Revisión salarial - Indústria Siderometalúrgica, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4069 de 12/02/2004

RESOLUCIÓ TRI/209/2004, de 27 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de revisió del Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0802545).

Vist l'Acord de revisió del Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, subscrit per UPM, CCOO i UGT el dia 22 de gener de 2004, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord de revisió del Conveni col·lectiu de treball de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0802545) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball i Indústria de Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC

Barcelona, 27 de gener de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

ACORD

de revisió del Conveni col·lectiu de treball per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per a l'any 2004

Assistents:

President: Francisco Payà.

Representació empresarial:

Per la UPM: Guillermo Bueno, Antoni Abad, Ramon Alberich, Francisco Casas, Manuel Hernández, Rosa Fiol, Gregorio Lalmolda, Mercè Barberá, Gemma Sanz, Carlos Rey i Cipriano Luján.

Assessors: Josep Ma Bosch, Marisol Morales, Núria Riambau, Gabriel Torras i Jesús A. Villacorta.

Representación sindical:

Per CCOO: Vicenç Rocosa, Francisco Gil, Marina López, Félix Repullo, Elías Ruano, Ovidi Huertas, Pedro Serrano i Andreu Capdevila.

Assessor: Josep Cirera

Per la UGT: Manuel Gallardo, Isabel Martínez, Juan Antonio García, Francisco Maldonado, Francisco Alcaraz, Antonio Carreras y Rafael Ferré.

Suplents: Vicente Bataller, Jaume Verdaguer, Antonio Delgado, Narciso Riera, Gabriel Vazquez, Enrique Roa, Mª Carmen Villarrazo, José Prados, Juan Pedro Rodríguez, Antonio Garrido i Crescencio Mani.

Secretari: Manuel García.

A Barcelona, a la seu d'Unió Patronal Metal·lúrgica, essent les 10.30 hores del dia 22 de gener de l'any 2004, es reuneixen les persones més amunt relacionades, totes elles components de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, integrada per la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), Federació Menerometal·lúrgica de CCOO de Catalunya (CCOO) i per la Federació del Metall, Construcció i Afins d'UGT de Catalunya MCA-UGT) sota la presidència del senyor Francisco Payà Agustí, i actuant en qualitat de secretari el senyor Manuel García.

Oberta la sessió per la presidència, es dóna lectura a l'article 4 del Conveni col·lectiu, per tal de procedir a la revisió del segon any de vigència de l'esmentat Conveni per a l'any 2004.

Acords:

  1. Taules i annexos salarials

    Adjuntar a la present acta les noves taules salarials per a l'any 2004, una vegada realitzat l'increment salarial de l'IPC previst per al Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat per a aquest any, més 0,8 punts, sobre les taules i annexos salarials del Conveni una vegada actualitzats amb la revisió salarial de l'any 2003 (0,6% calculat sobre els salaris a 31 de desembre de 2002).

  2. Dietes

    L'article 58 del Conveni queda modificat en el sentit de fixar la dieta completa en 28,49 euros i la mitja dieta en 9,76 euros.

  3. Clàusula transitòria

    El concepte econòmic complementari que les empreses abonen únicament com a primes o incentius(previstos el l'article 41.6 del Conveni), calculat en funció de les taules salarials vigents a 31 de març de 1978, més els augments que per a tal concepte van establir els successius Convenis, s'incrementarà en un 2,8% a partir del dia 1 de gener de 2004, prèvia inclusió de la revisió salarial de l'any 2003 (0,6%), calculant-se aquest augment sobre els valors que aquestes primes o incentius tinguessin a 31 de desembre de 2002, resultant un import total per hora a rendiment òptim (80 punts Bedaux o 133 centesimals o qualsevol altra mesura de verificació semblant als sistemes admesos) segons es recull a la taula que s'adjunta.

    Els augments resultants d'aplicar l'esmentat percentatge, ressenyats a la columna núm. 1 de la taula, s'afegiran als imports que per igual concepte abonessin les empreses a 31 de desembre de 2003, amb independència de la seva quantia.

    Per als rendiments intermitjos entre l'activitat òptima i la mínima, s'aplicaran els corresponents increments i valors proporcionals resultants.

  4. Prestació per invalidesa o mort

    L'article 61 queda modificat en els següents valors:

    Gran invalidesa: 21.929,92 euros.

    Incapacitat permanent absoluta: 15.300,21 euros.

    Mort: 19.472,89 euros.

    El contingut de tot l'article 61 continua vigent fins al 31 de desembre de 2004.

  5. Complement ex vinculació

    Els imports percebuts pels treballadors a 31 de desembre de 2003 com a complement ex vinculació derivats de l'aplicació de la clàusula transitòria segona del Conveni (anticplus vinculació), s'incrementaran amb el 3,39%.

  6. Entrada en vigor

    La present revisió del Conveni té efectes des del dia 1 de gener de 2004 i la seva aplicació serà immediata a partir de la signatura del present acord.

    A continuació es fa entrega al secretari dels annexos de les taules salarials esmentades, degudament subscrits per ambdues representacions per tal de que s'adjuntin a l'expedient, amb la instrucció de donar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR