Convenio colectivo - Personal funcionari de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4004 de 06/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3326/2003, de 23 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Pacte de condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0811792).

Vist el Pacte de condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 9 d'abril de 2003, i d'acord amb el que disposa l'article 36 de la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20.7.1990), en relació amb el que estableixen la disposició final 1.2 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical; l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat;

Vista l'aprovació expressa del Pacte per l'òrgan competent, segons el que disposa l'article 35 de la Llei 7/1990,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Pacte de condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0811792) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 23 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

PACTE

de condicions de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes per als anys 2003-2005

  1. Disposicions generals

    1.1. Les normes i disposicions contingudes en aquest Pacte de condicions laborals i econòmiques seran d'aplicació a tot el personal funcionari de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes.

    1.2. Al personal afectat pel present Pacte li seran respectades les seves condicions superiors que pogués tenir acreditades amb anterioritat, amb caràcter personal, considerades en còmput anyal i en garantia global.

    1.3. Aquest Pacte regirà des del dia 1 de gener de 2003 fins al dia 31 de desembre de 2005, excepte en aquells aspectes que s'assenyalen expressament, un cop estigui signat pels representants dels treballadors de l'Ajuntament i ratificat pel Ple de la corporació.

    1.4. Aquest Pacte podrà ser denunciat, totalment o parcialment, davant l'autoritat laboral, per qualsevol de les dues parts, amb una antelació mínima de 2 mesos abans que finalitzi la seva vigència. En cas que no existeixi expressament cap denúncia de les parts o fins que no s'arribi a un acord exprés, aquest resta prorrogat automàticament per períodes anuals.

    1.5. Resta constituïda la Comissió Paritària i de seguiment, control i desenvolupament d'aquest Pacte. La mateixa es compondrà de 4 membres, 2 per la part de la Corporació i altres 2 per la representació sindical.

    La Comissió Paritària es reunirà quan ho sol·liciti qualsevol de les parts, amb un previ avís mínim de 24 hores. El seu funcionament es fixarà de mutu acord entre les parts i les seves resolucions seran executives.

  2. Règim de treball

    2.1. El personal funcionari de la plantilla es classifica en els grups professionals establerts en l'annex 1. Aquesta relació no és definitiva i queda oberta a qualsevol inclusió, atenent les peculiaritats d'alguns tipus de treballs o professions que poden sorgir durant el període d'aplicació d'aquest acord.

    2.2. Tot el personal funcionari disposarà d'un descans no recuperable de 30 minuts, per esmorzar o berenar, sempre i quan la jornada sigui de 6 o més hores de treball continuades, i 20 minuts, quan no ho sigui, en aquest cas, dins del lloc de treball i sense interrompre el servei.

    2.3. Serà obligatori avisar el superior jeràrquic de les absències del lloc de treball i de les causes amb caràcter previ i/o, en tot cas, dintre de les 24 hores següents, quan es tracti de causes sobrevingudes. Quan siguin absències inexcusables però previsibles, s'hauran de comunicar sempre per escrit amb prou antelació, per tal que l'Ajuntament pugui disposar-ne la suplència. S'haurà de justificar l'absència en document escrit.

    2.4. Al principi de cada any els diferents departaments o serveis disposaran del seu propi calendari anyal. Aquests calendaris tindran en compte la jornada anual pactada.

    2.5. El personal té dret a unes vacances de 22 dies laborables, entenent per dies laborables de dilluns a divendres; per períodes de treball inferiors a l'any s'aplicarà la part proporcional al període treballat.

    En el supòsit d'haver completat els anys d'antiguitat en l'administració reflectits en el quadre posterior es tindrà dret al gaudi dels següents dies de vacances anuals:

    15 anys de servei: 23 dies hàbils

    20 anys de servei: 24 dies hàbils

    25 anys de servei: 25 dies hàbils

    30 o més anys de servei: 26 dies hàbils

    Aquest dret es farà efectiu a partir de l'any natural següent al compliment de l'antiguitat indicada.

    En el cas de baixa par maternitat, quan aquesta situació coincideixi amb el període vacacional, aquest quedarà interromput i podran gaudir-se les vacances finalitzat el període de permís per maternitat, dins de l'any natural o fins el 15 de gener de l'any següent (cap. 15 Acord Govern-sindicats de novembre de 2002).

    2.6. En període de Nadal, Cap d'Any i Reis, el personal, per torns, gaudirà d'una setmana festiva retribuïda, a programar de forma que sempre estigui garantit el 33% del servei, a establir de mutu acord o per torns rotatius.

    2.7. El pla de vacances anual serà elaborat conjuntament entre l'Ajuntament i els representants del personal, i estarà enllestit abans del dia 30 d'abril, per tal de programar les substitucions oportunes. Les modificacions posteriors s'hauran de comunicar als representants del personal. Els torns de vacances s'establiran de mutu acord o per torns rotatius.

    2.8. Les vacances es realitzaran preferentment en els mesos de juliol i agost, sempre que el servei resti garantit al 50%. No obstant, el personal també tindrà la possibilitat de realitzar les seves vacances en 2 o més períodes no inferiors a 1 setmana, sempre que existeixi acord entre el sol·licitant i la corporació.

    2.9. Sense perjudici dels canvis a introduir pel consistori prèvia negociació col·lectiva, l'horari laboral a realitzar pel personal serà la següent:

    Personal d'administració especial (vigilants policia local):

    Torn de matí: dilluns a divendres, de 8 a 14.30 hores

    Torn de tarda: dilluns a divendres, de 14 a 20.30 hores

    Caps de setmana alterns (per torns): dissabte i diumenge, de 9.30 a 14.30 (5 hores).

    Personal d'administració general (a temps complet):

    En jornada partida (de setembre a juny): de dilluns a divendres, matins, de 9 a 15 hores; dimarts o dijous, tardes, de 16 a 21 hores (50% del servei).

    En jornada intensiva (juliol i agost) (serà d'aplicació durant el mes de juliol a partir de 2004): de dilluns a divendres, matins, de 8 a 15 hores.

    Es fixa una jornada que en cap cas superarà les 1.554 hores en còmput anual.

    2.10. Podran existir jornades reduïdes o dedicació a temps parcial per a llocs de treball específics, quan així constin expressament en la plantilla i amb informe vinculant de la representació de personal funcionari, mentre no es disposi del registre de personal.

    2.11. L'Ajuntament podrà efectuar modificacions en els horaris de determinats llocs de treball, previ consentiment dels afectats i l'informe vinculant dels representants dels treballadors.

    2.12. Perquè el personal dels diversos serveis faci hores extraordinàries fora de la jornada laboral, s'haurà de dictar resolució expressa amb una antelació prèvia de 3 dies on s'indicarà la data i durada prevista del servei, llevat en els casos d'emergència declarada també per resolució.

    2.13. Durant la vigència d'aquest pacte es valorarà cada semestre el còmput de les hores extres que s'efectuïn en cada lloc de treball per tal d'avaluar, en aquells llocs en què sigui necessari, la conveniència de l'increment de la plantilla mitjançant la creació de noves places.

    2.14. El percentatge de treballadors i treballadores temporals o interins al servei de l'Ajuntament de Castellví de Rosanes no excedirà en cap cas la taxa del 8% de la plantilla municipal.

    2.15. Quan existeixi una plaça vacant, tindrà preferència per ocupar-la amb caràcter voluntari la persona que ho sol·liciti i, en cas que ho sol·liciti més d'una persona, tindrà preferència la de més antiguitat en l'Ajuntament.

    2.16. Al personal que sigui assignat per fer funcions d'inferior categoria se li respectaran íntegrament les condicions salarials que percebia amb anterioritat i aquesta situació durarà el temps imprescindible.

    2.17. Quan el personal passi a ocupar un lloc de treball de categoria superior, li correspondrà també el nivell salarial amb què estigui dotat aquell lloc de treball, de conformitat amb el que indica el RPSEL. En cas de substitucions temporals d'una categoria superior, i sempre que se sobrepassin els 15 dies consecutius, el substitut cobrarà les mateixes retribucions, sense triennis, corresponents al lloc de treball ocupat temporalment, sempre que, per resolució de l'òrgan competent, la persona hagi estat declarada capacitada per a la substitució.

    2.18. Establir el règim de suplències en cas de vacances o absències previstes, de forma que els treballadors que hi siguin destinats siguin avisats amb un mínim de 15 dies d'antelació, indicant-los quines tasques de suplència (serveis mínims) els correspondran.

    2.19. El personal tindrà dret als següents permisos retribuïts:

    1. Quinze dies en cas de matrimoni o convivència de fet, acreditada i fefaentment.

    2. De 3 a 6 dies en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR