Convenio colectivo - Laboratori General d'Assaigs i Investigació, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enBoletin Oficial de Chile nº 3939 de 04/08/2003

RESOLUCIÓ TIC/2365/2003, de 19 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Laboratori General d'Assaigs i Investigació per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 7901662).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Laboratori General d'Assaigs i Investigació, per als anys 2002-2004, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors els dies 24 de juliol de 2002 , i de conformitat amb el que disposen el articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Laboratori General d'Assaigs i Investigació per als anys 2002-2004 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 19 de febrer de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

Conveni

col·lectiu de treball de l'empresa Laboratori General d'Assaigs i Investigació per als anys 2002-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional, territorial i personal

Aquest Conveni col·lectiu de treball regula les relacions juridicolaborals entre el Laboratori General d'Assaigs i Investigacions (d'ara en davant LGAI) i els seus treballadors a tota Catalunya, amb excepció del personal d'alta direcció, regulat a l'article 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors.

Article 2

Efectes del Conveni: iniciació, pròrroga, revisió o rescissió

La vigència d'aquest Conveni serà de tres anys, des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2004, amb efectes retroactius des de la primera d'aquestes dates, i s'entendrà prorrogat tàcitament per períodes anuals si no es produeix expressa denúncia total o parcial de dit Conveni per alguna de les parts signants amb una antelació mínima de dos mesos a la finalització del seu període de vigència o al de qualsevol de les seves pròrrogues.

Denunciat el Conveni en el temps assenyalat al paràgraf primer d'aquest article, les parts signants hauran d'iniciar converses en un termini no superior a un mes a partir de la data de la denúncia. Fins a que no s'assoleixi un nou acord exprés, el Conveni restarà vigent en el seus propis termes.

Article 3

Prelació de normes. Normes supletòries

Les condicions laborals d'aquest Conveni tenen el valor normatiu que atorga la Llei als convenis col·lectius de treball tramitats en la forma prevista en el títol 3 de l'Estatut dels treballadors. Per a tot allò que no quedi expressat en aquest Conveni caldrà atenir-se, com a dret supletori, al que disposi la legislació laboral vigent.

Article 4

Absorció i compensació

Les condicions econòmiques que superin en el seu conjunt i còmput anual les establertes en aquest Conveni, es respectaran ad personam, com a condició més beneficiosa, i podran ser absorbides i compensades amb les pactades en posteriors convenis col·lectius, salvades la homogeneïtat dels conceptes comparats quan, un cop examinades en el seu conjunt i en còmput anual, resultin més beneficioses.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formaran un tot orgànic i indivisible i hauran de ser aplicades amb criteris de sistematicitat.

En cas que l'autoritat laboral, en l'exercici de les seves facultats, d'acord amb el previst a l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors, efectués el control de la legalitat, i que com a conseqüència d'aquesta actuació d'ofici, la jurisdicció laboral anul·lés totalment o parcialment alguna de les seves clàusules o articles, ambdues parts les hauran de negociar novament i la resta del Conveni quedarà en vigor.

Capítol 2

Comissió paritària

Article 6

Composició i funcions

La Comissió paritària com a òrgan col·legiat estarà formada per tres membres del Comitè d'empresa i tres representants més de la Direcció del LGAI. Les seves funcions seran la interpretació del Conveni, la Conciliació i, si s'escau, l'arbitratge dels conflictes sorgits en la seva aplicació, sense perjudici de les competències legalment atribuïdes a les entitats administratives i judicials corresponents.

Ambdues representacions escolliran, per un període anual, un president, la funció del qual serà moderar les reunions i efectuar les convocatòries. Així mateix comptarà amb l'assistència d'un secretari, elegit conjuntament per les dues parts essent la seva missió aixecar acta de les sessions de la Comissió i de totes aquelles funcions que li siguin encomanades pel president, custodiarà les actes, que hauran de ser signades per un representant de cada una de les parts i per aquells que fessin vots particulars i, a petició de qualsevol membre de la Comissió, estendrà les certificacions que li siguin sol·licitades.

Article 7

Funcionament i competències

7.1 La Comissió es reunirà quan sigui requerida la seva intervenció a petició d'una de les parts.

El secretari de la Comissió notificarà les convocatòries de reunió per escrit, com a mínim amb set dies d'antelació, excepte en casos d'urgència, adjuntant l'ordre del dia i la documentació, -si n'hi ha-, referida als temes a tractar.

Es dotarà els membres de la Comissió paritària de les hores precises i despeses pagades per al compliment de la seva tasca.

S'entendrà constituïda la Comissió quan hi assisteixi la majoria dels membres de cadascuna de les parts, es podrà anar acompanyat, si el cas ho requereix, d'assessors amb veu però sense vot.

Els acords de la Comissió, s'adoptaran per majoria de cadascuna de les parts. Aquests acords o resolucions no privaran els interessats d'acudir a la via administrativa o judicial, segons que s'escaigui, excepte que per decisió expressa i per escrit d'aquests, es sotmetin a la decisió de la Comissió paritària, cas en el qual seran vinculants. Les decisions de la Comissió, que hauran de ser raonades, s'emetran per escrit en el termini màxim de quinze dies a partir de la data en què es reuneixi, i s'entendrà esgotada la intervenció de la Comissió en el supòsit de no emetre la seva decisió en el termini assenyalat.

7.2 Les matèries de la seva competència seran:

El coneixement i resolució dels conflictes derivats de l'aplicació i interpretació del present Conveni.

Mediació i conciliació facultativa en els problemes col·lectius.

Arbitratge de les qüestions que li siguin sotmeses per les parts, de comú acord, en aspectes derivats del Conveni.

Estudi, definició i proposta de creació d'àrees funcionals, grups o subgrups professionals no recollits encara al Conveni i que siguin aconsellables per motius de l'organització tècnica del treball.

Estudiar i dictaminar sobre les reclamacions de promoció i classificació professional.

Establir les bases i els mecanismes de concessió dels ajuts del fons social previst a l'article 64 d'aquest Conveni.

Capítol 3

Classificació professional

Article 8

Sistema de classificació

El sistema de classificació que es contempla en el present Conveni s'estructura en base a grups i subgrups professionals dins d'àrees funcionals i permet afavorir la promoció del personal, establint criteris de promoció dins del sistema.

Les àrees funcionals agrupen unitàriament, el conjunt de funcions i tasques que per la seva naturalesa defineixen una determinada branca d'activitat professional dins de l'organització de l'empresa.

El grup professional integra el conjunt d'aptituds professionals i el contingut general de la prestació laboral, podent establir-se subgrups dins d'aquests.

La pertinença a un grup professional i àrea funcional capacitarà per l'acompliment de totes les tasques i comeses pròpies dels mateixos, sense més limitacions que les derivades dels requisits de caràcter professional contemplats, si és el cas, en els catàlegs i relacions de llocs de treball i conforme a les regles de mobilitat previstes en el present Conveni.

En l'annex 2 a aquest Conveni es recullen algunes de les funcions característiques dels llocs de treball actuals, de manera que els treballadors que ocupin llocs de treball les funcions prevalents del qual es corresponguin amb aquelles establertes o anàlogues a l'annex com a incloses en un grup professional hauran de ser enquadrats en aquell grup.

Article 9

Criteris per determinar la pertinença als grups professionals

9.1 La determinació de la pertinença a un grup o subgrup professional serà el resultat de la ponderació, entre altres, dels següents factors:

  1. Coneixements i experiència: factor pel qual es considerarà, la formació o l'experiència, necessària per a complir correctament les comeses. La possessió d'un títol, no condiciona pertànyer a un determinat grup professional.

  2. Iniciativa: factor pel qual es tindrà en compte el grau de decisió i el criteri personal per l'execució de tasques o funcions.

  3. Autonomia: factor pel qual s'atendrà al grau de dependència jeràrquica i funcional en el desenvolupament de tasques o funcions que es realitzin.

  4. Responsabilitat: factor pel qual es considerarà el nivell d'influència sobre els resultats, la rellevància de la gestió sobre recursos humans, tècnics i productius i l'acceptació del risc per les decisions preses i les seves conseqüències.

  5. Comandament: factor pel qual es tindrà en compte el grau de supervisió i ordenació de les funcions i tasques, la capacitat d'interrelació, les característiques del col·lectiu i el nombre de persones sobre les que s'exerceix el comandament.

  6. Dificultat: factor pel qual es tindrà en compte els obstacles els quals és necessari vèncer pel desenvolupament de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR