Convenio colectivo - Aigües de Mataró SA, Societat Privada Municipal, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4012 de 18/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3435/2003, de 6 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aigües de Mataró, SA, Societat Privada Municipal per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0805972).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aigües de Mataró, SA, Societat Privada Municipal, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 22 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aigües de Mataró, SA, Societat Privada Municipal per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0805972) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 6 d'octubre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Aigües de Mataró, SA, Societat Privada Municipal per a l'any 2003

Capítol 1

Àmbits d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

L'objecte del present Conveni és regular les condicions de treball entre Aigües de Mataró, SA, Societat Privada Municipal, i el personal que actualment o en el futur pugui prestar-hi serveis, i s'aplicarà en preferència a allò que disposin la resta de normes laborals.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni afecta la totalitat del personal que integra la plantilla d'aquesta empresa amb la particularitat que es determina en l'article 7 per al personal d'alta direcció.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni serà efectiu a partir de l'1 de gener de 2003, sens perjudici de l'efecte de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per part de l'autoritat laboral.

El Conveni serà vigent fins el 31 de desembre de 2003, i es considerarà prorrogat al seu venciment, per reconducció tàcita, si no es formula denúncia per escrit de rescissió o revisió per cap de les parts amb una antelació mínima de 3 mesos respecte de la seva data d'acabament.

Capítol 2

Organització del treball

Article 4

Normes generals

En tot allò que fa referència a l'organització del treball, la Direcció de l'empresa actuarà d'acord amb les facultats que atorgui la legislació vigent i aquest principi es desenvoluparà seguint la política de no alterar les condicions de treball sense haver donat a conèixer prèviament al personal afectat les motivacions i haver intentat la seva comprensió i consentiment.

És política comuna dels treballadors i de la Direcció el manteniment d'actituds de diàleg i negociació que puguin conduir a esquemes participatius dintre de l'àmbit de les normatives vigents en cada moment.

Article 5

Dedicació plena al treball

Quan sigui possible la realització alterna o successiva de funcions corresponents a diversos llocs de treball de similar o inferior categoria, dintre de la jornada laboral, podran ser encomanades a un sol treballador fins arribar a la plena ocupació en la seva jornada, mesura necessària per obtenir una òptima productivitat de tot el personal. El tipus de treball que se li encomani no podrà ser vexatori o pejoratiu.

Article 6

Plantilla de personal

La plantilla de cada unitat o servei serà la necessària per atendre normalment el treball sense necessitat de fer hores extraordinàries llevat dels casos d'emergència o de treballs de caràcter estacional o imprevist. En tot cas, la plantilla serà la necessària i suficient per cobrir les baixes que es produeixin d'acord amb el nivell normal d'absentisme pels motius de vacances, malaltia i permisos perceptius.

Per les circumstàncies inherents a l'acumulació de tasques a realitzar, podrà concertar-se contractes temporals de treball, per una durada màxima de 12 mesos, dintre d'un període de 18 mesos.

Article 7

Personal d'alta direcció

Té aquest caràcter el gerent de l'empresa, a qui li seran d'aplicació tots els pactes establerts en el Conveni col·lectiu que no es contradiguin amb el que s'hagi pactat individualment, segons preveu el Reial decret 1.382/1985.

Article 8

Roba de feina del personal obrer

L'empresa facilitarà als treballadors la roba adequada a les seves funcions i només per a l'exercici d'aquestes funcions. L'ús de la roba de treball serà obligatori.

La Direcció de l'empresa i el Comitè d'Empresa determinaran les peces de roba de treball que es faran servir en les diferents seccions, que en tot cas seran les més apropiades per al treball corresponent.

Com a norma general, les peces d'abric tindran una durada de 2 anys i la resta d'1 any.

Article 9

Formació professional

Amb la finalitat de promoure la preparació del personal en previsió de futures vacants, l'empresa podrà convocar la realització de cursos específics de capacitació.

En els casos en què la formació professional tingui lloc en la jornada ordinària, el treballador haurà d'assistir-hi obligatòriament i aprofitar al màxim els ensenyaments que s'hi imparteixen.

Article 10

Cobertura de vacants i promoció

Les places vacants existents a l'empresa podran proveir-se a criteri seu o amortitzar-se si ho estimés necessari, d'acord amb el nivell d'activitat, desenvolupament tecnològic o altres circumstàncies que aconsellessin tal mesura.

Els llocs de treball que hagin de ser ocupats per personal, l'exercici professional del qual comparteix funcions de comandament o d'especial confiança, en qualsevol nivell de l'estructura organitzativa de l'empresa, es cobriran mitjançant el sistema de lliure designació.

Per a l'ascens als llocs de treball, en els quals no procedeixi la lliure designació per l'empresa, s'establiran sistemes de selecció que hauran d'ajustar-se a criteris objectius de mèrit i capacitat, agafant com a referència les següents circumstàncies: titulació adequada, valoració acadèmica, coneixement del lloc de treball, historial professional, haver desenvolupat funció de superior grau professional i superar les proves que a l'efecte s'estableixin.

Amb aquesta finalitat l'empresa podrà establir les corresponents proves selectives, de caràcter teòric pràctic, previ informe a consulta dels representants dels treballadors.

En cas que un treballador estimés que està capacitat per promocionar a una categoria superior, podrà presentar, a través del Comitè d'Empresa, una sol·licitud de confirmació i validació de la categoria demanada. En tot cas la sol·licitud serà tractada amb els mateixos criteris d'objectius de mèrit i capacitat esmentats més amunt.

Article 11

Diligència professional

És política de l'empresa la defensa del bon fer i diligència del personal al seu servei, en el desenvolupament de les seves funcions, llevat que aquestes circumstàncies no hi fossin de forma notòria.

D'acord amb aquests principis, l'empresa assumirà la defensa dels seus treballadors en els procediments civils i penals que es poguessin iniciar contra ells per fets realitzats dintre de la jornada laboral i en el lícit exercici de les funcions que els siguin encomanades, assegurant la cobertura de les indemnitzacions dineràries i les fiances de caràcter civil o penal que els poguessin correspondre.

De no concórrer les circumstàncies esmentades, l'empresa es reserva l'exercici de les accions que en cada cas corresponguin.

Article 12

Exercici de comandament

Són funcions pròpies de tots els caps de l'empresa, entre d'altres, aconseguir el rendiment i l'eficàcia del servei i del personal a les seves ordres, exercint la seva autoritat de manera educada i eficient, formar el personal a les seves ordres per aconseguir elevar-ne el nivell tècnic i professional, i vetllar per la seva seguretat. Haurà de col·laborar en totes les millores de mètodes o sistemes que s'implantin amb la finalitat de mantenir un oportú desenvolupament tecnològic i un adequat nivell de productivitat en l'empresa.

Article 13

Classificació de grups professionals

El personal el qual afecta el present Conveni col·lectiu es classifica, tenint en compte les funcions que fa, en els següents grups:

Grup professional 1

Serà classificat dintre d'aquest grup el personal que executa tasques segons instruccions concretes, clarament establertes, amb un alt grau de dependència, que requereixen preferentment esforç físic o atenció i que no necessiten de formació específica, tret de l'ocasional dins un període d'adaptació.

La formació mínima correspon a l'experiència adquirida en el desenvolupament d'una professió equivalent i una titulació de graduat escolar o certificat d'escolaritat o similar.

Dintre d'aquest grup s'inclouen les següents categories:

Especialista, peó-especialista, peó, auxiliar administratiu de primera, auxiliar administratiu de segona, auxiliar administratiu de tercera, auxiliar tècnic de primera, auxiliar tècnic de segona, auxiliar tècnic de tercera.

Grup professional 2

Serà classificat dintre d'aquest grup el personal que executa de forma autònoma tasques que exigeixen habitualment iniciativa per part dels treballadors que les fan, comportant, sota supervisió, la seva responsabilitat i podent ésser ajudats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR