Convenio colectivo - Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona, SA 061, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4045 de 09/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4003/2003, de 9 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona, SA 061, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0811092).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona, SA 061, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 3 de desembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona, SA 061, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0811092) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 9 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona, SA 061, per als anys 2002-2004

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Finalitat

El present Conveni col·lectiu té com a objectiu primordial que ha de presidir la seva interpretació i aplicació, l'assoliment de les finalitats següents: la uniformitat retributiva dels treballadors del Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona, SA 061 (d'ara endavant SCUB, SA 061), classificats en mòduls segons les categories professionals.

Article 2

Àmbit funcional i personal

Els presents acords seran d'aplicació al personal amb vinculació contractual a SCUB, SA 061 i les seves estipulacions afectaran tot el personal, sigui quina sigui la seva modalitat contractual.

Queda exclòs expressament el personal d'alta direcció.

Article 3

Àmbit temporal

La durada del present Conveni serà de 3 anys i la vigència, des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2004.

En cas que no existís acord o denúncia de revisió abans de finalitzar la vigència del Conveni, aquest s'entendrà automàticament prorrogat per períodes anuals, amb els efectes d'actualització previstos en l'article 8.2.

La denúncia haurà de formular-se amb un mínim de 3 mesos d'antelació a la data de venciment del Conveni o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

La Comissió Deliberadora haurà de quedar constituïda amb 1 mes d'antelació a la conclusió del present Conveni.

Article 4

Compensació i absorció

El conjunt de pactes que conté el present Conveni col·lectiu substitueix íntegrament les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en el moment de la seva entrada en vigor. Per això aquestes i qualsevol altres queden absorbides i compensades amb la nova regulació pactada independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i als efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

Article 6

Garantia "ad personam"

Amb caràcter estrictament personal es respectaran les situacions personals que en conjunt i en còmput anual superin les establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual.

Qualsevol pacte o disposició posterior en còmput global més favorable prevaldrà sobre el que aquí s'estableix.

Article 7

Comissió Paritària

Queda constituïda una Comissió Paritària de control, seguiment, interpretació i definició de les normes contingudes en aquest Conveni. Estarà formada pels sindicats signants del present Conveni col·lectiu. La representació de l'empresa nomenarà igual nombre de representants que l'existent per a la representació social.

L'esmentada Comissió es reunirà trimestralment excepte que per motius d'urgència se sol·liciti per escrit per la majoria de les parts indicant els temes a tractar.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 8

Condicions econòmiques

  1. Norma general

    L'increment salarial que amb caràcter general s'aplicarà amb efectes des de l'1 de gener de 2002 serà el previst en la LPGE, recollit a l'annex 1 (taula salarial per a l'any 2002) que recull el 0,7% per diferència de l'IPC de l'any 2001.

  2. Actualització retributiva per als anys 2003 i 2004

    L'increment retributiu pels anys 2003 i 2004 serà l'establert en la LPGE per a l'esmentat exercici.

    En cas que l'increment percentual de retribucions previst pels anys 2002 i 2003 fos inferior a l'increment de l'IPC dels esmentats anys, s'abonaran les diferències resultants amb efectes des de l'1 de gener del 2003 i 2004 de conformitat amb el que preveu la LPGE per l'exercici respectiu. El que resultarà d'aplicació a tots els conceptes i quantitats descrites en aquest Conveni.

    Article 9

    Règim retributiu

    L'estructura i règim de les retribucions adaptades al sistema establert en el Reial decret 861/1986, de 25 d'abril, són les que consten per desglossament de conceptes i quanties en les taules salarials de l'annex 1 i el que no està previst en aquestes es basarà en el que disposen els articles següents.

    Article 10

    Retribucions dels contractes formatius

    Les retribucions dels treballadors contractats en pràctiques d'acord amb la Llei 8/1997, de 16 de maig, seran idèntiques a les percebudes pels treballadors d'igual categoria professional i idèntic lloc de treball.

    Article 11

    Antiguitat

    El complement personal d'antiguitat s'aplicarà sobre la base dels triennis de prestació de serveis efectius i continuats a SCUB, SA 061. El valor del trienni serà igual per a cadascun dels grups, i queda establerta la seva quantia en l'annex 1.

    Article 12

    Complement personal

    Els complements personals genèrics sorgits de l'aplicació del sistema retributiu establert pel Reial decret 861/1986 estan subjectes als pertinents increments retributius i s'aplicaran exclusivament a les categories de conductor i sanitari conductor o tècnic en transport sanitari, que els continuaran percebent tal com consta a les taules salarials i subjectes als pertinents increments retributius.

    Article 13

    Complement específic de dedicació horària

    El complement específic de dedicació retribueix els llocs de treball amb jornada setmanal de 40 hores.

    Article 14

    Complement de productivitat fixa

    El complement de productivitat està destinat a retribuir l'especial rendiment, l'activitat extraordinària i l'interès o iniciativa.

  3. Tècnics superiors en medicina adjunts

    Aquest complement es desglossa en:

    1.1 Una quantitat que s'aplicarà proporcionalment a la jornada en què es realitzi, considerant el 100% de la jornada de 40 hores setmanals.

    Les quanties són les següents:

    Adjunts: 116,50 euros mensuals, 1.631,00 euros anuals.

  4. Tècnics superiors en medicina adjunts, tècnics superiors en medicina i tècnics mitjans en sanitat

    Aquest complement s'aplicarà a tots els professionals esmentats que realitzin una jornada igual o superior a les 20 hores setmanals. En els altres casos s'aplicarà proporcionalment.

    Les quanties són les següents: 59,82 euros mensuals, 837,48 euros anuals.

  5. Tècnics transport sanitari i sanitaris conductors, percebran les quantitats a continuació assenyalades a partir de l'1 de gener de 2003.

    Les quanties són les següents: 30 euros mensuals, 420 euros anuals.

    Article 15

    Complement específic d'equiparació

    Aquest complement està destinat a homologar determinades categories professionals per als nivells retributius resultants dels estudis i valoracions efectuats de llocs de treball.

    El complement específic d'equiparació es fixa segons l'escala i les quanties establertes en l'annex 1.

    Article 16

    Complement específic per a tècnics mitjans en sanitat

    Aquest complement compensa l'especial dificultat del treball desenvolupat per tècnics mitjans en sanitat. La quantia del complement serà de 143,57 euros mensuals, 2.009,98 euros anuals.

    L'import assenyalat amb anterioritat s'abonarà en 14 mensualitats.

    L'esmentat complement s'aplicarà proporcionalment a la jornada setmanal que es realitzi, considerant el 100% la jornada de 40 hores setmanals.

    Article 17

    Complement específic per a tècnics en transport sanitari

    Aquest complement retribueix la formació específica i l'obtenció del títol de tècnic en transport sanitari regulat en el Decret 225/1996, i que desenvolupi aquestes tasques.

    La quantia del complement és de 129,27 euros mensuals, 1.809,78 euros anuals.

    L'import assenyalat amb anterioritat s'abonarà en 14 mensualitats.

    Aquest complement s'aplicarà a tots els professionals esmentats que realitzin una jornada igual o superior a les 20 hores setmanals. En els altres casos s'aplicarà proporcionalment.

    Article 18

    Complement específic per a sanitaris conductors

    Aquest complement retribueix l'activitat específica d'aquest col·lectiu i la seva quantia és de 95,01 euros mensuals, 1.330,14 euros anuals.

    Aquest complement s'aplicarà a tots els professionals esmentats que realitzin una jornada igual o superior a les 20 hores setmanals. En els altres casos s'aplicarà proporcionalment.

    Article 19

    Complement específic per a auxiliars administratius i administratius

    Aquest complement s'aplicarà als auxiliars administratius i administratius que realitzin una jornada igual...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR