Convenio colectivo - Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales SAU (EMTISA), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4002 de 04/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3285/2003, d'1 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, per als anys 2000-2002 (codi de conveni núm. 0801682).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 10 d'octubre de 2000, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, per als anys 2000-2002 (codi de conveni núm. 0801682) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 1 d'agost de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, per als anys 2000-2002

Capítol 1

Àmbit d'aplicació i clàusules de garantia

Article 1

Àmbit d'aplicació

Es regeixen per aquest Conveni col·lectiu les relacions laborals d'Estampaciones Metálicas y Transformados Industriales, SA, amb la totalitat dels productors que presten actualment serveis a l'empresa o que hi ingressin d'ara endavant, tant si exerceixen funcions tècniques o administratives com si la seva feina és predominantment de caràcter manual o es limita a l'aportació d'un esforç físic o d'atenció.

S'exclouen de l'àmbit que regula aquest Conveni col·lectiu les relacions laborals en què concorrin les característiques i les circumstàncies que preveu l'article 1.3 i les del personal d'alta direcció que preveu l'article 2.1.a) de la Llei 8/1980, de l'Estatut dels treballadors, i també els treballadors a comissió que preveu l'article 2.1.f), les quals es regeixen en les seves relacions amb l'empresa per les normes específiques d'aquesta modalitat contractual.

Article 2

Entrada en vigor i durada

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2000; la seva durada és de 3 anys i finalitza el 31 de desembre de 2002.

Increment i revisió salarial per a 2000

Per a l'any 2000, l'increment salarial és igual a l'increment de l'IPC previst pel Govern als pressupostos generals de l'Estat per a aquest any més 1 punt i s'ha d'aplicar a tots els conceptes salarials. Quan es conegui l'increment de l'IPC real de 2000, si aquest IPC és diferent del previst inicialment, la diferència que resulti s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a 2001, sense que tingui lloc la meritació d'endarreriments.

En el cas que el Govern modifiqui l'increment de l'IPC previst als pressupostos generals de l'Estat per a aquest any i determini una nova previsió d'IPC com a referència, s'han d'actualitzar les taules salarials, tant si la modificació és a l'alça com a la baixa. Això s'ha d'aplicar a partir del mes en què oficialment es publiqui aquesta modificació, sigui quin sigui el mitjà, sempre sense efectes retroactius.

Increment i revisió salarial per a l'any 2001

Per a l'any 2001, l'increment salarial és igual a l'increment de l'IPC previst pel Govern als pressupostos generals de l'Estat per a aquest any més 0,75 punts i s'ha d'aplicar a tots els conceptes salarials. Quan es conegui l'increment de l'IPC real de 2001, si aquest IPC és diferent del previst inicialment, la diferència que resulti s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a 2002, sense que tingui lloc la meritació d'endarreriments.

En el cas que el Govern modifiqui l'increment de l'IPC previst als pressupostos generals de l'Estat per a aquest any i determini una nova previsió d'IPC com a referència, s'han d'actualitzar les taules salarials, tant si la modificació és a l'alça com a la baixa. Això s'ha d'aplicar a partir del mes en què oficialment es publiqui aquesta modificació, sigui quin sigui el mitjà, sempre sense efectes retroactius.

Increment i revisió salarial per a l'any 2002

Per a l'any 2002, l'increment salarial és igual a l'increment de l'IPC previst pel Govern als pressupostos generals de l'Estat per a aquest any més 1 punt i s'ha d'aplicar a tots els conceptes salarials. Quan es conegui l'increment de l'IPC real de 2002, si aquest IPC és diferent del previst inicialment, la diferència que resulti s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a 2003, sense que tingui lloc la meritació d'endarreriments.

En el cas que el Govern modifiqui l'increment de l'IPC previst als pressupostos generals de l'Estat per a aquest any i determini una nova previsió d'IPC com a referència, s'han d'actualitzar les taules salarials, tant si la modificació és a l'alça com a la baixa. Això s'ha d'aplicar a partir del mes en què oficialment es publiqui aquesta modificació, sigui quin sigui el mitjà, sempre sense efectes retroactius.

Article 3

Denúncia i revisió

La denúncia en que es proposi la iniciació, revisió o pròrroga es considerarà efectuada de manera automàtica amb 3 mesos de temps abans de la data del seu venciment.

Article 4

Compensació i absorció

  1. En matèria de compensació i absorció, cal atenir-se al que disposen les normes legals aplicables a cada cas, sens perjudici del que amb caràcter específic determina de manera concreta aquest Conveni.

  2. Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen qualsevol altres existents en el moment de la seva entrada en vigor o les que es puguin establir en el futur, sigui quin sigui el seu origen, la seva naturalesa o la seva quantia.

  3. Consegüentment, les millors condicions econòmiques parcials derivades de les normes laborals legalment establertes, presents o futures i d'aplicació general o particular, només tenen eficàcia pràctica si, considerades globalment en còmput anual, són superiors a les que estableix, també en còmput anual i globalment, aquest Conveni.

  4. En aquests casos, computades sobre la base anual les quantitats percebudes legalment o convencionalment per tots els conceptes, les diferències (si n'hi ha) es mantenen o s'estableixen, respectivament, amb el mateix caràcter amb què van ser concedides, i són susceptibles d'absorció en futures modificacions salarials.

    Article 5

    Garantia "ad personam"

    Cal respectar, a títol individual, les condicions econòmiques que superin les que estableix aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual.

    Article 6

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

    En cas que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les seves facultats i dins de l'àmbit de la seva competència, estimi que algun dels pactes d'aquest Conveni conculquen la legalitat vigent o lesionen greument l'interès de tercers, aquest quedarà sense cap eficàcia pràctica, i s'haurà de reconsiderar tot el seu contingut.

    Article 7

    Dret supletori

    En tot el que no preveu aquest Conveni, regeix l'Estatut dels treballadors vigent i, en tot el que no s'hi oposi expressament, el que disposen l'Ordenança laboral siderometal·lúrgica i altres disposicions generals.

    Article 8

    Comissió Paritària

  5. Com a òrgan d'interpretació en totes les qüestions que es derivin de l'aplicació d'aquest Conveni, es crea una Comissió Paritària de representants de les parts negociadores que ha d'entendre sobre les qüestions que plantegi l'aplicació d'aquest Conveni d'acord amb les normes vigents en la matèria.

  6. La Comissió està composta per 6 vocals: 3 representants econòmics i 3 de socials que hagin intervingut en les deliberacions del Conveni. Els acords s'adopten per majoria.

  7. Totes dues parts s'obliguen a donar coneixement a la Comissió Paritària dels dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es produeixin com a conseqüència de l'aplicació d'aquest Conveni, a fi i efecte que aquesta Comissió pugui emetre'n dictamen, prèviament o simultàniament a qualsevol reclamació.

    Capítol 2

    Estructura salarial i condicions econòmiques

    Article 9

    Salari base

    Es considera salari base el que consta com a tal en l'annex corresponent d'aquest Conveni (annex 1). En aquests imports mensuals s'inclou la part proporcional corresponent a diumenges i festius. Es merita i es liquida mensualment.

    Article 10

    Plus de conveni

  8. Es considera plus de conveni el que consta com a tal a l'annex 1 d'aquest Conveni, i el percep el personal sempre que, d'acord amb les normes establertes, assoleixi el rendiment mínim exigible del 100 centesimal en el període de liquidació que correspongui. Es merita per hora de presència efectiva. Així mateix, es fa efectiu per a l'abonament de les hores laborables teòriques del període de vacances. La seva liquidació és per períodes de mesos naturals.

  9. Sens perjudici del que estableix l'article 4 sobre compensació general de percepcions establertes sobre la base del còmput anual, aquest plus compensa i comprèn de manera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR