Convenio colectivo - SA. Damm, Fàbriques de Cervesa, per a la Comunitat Autònoma de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4057 de 27/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4121/2003, de 16 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de la empresa Damm, SA, per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 7900772).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de la empresa Damm, SA, per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 7900772), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 3 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de la empresa Damm, SA, per als anys 2003-2004 (codi deconveni núm. 7900772) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 16 de setembre de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per parts

CONVENI

col·lectiu de treball de la empresa Damm, SA, per als anys 2003-2004

Sisè Conveni Col·lectiu de Treball de SA. Damm, Fàbriques de Cervesa, per a la Comunitat Autònoma de Catalunya

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni s'aplica a tots els centres de treball que té l'empresa, actualment, a la comunitat autònoma de Catalunya i als que hi pugui tenir en el futur.

Article 2

Àmbit funcional

Els preceptes d'aquest Conveni regulen les relacions laborals concertades entre la Direcció i el personal que presta els seus serveis a les factories de S. A. DAMM a Catalunya. Queden fora d'aquest àmbit les activitats compreses en els nivells de direcció, perquè es basen fonamentalment en el factor confiança.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Acord s'aplica a tots els treballadors que integren la plantilla de S. A. DAMM a Catalunya. S'exceptuen de les normes les persones contractades a les quals es fa referència en els articles 1.3 c) i f) i 2.1 a), f) i i) del RDL 1/1995, de 24 de març, i les que s'exclouen en l'article anterior. (1)

Article 4

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni es fixa en dos anys, des de l'1/1/2003 fins al 31/12/2004, i entrarà en vigor una vegada inscrit i registrat per l'Autoritat laboral, sens perjudici de la seva aplicació íntegra provisional des de la signatura del Conveni.

Article 5

Denúncia

Si qualsevol de les parts no el denuncia amb 3 mesos d'antelació a la data del venciment, es prorrogarà per 1 any en els seus propis termes. En cas que es produeixi aquesta denúncia, el Conveni continuarà aplicant-se fins que no es faci un acord en ferm sobre noves condicions laborals.

Article 6

Efectes

Aquest Conveni obliga els seus signants i les persones físiques o jurídiques en el nom de les quals esformalitza, com a llei entre parts, i preval davant qualsevol altra norma que no sigui de dret necessari absolut. Els efectes econòmics d'aquest Conveni es retrotrauen a l'1 de gener de 2003.

Article 7

Unitat, indivisibilitat i vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot indivisible; per això, no es pot pretendre aplicar una norma o diverses sense tenir en compte la resta, ja que, amb caràcter general, s'ha d'aplicar i observar íntegrament.

Si l'Autoritat laboral, en el seu control de legalitat, o l'Ordre Jurisdiccional declaren la nul·litat o il·licitud d'alguna clàusula d'aquest Conveni, s'acorda que tot el text quedi automàticament sense efecte i que s'haurà de renegociar íntegrament.

En el supòsit anterior, i mentre no s'assoleixi un acord de Conveni nou, s'ha d'aplicar el Conveni de 1999-2002. Les diferents contrapartides contingudes en aquest text no es poden aplicar ni exigir.

Article 8

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni es poden compensar i absorbir amb les que es puguin aplicar en virtut de disposicions de caràcter general o convencional existents o que puguin existir en el futur, siguin quins siguin la naturalesa i l'origen d'aquestes.

Les indemnitzacions de qualsevol mena, les prestacions de la Seguretat Social en règim de pagament delegat i els abonaments de despeses s'exceptuen de la compensació i l'absorció.

Article 9

Garantia "ad personam"

Cal respectar, a títol estrictamentpersonal, les condicions acordades en contractes individuals existents en el moment d'entrada en vigor d'aquest Conveni, sempre que l'excedeixin en conjunt, amb caràcter global i en còmput anual.

Aquesta garantia inclou qualsevol altre dret adquirit o condició més beneficiosa que consti reconeguda, expressament, abans de la firma d'aquest Conveni.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 10

Competència de la direcció

10.1. L'organització tècnica i pràctica de la feina correspon a la Direcció de l'empresa, de conformitat amb el que estableixen els articles 1.1; 5.c) i 20 del RDL 1/1995, de 24 de març. (2)

10.2. Sense minva dels drets i les obligacions que estableix la legislació en matèria d'organització de la feina per a la Direcció de l'empresa i els representants del personal, es mantenen (pel què fa al Comitè Intercentres/Direcció) les comissions paritàries següents:

  1. Comissió de Salut laboral i Absentisme: Es crea aquesta comissió de caràcter intercentres sens perjudici del funcionament dels comitès de salut (regulats per la Llei de prevenció de riscos laborals) en l'àmbit del centre de treball i té els objectius següents:

    Estudiar i proposar les adaptacions derivades de la nova Llei de prevenció de riscos laborals i el seu reglament de desenvolupament.

    Participar en el seguiment de l'evolució de l'absentisme i les seves causes i proposar mesures de millora.

  2. Comissió de Formació: Assumeix les competències que, en aquesta matèria, exercia el dit Comitè Intercentres i, a més, té les finalitats següents:

    Detectar i proposar necessitats de formació.

    Participar en l'elaboració del Pla de formació.

    Fer un seguiment de la seva aplicació correcta.

    Impulsar i proposar mesures per al foment de la formació a l'empresa.

  3. Comissió d'Equips de Millora: Té com a finalitats les següents:

    Potenciar i proposar les mesures que afavoreixin l'enriquiment de tasques, així com l'optimització del desenvolupament professional dels treballadors, dotant-los d'una major capacitat professional mitjançant la integració de funcions multillocs i multitasques que evitin la rutina i la desmotivació a la feina.

    Establir l'àmbit participatiu de la Comissió en la impulsió i l'aplicació dels equips de millora, així com la de tots els membres de cada un d'aquests equips.

    La composició d'aquestes comissions és paritària, composta per un màxim de 4 membres per cada representació i d'entre ells.

    Aquestes comissions són independents de les que s'hagin constituït o que s'hagin de constituir per disposició legal o convencional.

    Article 11

    Mobilitat

    Alguns dels elements fonamentals per assolir la racionalització de la feina estan constituïts per la mobilitat funcional.

    La Direcció de l'empresa es compromet, en els casos de mobilitat funcional que tipifica l'article 39 del RDL 1/1995, a notificar-ho a l'interessat amb, almenys, 3 jornades laborables d'antelació. (3)

    Al mateix temps que ho notifiqui a l'interessat, ho haurà de participar al Comitè d'empresa, perquè aquest òrgan de representació pugui suggerir alternatives a la mesura que es proposa que la millorin des del punt de vista tècnic, organitzatiu o productiu.

    La Direcció ha de valorar seriosament aquestes alternatives, si bé no li són vinculants.

    Aquest acord no pressuposa, de cap manera, la creació, al voltant de cadascuna de les mesures de mobilitat que implanti la Direcció, d'una negociació que dificulti o demori els plans de l'empresa qüestionant la seva competència organitzativaen aquest camp, sinó que s'ha d'entendre com una participació dels treballadors encaminada a coadjuvar els interessos generals de S. A. DAMM.

    L'empresa pot convenir, en els contractes de treball, clàusules de plena mobilitat funcional i intercentres, sempre que no s'excedeixin els límits de l'esmentat article 39 del RDL 1/1995 o comportin un canvi de residència.

    Article 12

    Mobilitat funcional per raons físiques

    En tots els casos en què un treballador es consideri amb capacitat disminuïda per a l'acompliment del lloc de treball que estigui ocupant, ha de seguir tots els tràmits legals perquè qui escaigui qualifiqui la seva capacitat laboral. S'han de respectar "ad personam" els supòsits de percepció "a compte de l'empresa" de complements de retribució durant la IT.

    En cas que el treballador no obtingui la qualificació d'invalidesa absoluta o total, l'empresa el pot destinar a un lloc de treball compatible amb les limitacions laborals que pateixi, després que el servei mèdic de l'empresa o, si s'escau, els serveis mèdics externs que s'acordin, en faci un informe favorable, sempre que el treballador es comprometi a demanar la jubilació anticipada tan bon punt compleixi els requisits exigits amb caràcter general per la SeguretatSocial a aquest efecte; s'entén sempre i en tot cas que el fet de no demanar aquesta jubilació no comportarà altra cosa que la tornada a la feina habitual que feia abans de la seva situació d'incapacitat temporal.

    Els imports abonats per l'empresa en virtut del que disposa el primer paràgraf d'aquest article es consideren sempre quantitats a compte de la liquidació que correspongui fer en el seu dia, per causa d'invalidesa permanent.

    Capítol 3

    Classificació del personal

    Article 13

    Classificació funcional

    Ajustant-se als nous criteris funcionals vigents avui dia, que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR