Convenio colectivo - Diari Segre, S.L.U., Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4086 de 08/03/2004

RESOLUCIÓ TRI/474/2004, de 16 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Diari Segre, SLU, de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2003 al 31.12.2006 (codi de conveni núm. 2500812).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Diari Segre, SLU, de la localitat de Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 22 de gener de 2004, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Diari Segre, SLU, de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2003 al 31.12.2006, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida del Departament de Treball i Indústria.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 16 de febrer de 2004

P. D. (Decret 326/1998, DOGC de 24.12.1998)

Enric Xavier Fort i Castells

Cap del Servei de la Secretaria en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Diari Segre, SLU, de la localitat de Lleida (Segrià), de l'1.1.2003 al 31.12.2006.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest conveni afecta a la totalitat del personal vinculat a l'empresa Diari Segre, SLU, mitjançant un contracte laboral. S'hi exclouen expressament:

Les persones que executen funcions d'alta direcció i els membres del Consell d'administració, sempre que la seva activitat només comporti funcions inherents a aquests càrrecs.

Professionals liberals i assessors vinculats per contracte de prestació de serveis.

Corresponsals o col·laboradors que no estiguin vinculats per contracte laboral.

Col·laboradors a peça: és tota aquella persona que manté una relació estrictament professional amb l'empresa, de caràcter lliure i mercantil, sigui permanent o esporàdica, tant d'opinió, com d'informació o gràfica. En qualsevol d'aquests casos, pot mantenir relació de dependència, jeràrquica o funcional per garantir la coordinació de la redacció sense que això suposi un canvi qualitatiu en la seva condició, que sempre serà mercantil, d'arrendament de serveis. Igualment i sempre que s'arribi a un acord amb el contractar, l'empresa pot posar mitjans tècnics a la seva disposició per facilitar-li la feina. L'empresa es compromet a mantenir aquesta figura amb caràcter extraordinari i a fer-ne un ús lleial.

L'empresa i el Comitè estudiaran conjuntament aquelles situacions controvertides que puguin sorgir.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest conveni afecta el personal de l'empresa de tots els seus centres de treball existents o que es puguin crear durant la seva vigència.

Article 3

Entrada en vigor i durada

L'aplicació del conveni en vigor serà l'1 de gener del 2003, encara que els seus efectes tindran vigència a partir de la seva signatura.

La durada d'aquest conveni serà de quatre anys. És a dir, la seva vigència finalitzarà el 31 de desembre de l'any 2006.

Article 4

Pròrroga i denúncia

El present conveni quedarà prorrogat automàticament, tant en les seves clàusules normatives, com en les obligacionals, a partir de la data de l'acabament si no ha estat denunciat per qualsevol de les dos parts, amb una antelació mínima de dos mesos, davant de la Delegació de Treball de la Generalitat a Lleida. Si cap de les dos parts no el denuncia amb l'antelació mínima, es considerarà prorrogat d'any en any, incrementant-se en aquest supòsit el salari base en el mateix percentatge que l'IPC interanual de novembre de Lleida. Un cop denunciat el conveni i obert el procés de negociació, el conveni denunciat també es considerarà prorrogat automàticament, tant en les seves clàusules normatives com en les obligacionals, finsarribar a un nou conveni.

Article 5

Garantia "ad personam"

S'han de respectar les condicions personals que, amb caràcter global, excedeixen les establertes en aquest conveni i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 6

Comissió paritària

Per totes les qüestions derivades de l'aplicació d'aquest conveni, d'acord amb allò establert a l'article 85 e) de l'Estatut dels Treballadors, s'ha de nomenar una comissió paritària composta per tres representants de l'empresa i tres dels treballadors.

Capítol 2

Organització i condicions de treball

Article 7

Principi general

L'organització del treball correspon a la direcció de l'empresa. El Comitè d'empresa exercirà funcions d'assessorament i farà propostes en aquells temes relacionats amb l'organització del treball.

L'empresa informarà els representants dels treballadors, amb caràcter previ i documentat, sobre els canvis que es puguin produir en l'organització del treball, millora de la productivitat, introducció de nova tecnologia, sempre que tingui vinculació amb Diari Segre, SL i oferirà de forma periòdica informació sobre tot allò que fixa l'Estatut dels Treballadors, sempre que així ho sol·liciti.

Article 8

Modificacions laborals

Quan per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció degudament acreditades, l'empresa precisi adoptar modificacions substancials de les condicions de treball que afectin a un o més treballadors, ho posarà en coneixement del Comitè d'empresa. Amb caràcter previ a qualsevol comunicació al treballador o treballadors afectats, les dos parts celebraran, si més no, una reunió, sense començar, per tant, la via legalment establerta. En l'esmentada reunió les parts analitzaran les causes al·legades per l'empresa per procedir a la modificació de les condicions de treball, així com la possibilitat d'evitar o reduir els efectes de la decisió empresarial.

En cas de no haver arribat a cap acord en l'esmentada reunió, l'empresa podrà procedir a iniciar el procediment legalment establert i, en aquest cas, de no existir període de consultes, i dins dels terminis legalment establerts per a la comunicació al o als treballadors afectats, l'empresa, a sol·licitud dels representants dels treballadors, es compromet a seguir negociant la possible solució alternativa, ja sigui dins l'empresa o en tràmit de mediació davant el Tribunal Laboral de Catalunya. En el cas que no hi hagi possibilitat de conciliar-se en l'esmentat organisme, podrà fer-se en tràmit d'arbitratgedavant del mateix Tribunal, si així ho acorden en cada moment la direcció de l'empresa i el o els treballadors afectats, tal com disposa a l'efecte el Reglament del Tribunal laboral de Catalunya.

Article 9

Acomiadament per causes objectives

Quan per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, l'Empresa requereixi l'amortització de llocs de treball que afectin a un o més treballadors, ho posarà en coneixement del Comitè d'empresa. Amb caràcter previ a qualsevol comunicació altreballador o treballadors afectats, les dos parts celebraran almenys una reunió i no començarà, per tant la via legalment establerta. En l'esmentada reunió, les parts analitzaran les causes al·legades per l'empresa per procedir a la rescissió de contractes, la possibilitat d'evitar o reduir les extincions, i també les mesures necessàries per atenuar els efectes en el supòsit de què es consideri inevitable la rescissió de contractes de treball.

En cas que no hi hagi acord en l'esmentada reunió, i un cop iniciat el procediment legal corresponent i dintre del mes de preavís legalment establert, l'empresa es compromet a seguir negociant, si així se sol·licita per part del Comitè d'empresa i/o dels treballadors afectats, la possible solució alternativa, ja sigui dintre de la mateixa empresa o en tràmit de mediació davant el Tribunal laboral de Catalunya. Si no existís possibilitat de conciliació davant l'esmentat organisme, podrà fer-se en tràmit d'arbitratge davant d'aquest, si així ho acorden en cada moment la direcció de l'empresa i el o els treballadors afectats, tal com disposa a l'efecte el Reglament del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 10

Mobilitat funcional i geogràfica

Aquest conveni s'atendrà a allò que disposa l'Estatut dels Treballadors en els articles 39 i 40. En qualsevol cas, el Comitè serà informat prèviament i amb suficient antelació de qualsevol canvi, trasllat o permuta i emetrà un informe.

Si convé, podrà sol·licitar una reunió amb l'empresa per a tractar el tema, intentant arribar sempre a un pacte entre l'empresa i el treballador a traslladar o permutar.

En els casos de trasllat de caràcter temporal, i seguits els processos legals corresponents, les possibles compensacions pel trasllat hauran de ser pactades entre empresa i treballador afectat.

Permutes

Els treballadors de la mateixa categoria professional o similar que realitzin la seva funció en diferents centres de treball podran concertar la permuta dels seus respectius llocs de treball. En el cas de denegació d'aquesta sol·licitud de permuta s'haurà d'acreditar mitjançant un informe desfavorable dels corresponents caps.

El present apartat serà d'aplicació igualment en els casos de mobilitat funcional i geogràfica especificats en el present article.

Capítol 3

Plantilles

Article 11

Plantilla

L'empresa facilitarà als representants dels treballadors, anualment i sempre que ho sol·licitin, una relació amb la plantilla, categoria, situació i drets adquirits de tots elstreballadors de l'empresa. La relació inclourà les següents dades: nom i cognoms, data d'incorporació a l'empresa, categoria professional, departament o secció i data del darrer nomenament o promoció, sempre que s'hagin fet dins dels últims dos anys.

Les reestructuracions internes dels diferents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR