Convenio colectivo - Compañía Española de Laminación SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4030 de 15/12/2003

RESOLUCIÓ TIC/3795/2003, de 22 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Compañía Española de Laminación, SL, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0811462).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Compañía Española de Laminación, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 27 de juny de 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Compañía Española de Laminación, SL, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0811462) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 22 de setembre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Compañía Española de Laminación, SL, per als anys 2003-2006

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és d'àmbit d'empresa i regula les relacions laborals dels centres de treball de la Compañía Española de Laminación, SL.

En queden excloses les persones que exerceixin les funcions a què es refereixen els apartats 1.a) i 1.f) de l'article 2 de l'Estatut dels treballadors (alts càrrecs i representants de comerç).

Article 2

Vigència i durada

El Conveni entra en vigor a l'efecte econòmic a partir de l'1 de gener de 2003 i finalitza amb caràcter general el 31 de desembre de 2006.

Si cap de les parts no el denuncia es prorroga en els seus propis termes per períodes anuals.

Article 3

Denúncia

La denúncia que proposa la iniciació, revisió o pròrroga es considera efectuada de manera automàtica amb una antelació de 3 mesos a la data del seu venciment.

Si en acabar el termini de vigència del Conveni se n'insta la rescissió, s'ha de mantenir el règim establert fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni, independentment de les facultats que la llei reserva a l'autoritat laboral.

Les negociacions per a la revisió del nou Conveni s'han d'iniciar en el termini d'1 mes a partir de la recepció de la comunicació, a la qual la part denunciant del Conveni ha d'adjuntar un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts sobre els quals cal deliberar.

Les parts han de procurar que les negociacions es duguin a terme amb la continuïtat necessària per tal de permetre l'examen i la solució específica dels problemes plantejats.

Article 4

Compensació i absorció

Les condicions que ara es pacten substitueixen totes les que eren vigents a l'empresa fins a la signatura d'aquest Conveni com a conseqüència de qualsevol pacte, causa o origen, tret que se'n mantingui alguna expressament.

Les disposicions legals futures (aplicables, en principi, a l'empresa) que comportin qualsevol variació o creació de conceptes retributius únicament tenen repercussió en l'empresa si, considerant les condicions salarials generals alienes al Conveni en còmput global anual, aquestes superen les que ara es pacten; altrament, queden absorbides pel Conveni.

Tanmateix, les quantitats que fins ara percebien els treballadors en concepte de complement d'exvinculació no poden ser compensades ni absorbides, sinó que es revaloren amb els increments que estableix l'article 34 d'aquest Conveni.

Article 5

Garantia ad personam

No obstant l'article anterior, cal respectar i conservar (a títol exclusivament personal i subjectiu) les situacions individuals que, comparades en còmput anual, siguin més beneficioses que les que s'estableixen en aquest Conveni.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 6

Principis generals

L'organització de la feina en cadascuna de les seccions i dependències de treball és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa d'acord amb la legislació vigent. La Direcció de l'empresa ha de comunicar al Comitè d'Empresa i a les seccions sindicals els canvis que, amb caràcter general, es puguin produir en l'organització de la feina abans d'aplicar-los.

Entre aquestes facultats destaquen les següents:

  1. Poder exigir la vigilància, l'atenció i la neteja de la maquinària i les instal·lacions encomanades.

  2. La mobilitat i la distribució del personal de l'empresa de conformitat amb les necessitats de l'organització i la producció.

    En casos d'absències a la feina, el cap de torn, com a representant de la Direcció de l'empresa, pot organitzar la feina amb caràcter excepcional readaptant funcions i distribuint el personal de la manera que consideri més eficaç, d'acord amb els criteris següents:

    1. Cal procurar els serveis d'un polivalent, si n'hi ha cap de disponible.

    2. Amb caràcter excepcional, hi ha de posar la persona que consideri més capacitada tenint en compte el que disposa l'article 19 de la Llei de prevenció de riscos laborals.

    3. Cal substituir les baixes que es produeixin en un termini de 24 a 72 hores, salvant en les polivalències en la mesura que sigui possible.

    Si hi ha excés d'absentisme, les absències es cobreixen amb personal eventual contractat per l'empresa o, si no n'hi ha, per personal voluntari d'altres torns.

    Qualsevol persona que consideri que amb l'aplicació d'aquest article és objecte d'un abús té dret a manifestar-ho al seu cap, que ha d'estudiar el cas.

    Així mateix, el Comitè d'Empresa i la Direcció es comprometen a estudiar els possibles problemes que sorgeixin arran de l'aplicació d'aquest article, d'acord amb els criteris anteriors i tenint en compte la necessitat d'obeir el cap de torn i l'obligació d'aquest de respectar el que ara es pacta.

    Article 7

    Canvis de lloc de treball

    1. Criteri bàsic

  3. Cada persona resta adscrita a un torn, la qual cosa implica que té definit un horari, un calendari, un lloc de treball i una categoria professional.

  4. En qualsevol canvi de torn o de departament a un lloc de categoria superior cal cobrar la diferència de salari. Si el lloc pertany a la mateixa categoria o a una categoria inferior es conserva el salari.

  5. En els plusos de lloc de treball (nocturn i cinquè torn) s'han d'abonar els que siguin més beneficiosos.

    1. Casos possibles

  6. Si el canvi es produeix en el mateix torn o departament només s'han d'abonar les diferències per categoria de lloc de treball, si escau.

  7. Si es produeix un canvi de lloc de treball que implica també un canvi de torn, amb l'acord de l'interessat, i es fa per un període previsible inferior a 3 mesos, cal aplicar els criteris següents a l'efecte de la remuneració:

    1. Es considera dia de descans del treballador el dia que també ho sigui en el seu torn normal.

    2. Si per necessitats del nou lloc de treball ha de treballar en els dies de descans del seu torn normal, aquests dies se li paguen com a hores extraordinàries.

    3. Quan arribi el període de descans del torn en què treballa transitòriament, pot optar per descansar cobrant com a dia de descans o reintegrar-se al seu torn normal de treball, llevat que per a això hagi de doblar; en aquest cas, ha de descansar i cobrar el dia com a treballat.

    4. En tot cas, a l'efecte de cobrar els plusos nocturns, de torns, de cinquè torn, etc., la persona cobra els que li siguin més beneficiosos.

  8. Si per necessitats tècniques o organitzatives s'ha de fer un canvi de lloc de treball i/o de torn que es presumeixi indefinit, cal respectar al treballador afectat les condicions més beneficioses en conjunt. Qualsevol modificació que en aquest àmbit es produeixi s'ha de fer sense menyscapte de la dignitat del treballador i sens perjudici de la seva formació i promoció professional. Aquest canvi s'ha de comunicar amb 1 mes de temps.

    Article 8

    Grups professionals

    Una Comissió mixta, formada per representants dels treballadors i de la Direcció de l'empresa, és l'encarregada d'adaptar el sistema de grups professionals que estableix el vigent Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona a la realitat de l'empresa.

    L'acord al qual arribi la Comissió mixta s'ha d'incorporar al text del Conveni.

    L'annex 5 recull els nivells de qualificació obtinguts pel Comitè de Valoració de Llocs de Treball. Aquesta qualificació s'ha fet a partir de les valoracions dels llocs, considerant sempre que en les aturades de manteniment, avaries, etc. el personal ha de fer les tasques que li siguin encomanades pels caps respectius. En cas de produir-se canvis fonamentals en les funcions dels llocs, cal revisar-ne la valoració.

    Article 9

    Lloc de treball en el full salarial

    Cal incloure en el full de salari la categoria o grup professional, el grup de cotització a la Seguretat Social, el lloc de treball i el nivell de retribució salarial, en el mes següent d'acomplir el nou lloc de treball en el cas que preveu l'apartat B.3 de l'article 7 del present Conveni.

    Capítol 3

    Classificació del personal per raó de la seva permanència al servei de l'empresa

    Article 10

    Personal fix

    És el que es necessita d'un manera permanent per efectuar la feina pròpia de l'activitat a la qual es dedica l'empresa.

    Article 11

    Personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR