Acuerdo - Funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia29 de Octubre de 2003
Fin de Vigencia29 de Octubre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4010 de 14/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3397/2003, de 29 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya per als anys 2003-2005 (codi de conveni 7901340).

Vist l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya per als anys 2003-2005 (codi de conveni 7901340), subscrit per part de l'Administració pels representants de la Direcció General de Relacions Laborals en l'àmbit de la Funció Pública, pels del Departament d'Ensenyament i pels del Departament de Sanitat i Seguretat Social, i per part de les organitzacions sindicals pels representants de CCOO, CATAC-IAC, CEMSATSE, FSP-UGT i CSI-CSIF, el dia 7 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 36 de la Llei 9/1987, de 12 de juny (BOE de 17.6.1987), segons la redacció que en fa la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20.7.1990), i l'article 11.2 de la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació;

Vista l'aprovació expressa de 22 de juliol de 2003 per l'òrgan de govern competent, segons el que disposen l'article 35 de l'esmentada Llei 7/1990 i l'article 5.g) del Decret legislatiu 1/1977, de 31 de desembre,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya per als anys 2003-2005 en el Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que l'Acord de funcionaris esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a les parts negociadores.

Barcelona, 29 d'octubre de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya per als anys 2003-2005.

El Departament de Justícia i Interior i les organitzacions sindicals representatives dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, tenint en compte que la prestació dels serveis públics d'atenció a les emergències a través del cos de bombers ha ampliat els seus objectius i l'abast de les seves actuacions per donar una resposta integral i que aquest fet comporta la necessitat d'adequació del marc en què es presten aquests serveis, en l'àmbit de l'organització del Cos, una vegada valorades les condicions de treball en el si del grup de treball, depenent de la Mesa sectorial de negociació de personal de l'administració i tècnic, acorden proposar les següents modificacions de dites condicions:

  1. Reglament d'accés i provisió del cos de bombers

    La Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil presentarà abans d'un termini de 2 mesos, per a la seva negociació amb els representants sindicals, una proposta de modificació normativa del sistema d'accés al cos de bombers, així com una proposta de reglament d'accés i provisió del cos de bombers amb la voluntat de ser aplicada immediatament després de la seva aprovació.

  2. Concursos de provisió de llocs de treball

    Als efectes de regularitzar els concursos de provisió de llocs de treball de l'escala bàsica, categoria de bomber, i de l'escala tècnica, categoria de bomber de primera l'Administració arbitrarà les mesures adients a efectes que, amb vinculació a les ofertes públiques d'ocupació, es publiquin els corresponents concursos de trasllats. En les convocatòries de concursos de provisió es podran adjudicar places ocupades definitivament en el moment de la publicació de la convocatòria, si el titular d'aquell lloc de treball obté destinació definitiva en una altra plaça en el mateix concurs. Els llocs de treball de bomber i bomber de primera podran ser ocupats indistintament pels membres de l'escala bàsica categoria de bomber i els de la escala tècnica categoria de bomber de primera, una vegada efectuada la tramitació reglamentària corresponent.

    La primera convocatòria del concurs de mèrits per a la provisió dels esmentats llocs es publicarà abans de finalitzar el tercer trimestre de l'any 2003, prèvia modificació de la RLT, i inclourà les places susceptibles de ser cobertes així com les previstes en l'oferta d'ocupació de l'any 2002, els aspirants a les quals estan en procés de formació prèvia. Es garanteix la convocatòria anual dels concursos de provisió corresponents.

  3. Promoció interna a la categoria de bomber de primera

    Prèvia modificació normativa, l'accés a la categoria de bomber de primera des de la categoria de bomber es realitzarà per promoció interna amb la superació d'un concurs oposició entre els membres de l'escala bàsica, categoria de bomber, que tinguin una antiguitat de dos anys de servei actiu en la categoria i que tinguin la titulació adequada. En la fase d'oposició es garantirà el coneixement del temari específic que requereix la categoria de bomber de primera.

    L'accés a la promoció interna dels membres de l'escala bàsica que no disposin de la titulació adequada es realitzarà d'acord amb els requisits establerts actualment en la normativa específica. La promoció interna indicada es produirà en la mateixa plaça ocupada, sempre que es compleixin els requisits adients.

    Un cop l'aspirant sigui nomenat bomber, la DG convocarà els mòduls formatius perquè el bomber que tingui la titulació adequada pugui accedir-hi, i al cap dels dos anys pugui presentar-se a la convocatòria del Concurs-oposició per passar al grup C (bomber de primera). De la mateixa manera actuarà la DG amb els bombers que no tinguin la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR