Convenio colectivo - Idilia Foods SL (Centre de Treball de Montmeló), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4006 de 10/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3351/2003, de 22 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nocicao, SL, per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0812751).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nocicao, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 1 de juliol de 2003 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nocicao, SL, per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0812751) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 22 de setembre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Nocicao, SL, per als anys 2003 i 2004

Disposicions generals

Capítol 1

Normes d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les normes contingudes en el present Conveni són d'aplicació a tots els empleats i treballadors de l'empresa Nocicao, SL que presten els seus serveis en qualsevol de les dependències o delegacions.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni afecta tot el personal fins el nivell 10, que es trobi d'alta o s'incorpori a la plantilla de l'empresa durant la vigència d'aquest Conveni, sigui quina sigui la classe del seu contracte i sense perjudici de les peculiaritats pròpies de cadascú.

Article 3

Àmbit temporal

La vigència del present Conveni col·lectiu és de l'1 de gener de 2003 al 31 de desembre de 2004. Entra en vigor a partir del mateix dia de la seva firma i té efectes econòmics des del dia 1 de gener de 2003.

Aquest Conveni es prorrogarà any rere any si no hi ha la denúncia expressa d'alguna de les parts abans de l'1 de desembre de 2004.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Aquest Conveni és vinculat per ambdues parts a tots els seus punts. En el cas que es consideri que algun dels pactes del present Conveni conculca la legalitat vigent o lesiona greument l'interès de tercers, qualsevol variació l'invalidaria totalment i caldria reconsiderar-ne el contingut.

Article 5

Règim de Conveni. Compensació i absorció

El règim que amb caràcter general s'estableix en el present Conveni anul·la i substitueix qualsevol altra condició general o particular que pogués existir per als treballadors de l'empresa amb anterioritat a la seva entrada en vigor.

Les condicions contingudes en aquest Conveni, com que són més favorables en conjunt per als treballadors que afecten, substitueixen totalment totes les condicions vigents quan el Conveni entri en vigor que siguin concurrents amb les pactades.

Ambdues parts convenen que les condicions que en el futur puguin resultar de qualsevol disposició legal o reglamentària, conveni col·lectiu de qualsevol àmbit, pacte o norma d'un altre rang que més endavant s'aprovi seran compensables i absorbibles per les condicions contingudes en aquest Conveni, fins i tot les d'índole econòmica, comparades ambdues situacions de forma global i anual.

Article 6

Comissió Paritària per a la interpretació i vigilància

Per vetllar per l'aplicació i compliment d'allò estipulat en aquest Conveni es crea la Comissió Paritària, formada per 3 representants designats pel Comitè Intercentres i pel mateix nombre de membres designats per la Direcció de l'empresa. Els membres han de ser escollits entre els que al seu dia formaven part de la Comissió Negociadora del Conveni.

Aquesta Comissió té com a única comesa dirimir els problemes d'interpretació del text del present Conveni. En relació amb la solució de conflictes de treball cal atenir-se a allò establert en l'Acord interprofessional de Catalunya firmat pels sindicats CCOO i UGT i la patronal Foment del Treball Nacional en data 7 de novembre de 1990, així com al que s'estableixi al reglament del Tribunal de Mediació, Conciliació i Arbitratge. Aquesta Comissió es reuneix a petició de qualsevol de les parts per mitjà d'avís amb 7 dies d'antelació.

Capítol 2

Organització del treball

Article 7

Facultats de Direcció de l'empresa

L'organització pràctica del treball és facultat de la Direcció de l'empresa, que ha de respectar en tot cas la legislació vigent. Entre les seves atribucions hi ha les següents:

  1. L'adscripció o trasllat de personal a diferents seccions.

  2. La modificació dels procediments o mètodes de treball.

  3. L'establiment d'incentius i dels seus sistemes així com la fixació d'índexs de productivitat i qualitat en tots o una part dels treballs, sens perjudici del que disposa l'article 12 d'aquest text.

  4. La determinació dels rendiments mínims. Es considera com a activitat normal la que desenvolupa un operari mitjà integrat en el seu treball, sota una direcció competent, sense l'estímul d'una remuneració amb incentiu, a un ritme que pugui mantenir fàcilment dia rere dia sense una excessiva fatiga física o mental; es caracteritza per un esforç constant i raonable.

  5. L'establiment del nombre de torns de treball i la fixació dels seus horaris, amb l'adscripció o trasllat a aquests del personal que en cada moment es consideri necessari.

  6. L'assignació de tasques determinades o de feines necessàries al personal i l'adjudicació del nombre de màquines i estris per a la saturació del treball.

  7. Qualsevol canvi de funcions o serveis dels treballadors que no en perjudiqui la formació professional o durant el temps que sigui necessari, en funció de les necessitats de producció.

  8. La indicació de normes sobre vigilància, cura i neteja de les màquines, estris i locals de treball.

  9. L'establiment de mesures i procediments adequats per assegurar la higiene dels productes.

    Els representants dels treballadors poden sotmetre a la consideració de la Direcció propostes concretes que sobre l'organització del treball estimin oportunes.

    Capítol 3

    Classificació professional

    Article 8

    Valoració de llocs de treball

  10. Objecte

    L'anàlisi i valoració de les tasques tenen per objecte el coneixement i taxació de les funcions que en conjunt constitueixen el contingut de cada un dels llocs de treball i la definició consegüent de la seva ordenació en el conjunt dels llocs.

  11. L'abast

    La valoració de llocs de treball afecta tot el personal comprès entre els nivells 1 i 6.

  12. Manual de valoració

    Per al desenvolupament dels dos apartats esmentats s'aplica el Manual de valoració ja en vigor a l'empresa.

    El contingut laboral dels llocs de treball determina l'adscripció del treballador al grup professional corresponent i la correcta utilització del Manual, l'avaluació del lloc i la consegüent assignació del seu grau de valoració en les possibles agrupacions en nivells de qualificació i grups de condicions i en la seva definitiva classificació i retribució.

  13. Criteris de valoració

    Factors de capacitat:

  14. Formació

  15. Experiència

  16. Iniciativa

    Factors de responsabilitat:

    4A. Sobre l'equip de treball.

    4B. Sobre errors

    5A. Sobre el producte i el funcionament de la producció.

    5B. Sobre dades confidencials.

    6A. Sobre la seguretat d'altri.

    6B. Sobre el contacte amb d'altres.

    Factors d'esforç:

  17. Esforç mental i visual

  18. Esforç psíquic

  19. Esforç físic

    Factors de condicions:

  20. Ambient de treball

    11A. Riscos inevitables

    11B. Període d'adaptació

    Els factors 4, 5, 6, i 11 es desdoblen; els que s'identifiquen amb la lletra A corresponen a llocs de treball coneguts genèricament com a directes (de producció, manteniment, magatzems i anàlegs) i els que es marquen amb la lletra B corresponen a llocs de treball indirectes (d'administració, tècnics, subalterns i anàlegs).

    La suma de les puntuacions dels factors de capacitat, responsabilitat, esforç mental i visual i esforç psíquic permet establir la jerarquització de qualificació dels llocs de treball, i la suma de les puntuacions dels factors de condicions i esforç físic determina la jerarquització de les seves condicions.

  21. Taula de nivells i puntuacions

    A cada un dels valors de cada factor o criteri que correspongui per la valoració del lloc de treball se li ha de donar la puntuació corresponent assignada en el Manual de valoració.

    La valoració total que amb això es determini assenyala la posició relativa de cada un dels llocs de treball afectats per la valoració, amb la finalitat d'establir una jerarquització (expressada en nivells) qualitativa dels valors exigits per a cada lloc, independentment de la persona que l'ocupi (annex 2, límits de puntuació per nivell de qualificació i límits de puntuacions per graus de condicions).

    Article 9

    Manteniment i funcionament del sistema de qualificació de llocs de treball

    Es preveu a l'annex 3.

    Article 10

    Classificació professional i valoració de llocs de treball

    La classificació professional dels treballadors de l'empresa es regeix per les estipulacions del present Conveni en matèria de valoració de llocs de treball i pel que fa al que no s'hi preveu, pel que disposen l'Estatut dels treballadors i la resta de normes legals o reglamentàries de general aplicació.

    El contingut laboral dels llocs de treball determina:

    1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR