Convenio colectivo - Prevenda, Societat Limitada, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4122 de 29/04/2004

RESOLUCIÓ TRI/1129/2004, de 17 de març, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per als anys 2003-2006 de l'empresa Prevenda, SL, de Riudellots de la Selva (codi de conveni núm. 1701971).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Prevenda, SL, de Riudellots de la Selva, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 20 de gener de 2004, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball per als anys 2003-2006 de l'empresa Prevenda, SL, de Riudellots de la Selva (codi de conveni núm. 1701971), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que la revisió salarial esmentada es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 17 de març de 2004

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials a Girona en funcions

Transcripció literal del text signat per les partes

CONVENI col·lectiu de treball de l'empresa Prevenda, SL

Capítol 1. Disposicions generals

Preàmbul

Aquest Conveni d'empresa, nascut del desig i de la voluntat de tots els seus integrants, té com a objectiu regular les condicions de treball del seu personal, tenint en compte les seves necessitats i, alhora, fomentant la seva responsabilitat en la prestació dels serveis que els són propis.

Article 1

Àmbit funcional i personal

El Conveni s'ha d'aplicar en tot el seu contingut a tot el personal que presti serveis laborals en l'empresa Prevenda, SL.

Article 2

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor a partir de la seva signatura per part dels representants dels treballadors i els representants de l'empresa. No obstant això, independentment dela data de la seva signatura, els efectes econòmics derivats d'aquest Conveni han de ser efectius des de l'1 de gener de 2003, i la seva durada és fins el 31 de desembre de l'any 2006.

El present Conveni es prorroga automàticament de forma anual sino hi ha cap denúncia expressa per part de la representació empresarial o per part de la representació laboral, amb un termini de preavís superior a 1 mes respecte de la data que fineix.

Article 3

Aplicació supletòria de normes

En cas de no regulació expressa en aquest Conveni, és d'aplicació subsidiària o complementària el que estableix l'Estatut dels treballadors i la resta de disposicions legals i, en concret, el Conveni col·lectiu de treball de comerç en general de la província de Gironai el vigent acord laboral d'àmbit estatal pel sector del comerç de 21-3-96 (BOE 9-4-96), mentre no existeixi disposició substitutòria.

En cap cas, però, es poden pactar ni individualment ni col·lectivament acords en inferioritat de condicions a lesestablertes en aquest Conveni.

Article 4

Comissió Paritària

Constitució: Es crea una Comissió Paritària del present Conveni col·lectiu als efectes de la seva interpretació, aplicació i vigilància.

Composició: La Comissió Paritària la integren 4 vocals, 2 en representació de l'empresa Prevenda, SL, i 2 en representació dels membres del RLT. D'aquesta, tots 4 d'entre els integrants de la Comissió Negociadora d'aquest Conveni, podent les parts aportar els assessors amb veu però sense vot.

Reunions: La Comissió Paritària s'ha de reunir a petició de 2 dels seus vocals i les reunions s'han de fer dins dels 7 dies laborables següents a la recepció de la sol·licitud de convocatòria.

La sol·licitud de convocatòria de la reunió s'ha d'adreçar a la resta de vocals no promotors i hi ha de constar la determinació clara i detallada dels assumptes que se sotmetin a la seva consideració i la identificació dels vocals que la promouen.

Requisits per la constitució de la Comissió Paritària: El quòrum mínim d'assistents per constituir la Comissió Paritària és de 4 vocals, 2 en representació del RLT i 2 en representació de Prevenda, SL.

Requisits per a l'adopció vàlida d'acords de la Comissió Paritària: L'adopció d'acords requereix el vot favorable de la meitat més 1 dels membres assistents a les reunions de la Comissió Paritària.

Domicili: El domicili de la Comissió Paritària és, a tots els efectes, a Polingesa Sector Llevant, carrer C, núm. 11 17457 Riudellots de la Selva (Girona).

Article 5

Garantia personal

S'estableix com a clàusula de garantia personal que s'han de respectar les condicions més beneficioses que individualment puguin gaudir alguns treballadors en el moment de ser aprovat el present Conveni.

Article 6

Compensació i absorció

Opera la compensació i l'absorció quan els salaris realment abonats, en el seu conjunt i còmput anual, siguin més favorables pels treballadors que els fixats en l'ordre normatiu o en el present Conveni, havent-se de respectar les situacions personals.

Capítol 2

Condicions de treball

Secció primera

Article 7

Organització del treball

L'organització pràctica de la feina és facultat privativa de l'empresa, que la pot exercir sense cap altres limitacions que les que estableixen l'Estatut dels treballadors i altres normes generals.

Secció segona

Article 8

Classificació professional

Vista la peculiar funció i les activitats desenvolupa, el seu personal es classifica en els grups següents:

Administratius

Aux. administratius

Prevendistes

Reponedors

Article 9

Definicions

Administratius

Estan compresos en el concepte general de personal administratiu o d'administració tots els treballadors que tenen coneixements de la mecànica administrativa i fan totes les feines reconegudes pel costum i l'hàbit mercantil com a personal d'administració.

Auxiliars administratius

Són els administratius als quals se'ls exigeix iniciativa pròpia, que duen a terme operacions administratives elementals i, en general, les merament mecàniques, que li són inherents.

Prevendistes

Són els empleats que, d'acord amb les instruccions que reben de l'empresa, visiten els clients d'aquesta a l'efecte de conèixer les seves necessitats i de recollir les comandes de productes.

Reponedors

Són els treballadors encarregats de col·locar les mercaderies de l'empresa als expositors dels locals comercials dels clients, d'acord amb les instruccions rebudes de tots dos.

En el compliment de les seves feines i per tal de poder emplaçar les mercaderies en les degudes i òptimes condicions d'higiene i bona presència, estan obligats, igualment, a mantenir nets els expositors i a treure'n els productes en mal estat o caducats.

Secció tercera

Article 10

  1. La jornada de treball per a tot el personal per l'any 2004 és de 1804 hores anuals, per l'any 2005 és de 1.802 hores anuals, i per l'any 2006 és de 1.800 hores anuals, distribuïdes en 40 hores setmanals, treballant de dilluns a dissabte, amb un descans de 1,5 dies a la setmana.

    En les jornades senceres, els treballadors disposen de 30 minuts de descans per un refrigeri, que es computa com a treball efectiu.

  2. L'empresa i els representants dels treballadors han d'elaborar un calendari laboral i d'horaris que s'ha d'exposar en un lloc visible pel coneixement dels treballadors.

    Article 11

    Vacances

    El personal d'aquesta empresa té dret a 30 dies naturals de vacances anuals retribuïdes que s'han de fer en les dates que s'han de fixar de comú acord entre l'empresa iels treballadors, si bé l'empresa es reserva el dret d'excloure de dites dates els períodes en què hi hagi més acumulació de feina, especialment tenint en compte l'estacionalitat, per raó del turisme i la demanda dels productes de l'empresa en zonesturístiques i rodalies. En principi, aquest període d'exclusió es fixa entre els mesos de juny i setembre (ambdós inclosos)

    En el supòsit d'aplicació d'aquest dret d'exclusió de dates per part de l'empresa, s'ha de compensar amb 3 dies addicionals de vacances als treballadors afectats.

    Així mateix, en cas d'existir algun festiu no recuperable dins el període vacacional, s'ha de compensar amb l'augment corresponent dels dies de vacances.

    Capítol 3

    Règim retributiu

    Secció primera

    Article 12

    Retribucions

    Cada lloc de treball ha de tenir especificats els corresponents conceptes retributius, segons consta en les taules salarials del present conveni.

    Totes les retribucions s'han d'abonar als treballadors dins del termini dels 10 dies posteriors a la finalització del mes, a excepció de la paga extraordinària de desembre, que s'ha d'abonar el dia 22 d'aquest mes.

    Article 13

    Salari base

    S'estableix com a tal, amb caràcter general i mínim, el que s'especifica per a cada categoria professional a la línia 1 de la taula salarial del Conveni.

    L'indicat salari s'ha establert ateses les condicions particulars de la feina corresponent a cada categoria professional, s'ha tingut en compte en la fixació del seu salari base les condicions especials per raó de la pròpia naturalesa de la tasca que realitzen.

    Secció segona

    Complements salarials

    Article 14

    Sistema d'incentius

    L'empresa, justificadament i amb la prèvia notificació a n'els RLT pot limitar i reduir proporcionalment els plusos, les primes i els incentius que tinguin ja establerts o que es puguin fixar en un futur, a tots els treballadors que, per manca d'aptitud, atenció, interès i altres causes d'índole subjectiva no obtinguin el rendiment degut o perjudiquin la qualitat o la quantitat de la producció, sense perjudici de les altres mesures que es puguin aplicar en tal cas.

  3. Particularment als prevendistes se'ls poden reduir proporcionalment les primes o incentius en els supòsits següents:

    Realització d'itineraris diferents dels normals fixats per l'empresa.

    Esmerç innecessari de temps.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR