu contingut.

    En tot el que no s'hagi previst en el present Conveni col·lectiu, cal atenir-se a allò establert en l'Estatut dels treballadors i en el Conveni col·lectiu del sector d'espectacles de Catalunya.

    Article 6

    Compensació i absorció

    Les percepcions econòmiques que es quantifiquin en aquest Conveni i en els acords per a cadascun dels diferents col·lectiu de la FGTL tindran el caràcter de mínimes en el seu àmbit d'aplicació.

    A l'entrada en vigor del Conveni o dels acords per a cada col·lectius de la FGTL esmentats, l'empresa podrà absorbir i compensar els augments o les millores que continguin, de les percepcions econòmiques realment abonades als treballadors, qualsevol que sigui el seu origen, sempre que aquestes siguin superiors en conjunt i en còmput anual.

    Malgrat això, les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica en tots o alguns dels conceptes retributius existents, o que suposin la creació d'altres de nous, únicament tindran eficàcia pràctica quan, considerats aquells en la seva totalitat anual, superin el nivell total d'aquest, i en cas contrari s'hauran d'entendre absorbits per les millores pactades en aquest.

    Article 7

    Garantia personal

    Es respectaran les condicions superiors que poguessin acreditar, amb caràcter personal, les persones afectades pel Conveni, considerades en còmput anual i quantia global, sens perjudici de les absorcions i compensacions que siguin procedents, d'acord amb el contingut de l'article 6.

    Article 8

    Comissió Paritària

  5. D'acord amb allò previst en la legislació vigent, es constitueix una Comissió Paritària per a la interpretació i aplicació del present Conveni, integrada per 4 membres de cada una de les representacions i elegida entre les persones que formen part de la Comissió Negociadora del Conveni.

  6. La Comissió Paritària es constituirà en el termini de 15 dies a partir de l'entrada en vigor del Conveni, procedint a elaborar el seu reglament intern de funcionament que necessitarà, com a mínim, el vot favorable de 2 membres de cada representació.

  7. Són funcions de la Comissió:

    1. La interpretació de la totalitat de les clàusules del Conveni.

    2. La vigilància del compliment col·lectiu d'allò acordat.

    3. La informació i l'assessorament a iniciativa de la part interessada sobre l'aplicació del Conveni col·lectiu.

    4. La conciliació preceptiva en els conflictes col·lectius derivats de la interpretació i l'aplicació del Conveni col·lectiu, la qual haurà d'intentar-se dins del termini de 7 dies a comptar des de la petició d'intervenció de la Comissió, promoguda per escrit de la part interessada. Transcorregut l'esmentat termini sense haver-se realitzat l'acte de conciliació, la part que promogui la conciliació podrà iniciar lliurement els tràmits de solució del conflicte davant l'òrgan judicial o administratiu que correspongui.

    5. La designació d'àrbitres per a la resolució dels conflictes col·lectius derivats de la interpretació i l'aplicació del Conveni col·lectiu en aquells supòsits en què les parts decideixin, de mutu acord, sotmetre les seves controvèrsies a laude arbitral.

    6. El domicili de la Comissió Paritària serà a la Rambla, 51-59, 08002 Barcelona.

    Article 9

    Normes generals

    L'organització, la direcció, el control i la vigilància de l'activitat laboral correspon, en exclusiva, a la Direcció de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, que designarà la persona o les persones més directament responsables de la gestió per dur-ne a terme el desenvolupament.

    En tot el referent a l'organització del treball, la Direcció de la FGTL actuarà d'acord amb les facultats que li atorgui la legislació vigent, no alterant les condicions de treball sense haver donat a conèixer prèviament al personal afectat les motivacions i haver intentat la seva comprensió i assentiment. És política comuna de la Direcció i dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR