Convenio colectivo - Empreses Consignatàries de Vaixells, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3957 de 29/08/2003

RESOLUCIÓ TIC/2526/2003, de 6 d'agost, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de consignataris de vaixells de la província de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300135).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector de consignataris de vaixells, subscrit per les parts negociadores en data 6 de maig de 2003, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 15 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril de delegació de competències en matèria de relacions laborals al Registre de Tarragona de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació (DOGC núm. 3642, de 24 de maig de 2002),

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball del sector de consignataris de vaixells de la província de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300135), en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 6 d'agost de 2003

La subdirectora general d'Afers Laborals i d'Ocupació,

P. A. (Decret 326/1998, de 24 de desembre)

Pilar Alier Cortés

Cap del Servei de Secretaria en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de consignataris de vaixells de la província de Tarragona per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni afecta, sense excepció, totes les empreses d'agències de duanes, càrrega i descàrrega, consignataris de vaixells, comissionistes de trànsit i/o transitàries, representacions d'empreses navilieres, consignatàries i/o transitàries estrangeres contractistes d'operacions portuàries no vinculades de forma expressa per l'ordenança laboral d'estibadors portuaris, expedidors internacionals i assimilats.

Article 2

Àmbit territorial

Són compresos en l'àmbit territorial d'aquest Conveni, tots els centres de treball de les empreses incloses en el seu àmbit funcional, que es troben situades a la província de Tarragona, sense excepció. També afecta tots aquells treballadors de centres de treball ubicats a la província de Tarragona i que siguin traslladats a qualsevol centre de treball fora de l'àmbit esmentat. Malgrat això, si el Conveni aplicable a la nova plaça de treball és superior a aquest, el treballador traslladat pot optar a acollir-s'hi.

Article 3

Àmbit personal

Són compresos en l'àmbit personal d'aquest Conveni tots els treballadors de les empreses incloses en el seu àmbit funcional i territorial, que estiguin prestant els seus serveis o n'iniciïn la prestació durant la seva vigència, ja siguin de caràcter temporal, interí o fix, tot això sense perjudici d'aquells contractes de caràcter temporal que es puguin concertar d'acord amb la legalitat vigent.

Secció 2

Clàusula de garantia

Article 4

Entrada en vigor i durada

Sens perjudici de la seva comunicació a l'autoritat laboral, i la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, aquest Conveni és vigent, a tots els efectes, el dia 1 de gener de 2003 i finalitza el 31 de desembre de 2004.

El Conveni s'ha de prorrogar tàcitament si amb un antelació mínima d'un mes a la data del seu venciment no ha estat denunciat per cap de les parts.

Per a l'any 2003 es pacta una revisió salarial que consisteix en un increment de tots els conceptes econòmics del present Conveni d'un 4%. S'estableix una clàusula de revisió salarial de forma que si a 31 de desembre de 2003 l'IPC de Catalunya és superior al 3,5% s'han de revisar tots els conceptes del present Conveni i s'ha d'aplicar la diferència de l'IPC de Catalunya més mig punt des de l'1 de gener de 2003.

Per a l'any 2004 es pacta una revisió salarial que consisteix en un increment consistent en un increment de tots els conceptes econòmics del present Conveni en un 3,5%. S'estableix una clàusula de revisió salarial de forma que si el 31 de desembre l'IPC de Catalunya és superior al 3%, s'han de revisar tots els conceptes del present Conveni i s'ha d'aplicar la diferència de l'IPC de Catalunya més mig punt des de l'1 de desembre de 2004.

Les empreses, sense perjudici de posteriors acords amb els seus treballadors abonaran a aquests, durant tot el mes següent a la seva publicació, les quantitats meritades com a conseqüència de l'aplicació de la revalorització aprovada amb efectes des de l' 1 de gener de 2003.

Article 5

Denúncia del conveni

La denúncia per a la rescissió o la revisió d'aquest Conveni s'ha de fer, per qualsevol de les parts que la proposi amb un mes de temps a la data de la seva finalització o la de qualsevulla de les seves pròrrogues. S'ha de considerar amb aquesta finalitat, els signants d'aquest Conveni com a representants de la part social i empresarial respectivament.

Si durant la vigència d'aquest Conveni es publica una altra normativa de rang superior que, si s'escau, resulta més favorable per als treballadors, aquests poden optar per una denúncia anticipada del Conveni adherint-se a la nova normativa.

Article 6

Garantia "ad personam"

Les millors condicions existents a les empreses, individualment o col·lectiva, no poden ser rebaixades quan, valorades en el seu conjunt, són més beneficioses per al treballador i aquest opta pel seu manteniment.

Article 7

Comissió Paritària

En el cas que sorgeixin dubtes o discrepàncies sobre l'aplicació i la interpretació de les normes del present Conveni, s'estableix la Comissió Paritària integrada per tres membres de cadascuna d'ambdues representacions, escollits per aquestes i preferentment que hagin participat en la negociació del Conveni, el contingut de la qual és vigilar el compliment i la correcta interpretació del Conveni.

El president de la Comissió s'ha de designar de mutu acord entre els membres de cada part que integra la Comissió.

Cadascuna de les representacions té dret a ser assistida pels assessors que cregui convenients.

Quan els dubtes o les discrepàncies afecten de forma exclusiva els treballadors d'un sector o àmbit específic dels compresos en aquest Conveni, cal la presència d'una representació dels afectats, exclusivament per aquestes qüestions, amb veu però sense vot en les deliberacions de la Comissió Paritària.

Capítol 2

Classificació i formació professional

Secció 1

Classificació del personal

Article 8

Nivells retributius

Nivell I. Cap de secció, cap de despatxants, cap de trànsit, cap de taller, cap de promotors, cap de magatzem, titulats superiors i analistes.

Nivell II. Cap de negociat d'empreses consignatàries o transitàries, cap de negociat de duanes d'importació/exportació, cap de línia, encarregat de magatzem o capatàs, programador, promotor i titulats de grau mitjà.

Nivell III. Oficial tècnic administratiu, despatxant, visitador, oficial de 1a de serveis diversos, operador, conductor, manipulant, estibador i confrontador.

Nivell IV. Xofer de turisme, conserge, oficial de 2a de serveis diversos, perforador titulat i peó especialitzat.

Nivell V. Telefonista, cobrador, sereno i auxiliar administratiu.

Nivell VI. Ordenança porter, mosso de magatzem, peó, personal de neteja i cosidor.

Nivell VII. Aspirant administratiu, grum i aprenent.

Article 9

Definició de categories

La definició de cadascuna de les categories que integren els nivells retributius anteriors, és la que figura en l'annex 1 d'aquest Conveni.

Secció 2

Ascensos

Article 10

Ascensos

Els auxiliars administratius poden ascendir a la categoria d'oficial de segona administratiu als tres anys ininterromputs de prestació laboral a l'empresa en la categoria d'auxiliar administratiu

Les empreses poden requerir la realització d'un examen de qualificació professional per la qual cosa caldrà que notifiquin fefaentment al treballador amb anterioritat al període de tres anys de prestació de serveis sense interrupció. L'examen corresponent cal que es faci durant els sis mesos següents a la data de la notificació al treballador.

En el cas que l'empresa no convoqui l'examen i hagin transcorregut tres anys de serveis sense interrupció per part del treballador en la categoria d'auxiliar administratiu, o als sis mesos des de la notificació de l'examen, el treballador ascendirà automàticament a la categoria d'oficial de segona administratiu.

Tot el personal que té una determinada categoria durant cinc anys i desitja optar per una altra de superior, ha de sol·licitar l'examen amb aquesta finalitat a l'empresa, la qual l'ha de sotmetre a exercici de prova necessàriament en el termini màxim de tres mesos. Aquest personal ha de continuar, malgrat això, exercint les funcions corresponents a la seva categoria anterior mentre no es produeixi a la plantilla una vacant de la nova categoria adquirida d'aquesta forma, llevat els auxiliars administratius l'ascens dels quals ha de ser, com s'ha dit, automàtic.

Les empreses són obligades a cobrir les vacants que es produeixin amb els treballadors que hagin superat l'examen d'aptitud, llevat en els casos d'amortització d'aquests llocs de treball.

Tot l'establert en aquest article és igualment d'aplicació al personal de serveis diversos, pel seu ascens i passi a l'escala administrativa.

Secció 3

Formació professional

Article 11

Formació contínua

Les parts signants valoren la importància de l'Acord Nacional de Formació Contínua signat el 16 de desembre de 1992, entre les organitzacions patronals i els sindicats més representatius (CEBE, CAPYME, UGT, CIG i CCOO).

Per tot això es comprometen a fomentar-la conjuntament.

Amb aquesta finalitat s'ha de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR