Convenio colectivo - Tractament i Selecció de Residus SA (centre de Sant Adrià de Besòs), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4002 de 04/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3284/2003, de 21 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de Sant Adrià de Besòs), per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0804321).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de Sant Adrià de Besòs), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de juny de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de Sant Adrià de Besòs), per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0804321) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 21 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA TERSA (planta de Sant Adrià de Besòs), per als anys 2003-2005

Capítol 1

Àmbit de vigència i durada del Conveni

Article 1

Àmbit territorial i funcional

El present Conveni serà d'àmbit de centre de treball i serà d'aplicació al centre de treball Planta Incineradora de Barcelona, ubicada al terme de Sant Adrià de Besòs, i que pertany a l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (TERSA).

Article 2

Àmbit personal

  1. El present Conveni col·lectiu afectarà tots els productors i empleats de l'empresa en l'esmentat centre de treball.

  2. No obstant l'indicat en l'apartat anterior, resten exclosos del present Conveni els següents llocs de treball: gerència (director gerent i secretari general) i Direccions (de Planta, Administrativa-financera i Recursos Humans).

    Article 3

    Vigència

    El present Conveni tindrà validesa, prèvia la seva entrada al Registre, el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

    Article 4

    Efectes econòmics

    Sense perjudici d'allò que s'estableix a l'article anterior, s'acorda com a data d'aplicació de les millores recollides en aquest Conveni la d'1 de gener de 2003.

    Article 5

    Durada

    La durada d'aquest Conveni col·lectiu s'estableix en 3 anys, des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005, amb les excepcions i els efectes específics que s'estableixen per a determinades matèries en les seves normes corresponents.

    Article 6

    Denúncia

  3. El present Conveni col·lectiu s'entendrà tàcitament prorrogat, a la seva finalització de 3 anys, per un altre any si cap de les parts ho denuncia.

  4. La denúncia s'ha de realitzar mitjançant comunicació per escrit a l'altra part, amb 1 mes d'anticipació, com a mínim, a la data de venciment. Aquesta comunicació s'haurà de fer extensible a l'autoritat competent.

    Capítol 2

    Garanties "ad personam", absorcions i compensacions

    Article 7

    Garanties "ad personam"

    Es respectaran les situacions personals que, en concepte de percepcions de qualsevol tipus, en la seva totalitat i computades anualment, siguin més favorables que les fixades en el present Conveni col·lectiu, mantenint-se de forma estricta a títol personal.

    Article 8

    Absorció i compensació

  5. Les normes contingudes en el present Conveni comporten, en conjunt, més beneficis per al personal que les establertes per les disposicions legals vigents actualment.

  6. Les millores econòmiques absorbeixen i compensen les que fins ara tenia el personal i, a la vegada, seran absorbides o compensades amb qualsevol futur augment de les retribucions, de qualsevol mena, caràcter o concepte que adopti, encara que tinguin el seu origen en una disposició del Ministeri de Treball, Conselleria d'Indústria, ordenances laborals, acords administratius, sindicals o d'un altre tipus.

  7. Serà compensat qualsevol increment que en un futur es pugui establir en virtut d'una disposició oficial o per qualsevol resolució que pugui ser dictada en el futur.

  8. Les condicions establertes en aquest Conveni seran considerades com de mínims, i per tant, tot pacte personal, acordat lliurement entre treballador i Direcció, pot contemplar condicions diferents a les del Conveni, sempre que les superin globalment.

    Article 9

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades en el present Conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerats globalment.

    Capítol 3

    Condicions econòmiques

    Secció 1

    Salari base

    Article 10

    Salari base

    El 2003 serà aquell que es fixa per a cada categoria dins de l'annex 1 d'aquest Conveni col·lectiu (aquesta quantia resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

    Secció 2

    Complement personal del salari base

    Article 11

    Antiguitat consolidada

    Aquest concepte salarial es troba congelat i només el percebran aquells treballadors que estaven incorporats a l'empresa abans del 31 de desembre de 1996. Per aquests anys 2003 i 2004, es mantenen els valors del 2002 i l'any 2005 s'incrementarà segons el percentatge d'increment de l'any indicat a l'article 21.

    Secció 3

    Complements de lloc de treball

    Article 12

    Plus de jornada

  9. S'estableix per a l'any 2003 una quantia de 9,81 euros, per jornada efectivament treballada (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

  10. Aquest concepte salarial el percebrà, com a complement de lloc de treball, el personal que realitzi feines de manteniment i d'administració i operació.

  11. Per haver englobat dins la quantia del present concepte el plus de manteniment i el plus d'operació, així com el plus d'assistència i puntualitat, tots ells ja desapareguts, s'acorda que, en els supòsits d'absències parcials amb dret a la percepció del salari base, s'abonarà un 75% del valor d'aquest plus.

    Article 13

    Plus de nocturnitat

  12. S'estableix per a l'any 2003 una quantia lineal de 33,61 euros, com a complement de lloc de treball per jornada nocturna efectivament treballada (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

  13. La linealitat de la percepció queda pactada en base al criteri exposat en el primer punt de l'article 8 del present Conveni col·lectiu.

    Secció 4

    Complements per quantitat 0 qualitat de treball.

    Article 14

    Plus festiu intersetmanal

  14. S'acorda establir un plus denominat "festiu intersetmanal", amb l'objecte de compensar econòmicament el canvi de la data del dia de descans, en els supòsits següents:

    Personal d'operació (excepte els peons especialistes)

    1. Els dies festius intersetmanals (de dilluns a dissabtes, ambdós inclosos), que, per aplicació dels torns rotatius, s'haguessin de treballar o els correspongui descans per torn.

    2. Els 5 dies de vacances que es desplacin del període assignat prèviament.

    3. Els dies acumulats durant el període de vacances per no existir, dintre d'aquest període, rotació per al manteniment.

  15. Per a aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb caràcter lineal de 234,28 euros per l'any 2003 (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

    Personal d'operació (peons especialistes)

    1. Els dies festius intersetmanals que per l'aplicació del seu calendari laboral els treballi o li correspongui descans setmanal.

  16. Per a aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb caràcter lineal de 87,86 euros per a l'any 2003 (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

    Personal de manteniment

    1. Els 2 dies de vacances que s'hagin de desplaçar del període destinat a aquest efecte.

  17. Per a aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb caràcter lineal de 13,26 euros per a l'any 2003 (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

  18. Així mateix, si per acord entre la Direcció i el treballador, de forma individual, es desplacessin dies festius o dies de vacances, independentment dels dies contemplats en els anteriors supòsits i sense distinció de tasques, s'abonaran 79,42 euros per cada dia desplaçat, per a l'any 2003 (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

  19. No existint per al personal de manteniment els supòsits de percepció d'aquest plus, que, en anteriors convenis determinaren l'abonament de quantitats lineals fixes mensuals superiors, i, donant-se circumstàncies que puguin motivar la percepció d'altres conceptes, s'acorda, per al present Conveni i per a l'esmentat personal de manteniment, un pagament de 873,80 euros lineals per a l'any 2003 (aquesta quantitat resta subjecta als increments i revisions indicats a l'article 21).

    Article 15

    Hores extraordinàries

  20. El valor de les hores extraordinàries queda fixat per a l'any 2003 per aquest Conveni i per a les diverses categories, tal com es consigna en l'annex 2; aquesta quantitat resta subjecta a l'increment i revisió indicat a l'article 21, per a l'any 2003; s'acorda expressament que per als anys següents 2004 i 2005, aquesta quantitat restarà fixada en la mateixa que per a l'any 2003.

  21. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR