Convenio colectivo - Estampaciones Cusam, SA ., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4016 de 24/11/2003

TEXTO:

RESOLUCIÓ TIC/3516/2003, de 26 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Cusam, SA (centre de treball de Sant Feliu de Llobregat), per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0801662).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Cusam, SA (centre de treball de Sant Feliu de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 22 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Cusam, SA (centre de treball de Sant Feliu de Llobregat), per a l'any 2003 (codi de conveni 0801662), al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 26 d'agost de 2003

P. S. (Decret 326/98, de 24 de desembre, DOGC de 24.12.1998)

Beatriu Labori i Samsó

Secretària tècnica de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Estampaciones Cusam, SA, per a l'any 2003

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu de treball afecta el personal de la plantilla de l'empresa Estampaciones Cusam, SA, com també el personal que d'ara endavant en formi part.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni afecta l'actual centre de treball d'Estampaciones Cusam, SA, ubicat a la localitat de Sant Feliu de Llobregat, carrer de Mataró, núm. 57-63.

Article 3

Entrada en vigor i durada

Les normes que deriven d'aquest Conveni entren en vigor el dia 1 de gener de 2003, independentment de la data de la seva publicació en el DOGC. La seva durada és d'1 any, i, per tant, finalitza el 31 de desembre de 2003.

Article 4

Denúncia i revisió

  1. La denúncia en què es proposi la iniciació, la revisió o la pròrroga cal efectuar-la amb l'antelació mínima de 90 dies a la seva data de venciment i d'acord amb les normes legals d'aplicació.

  2. Si en finalitzar el termini de vigència del Conveni se n'insta la rescissió, cal mantenir el règim que s'hi estableix fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni, independentment de les facultats reservades a l'autoritat laboral per la llei.

  3. La negociació del nou conveni s'ha d'iniciar en el termini d'1 mes a partir de la recepció de la comunicació, a la qual la part denunciant ha d'adjuntar un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts que cal revisar perquè puguin iniciar-se les negociacions pertinents.

    Article 5

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

    En el supòsit que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les seves funcions, declari no ajustats al dret algun o alguns dels pactes d'aquest Conveni, queden sense efectivitat pràctica i tot el seu contingut ha de ser objecte de negociació.

    Article 6

    Absorció i compensació

    Les retribucions establertes en aquest Conveni compensen i absorbeixen les existents en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i l'origen, i en còmput global. Els augments de les retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni si, considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que s'han pactat aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes, i aquest Conveni s'han de mantenir, en els mateixos termes, amb la forma i les condicions pactades.

    Article 7

    Garantia "ad personam"

  4. Cal respectar a títol individual les condicions econòmiques superiors a les que estableix aquest Conveni, considerades en conjunt, en còmput anual.

    Si escau, aquestes retribucions poden ser satisfetes per l'empresa distribuïdes en 14 pagues del mateix import.

  5. Per al personal que va ingressar en l'empresa amb anterioritat a l'1 d'agost de 1974 i que, consegüentment, ha prestat els seus serveis en la fàbrica anterior, situada a Sant Feliu de Llobregat, plaça de Sant Joan, s/n, gaudeix del dret que tenia reconegut d'opció entre la readmissió en el seu lloc de treball o l'abonament de la indemnització legalment establerta, si a conseqüència d'un acomiadament aquest és declarat improcedent pel jutjat social.

    Article 8

    Comissió Paritària

  6. La Comissió Paritària del Conveni és l'òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància d'aquest. Es compon del mateix nombre de representants de l'empresa que de representants dels treballadors. En l'últim cas, els ha d'elegir el Comitè d'Empresa.

  7. Les funcions específiques són les següents:

    1. La interpretació del Conveni.

    2. L'arbitratge de les qüestions o dels problemes sotmesos a la seva consideració.

    3. Vigilar el compliment del que s'ha pactat.

    4. Analitzar l'evolució de les relacions laborals com a conseqüència del que s'ha pactat en el Conveni.

    L'exercici de les funcions anteriors es pot ampliar quan s'estableixi per imperatiu legal o, si escau, es pot adaptar al que en aquest sentit puguin fixar les normes de caràcter imperatiu. L'exercici d'aquestes funcions no obstaculitza en cap cas les competències respectives de l'Administració o de la jurisdicció competent.

  8. La Comissió ha de convocar una reunió quan sigui necessari i amb l'acord previ de les parts. Les dues parts acorden fer avinent a la Comissió tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es puguin produir a conseqüència de l'aplicació del Conveni, perquè aquesta actuï amb caràcter previ (i preceptiu) al plantejament de la qüestió davant la jurisdicció competent.

    Capítol 2

    Organització de la feina

    Article 9

    Norma general

    L'organització de la feina en totes les seccions, els tallers, les dependències i les oficines de l'empresa és facultat exclusiva de la seva Direcció. Consegüentment, té el deure d'organitzar-la de tal manera que es pugui aconseguir el màxim rendiment fins als límits que racionalment i científicament permetin els elements de què es disposa, amb la col·laboració necessària del personal a aquest efecte i amb aquesta finalitat.

    Article 10

    Facultats de la Direcció

    Són facultats de la Direcció de l'empresa, amb subjecció a les normes legals d'estricta observança i als preceptes d'aquest Conveni:

    1. Valorar els llocs de treball, un cop escoltat el Comitè d'Empresa, segons algun dels sistemes internacionals admesos. Si aquesta valoració es fa per qualificació del lloc de treball, les comissions de valoració s'han de compondre de representants de l'empresa i de representants dels treballadors, aquests últims nomenats pel Comitè d'Empresa d'entre els seus membres o no.

    2. Exigir els rendiments mínims a cada lloc de treball de l'empresa.

    3. Determinar el sistema que cregui convenient per obtenir i primar els rendiments superiors als mínims exigibles d'acord amb les necessitats o les característiques generals o específiques de l'empresa o de qualsevol dels seus departaments, tallers, seccions i dependències.

    4. Fixar el nombre de màquines o tasques per a la utilització racional de la capacitat productiva del treballador.

    5. Assenyalar els índexs de malbaratament i de qualitat admissibles en el procés de producció.

    6. Assenyalar les normes de vigilància i diligència en la cura de les màquines i utillatges.

    7. Establir els criteris i les normes de mobilitat funcional i redistribució del personal de l'empresa, d'acord amb les necessitats d'aquesta, amb un compliment estricte de les lleis vigents.

      Quan la mobilitat funcional afecti funcions no corresponents al grup professional o categoria equivalents, la Direcció de l'empresa ha de comunicar, amb 1 setmana d'antelació i per escrit al Comitè d'Empresa, les raons tècniques o organitzatives que la justifiquin, i informar de les previsions conjunturals o estructurals d'aquesta decisió.

      En qualsevol cas se li ha de reconèixer amb independència de les funcions exercides, el grup professional i la categoria d'origen a tots els efectes.

    8. Modificar els mètodes, les tarifes i els sistemes de distribució del personal, el canvi de funcions i les variacions tècniques de les màquines, les instal·lacions, etc.

    9. Regular l'adaptació de càrregues de treball, rendiment i tarifes de les condicions que resulten del canvi de mètodes operatius, processos de fabricació, canvi de materials, màquines o condicions tècniques d'aquestes.

    10. Mantenir els sistemes de treball encara que els treballadors no hi estiguin d'acord. En cas de discrepància en qüestió de mesurament del treball en la quantitat de temps o en l'aplicació de les tècniques de valoració de llocs de treball, hi ha d'intervenir necessàriament, i com a tràmit previ a qualsevol altre, un treballador qualificat segons el parer de l'empresa per tal que emeti el seu judici tècnic en representació dels treballadors, i el Comitè d'Empresa també ha de ser escoltat. Si, malgrat aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR