Convenio colectivo - FCC Medio Ambiente SA (servei de recollida de escombraries i neteja viària del municipi de Corbera de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4138 de 21/05/2004

RESOLUCIÓ TRI/1422/2004, de 26 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de neteja viària i recollida d'escombraries de Corbera de Llobregat), per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0807831).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de neteja viària i recollida d'escombraries de Corbera de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 31 de juliol de 2003, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei del'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de neteja viària i recollida d'escombraries de Corbera de Llobregat), per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0807831), al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball i Indústria de Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 26 de febrer de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (neteja viària i recollida d'escombraries de Corbera de Llobregat), per als anys 2003-2005

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit funcional, personal i territorial

Aquest Conveni s'aplica a tot el personal que està adscrit als serveis de neteja viària i recollida d'escombraries de Corbera, de la qual són adjudicatàries Fomento de Construcciones y Contratas, SA (neteja viària) i FCC Medio Ambiente, SA (recollida d'escombraries).

Respecte l'àmbit personal, es fa constar que existeix una adscripció regulari normal segons els serveis, que ha de ser respectada amb els seus respectius contractes en el supòsit de subrogació si es produeix en el futur una successió en el tracte dels serveis individualitzat per cada un d'ells.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni serà vigent l'endemà del dia que se signi, sens perjudici dels efectes de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per part de l'autoritat laboral.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni ésde 3 anys, a partir de l'1 de gener de 2003, i quan venci el 31 de desembre de 2005 es prorrogarà, any rere any, per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia per a la seva rescissió o revisió amb una antelació mínima de 2 mesos a la data d'acabament.

Les condicions econòmiques per a cada una de les 3 anualitats consten en la disposició addicional 2.

Els efectes econòmics del primer any 2003 són retroactius a partir de l'1 de gener.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i, a l'efecte de la seva aplicació, es consideren globalment i en còmput anual.

Si té lloc la seva impugnació total o parcial, la Comissió Negociadora s'haurà de reunir en el termini màxim d'1 mes per estudiar el valor i l'abast de la impugnació respecte a tot el que s'hagi negociat.

Article 5

Garanties "ad personam"

Les condicions establertes en aquest Conveni es consideren mínimes, i s'han de respectar totes les situacions personals que siguin més beneficioses en conjunt i en còmput anual.

Article 6

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen. Els augments de retribucions que escaiguin d'ara endavant per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni si, una vegada considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que aquí es pacten.

En cas contrari, aquestes últimes les compensen o absorbeixen, i aquest Conveni manté els seus termes amb la forma i les condicions que es pacten.

Article 7

Comissió Mixta

Es crea una Comissió Mixta del Conveni, integrada per 2 membres, un de l'empresa i un altre de la part social, i ambdues parts poden anar acompanyades d'un assessor.

Ambdues parts acorden que qualsevol dubte o divergència en primer lloc ha de ser sotmès a la consideració d'aquesta Comissió, perquè emeti un informe prèviament a qualsevol reclamació o pretensió interpretativa per la via administrativa o jurisdiccional.

La Comissió s'ha de constituir en el termini de 10 dies comptadors des del dia que se signi el Conveni, i les seves funcions són les següents:

  1. La vigilància del compliment d'allò pactat.

  2. L'estudi i la valoració de les noves disposicions legals de promulgació posterior a l'entrada en vigor d'aquest Conveni que puguin afectar-ne el contingut.

  3. Totes les activitats que promoguin l'eficàcia del Conveni i una major solució interna dels conflictes.

    Article 8

    Dret supletori

    En tot el que no està previst ni regulat en aquest Conveni cal atenir-se al que s'estableix a la legislació vigent i al Conveni general del sector.

    Article 9

    Subrogació

    Les 2 parts, en aquesta matèria, es remeten i se sotmeten concretament a allò regulat al Conveni general del sector i d'acord amb el que preveu l'article 1.

    Capítol 2

    Condicions econòmiques

    Article 10

    Conceptes retributius

    La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i dels complements que per a cada activitat, nivell i categoria es determinen a les taules salarials annexes, pel que fa al contingut dels articles següents.

    Article 11

    Salari base

    El salari base del personal regit per aquest Conveni és el que es determina per a cada nivell i categoria a les taules salarials corresponents de l'annex.

    Article 12

    Antiguitat

    El complement personal d'antiguitat es compon de 3 biennis del 5% i quinquennis del 10% del salari base de cada categoria del Conveni. Aquests barems tenen un límit màxim del 60%.

    Aquest complement es merita els mateixos dies i pels mateixos conceptes que el salari base de conveni.

    Article 13

    Plus de feina penosa, tòxica i perillosa

    El personal regit per aquest Conveni percep per aquest concepte la quantitat que consta a les taules.

    Es percep per dia treballat efectivament i té caràcter funcional, per la qual cosa no és consolidable.

    Article 14

    Plus de nocturnitat

    Aquest complement de lloc de treball s'estableix per a totes les hores treballades entre les 10 del vespre i les 6 del matí. La quantia del complement és del 25% del salari base corresponent a les hores treballades en aquest període de temps.

    No figura a les taules i es percep per dia treballat efectivament dins de l'horari indicat.

    Article 15

    Plus d'activitat

    En aquest Conveni, el plus d'activitat té la finalitat de premiar i estimular la dedicació i la cura en l'execució de les comeses que són pròpies de cada lloc de treball. Es merita per dia treballat efectivament.

    Per la seva mateixa naturalesa i denominació, està íntimament relacionat amb el tipus de treball i amb les característiques del servei que presta l'empresa, i la seva quantia, que consta a les taules salarials, té en compte la compensació d'una sèrie d'obligacions, que són les següents:

    1. Realitzar correctament els itineraris fixats pels serveis tècnics per a cada brigada.

    2. El manteniment i la neteja interna del vehicle o l'eina de treball.

    3. Comunicar a l'empresa, abans de 24 hores, les denúncies de circulació o qualsevol altra que imposi l'autoritat competent, com també els accidents, tant corporals com de vehicles, encara que tinguin l'aparença i el caràcter de lleus.

    4. Acabar l'itinerari o el treball assignat habitualment, encara que per fer-ho s'hagi de prolongar la jornada normal, si, per causes alienes ala voluntat de l'empresa, no s'ha pogut finalitzar dins la dita jornada normal.

    5. Evitar en tot moment els accidents amb danys propis o bé a tercers, com també la ruptura de peces, mecanismes, estris o eines assignats.

      Article 16

      Plus de transport

      Com a complement extrasalarial en les condicions econòmiques de negociació d'aquest Conveni es percep, per dia treballat efectivament, un plus de transport la quantia del qual figura a les taules salarials annexes.

      Per acord exprés respecte al plus, s'abona també en vacances (article 24).

      Article 17

      Hores extraordinàries

    6. Atès que l'activitat compresa dins l'àmbit d'aquest Conveni és un servei públic de necessitat ciutadana ineludible, la realització del les hores extraordinàries que eventualment es puguin fer per finalitzar el servei és inexcusable. Els signants reconeixen expressament el compromís de realització de les hores extraordinàries motivades per absències imprevistes, canvis de torn, períodes punta de producció, feines imprevistes, manteniment i altres situacions estructurals derivades de la naturalesa de la feina de què es tracta, a l'empara del que disposa el Reial decret 1858/1981, de 20 d'agost, i les disposicions concordants.

      Si hi ha un excedent de personalper a la realització d'un servei determinat o si, per contra, el que es presenta de forma...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR