Convenio colectivo - Cos d'agents rurals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia28 de Septiembre de 2015
Fin de Vigencia 1 de Septiembre de 2019
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6964 de 28/09/2015

Vist el text de l’acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2015-2019, subscrit, en data 28 d’agost de 2015, pels representants de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i per les organitzacions sindicals CCOO, CATAC, UGT i CSIF, d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció de l’acord en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió negociadora.

—2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 22 de setembre de 2015

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

Acord sobre les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2015-2019.

Preàmbul

Les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat s’establien en la Resolució EMO/346/2011, de 26 de gener, per la qual es disposa la inscripció i publicació de l’Acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2010-2014.

Aquest darrer Acord va ser denunciat en temps i forma i va ser comunicat a la Mesa sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic.

Amb posterioritat a aquesta denúncia des del mes de març de 2014 es van mantenir negociacions entre els representants de l’Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals més representatives a l’efecte d’establir les noves condicions de treball dels funcionaris del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat.

Durant la negociació, atesa la manca de regulació de condicions de jornada i horari i la necessitat de donar resposta a les necessitats del servei públic durant la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals, va ser aprovat l’Acord GOV/108/2014, de 15 de juliol, pel qual es mantenien determinades condicions de treball a partir del 21 de juliol de 2014 fins a l’assoliment d’un nou Acord sindical o bé fins a l’entrada en vigor d’una norma reglamentària que reguli la jornada i horaris del Cos d’Agents Rurals.

Les negociacions per a un nou Acord de condicions de treball es van mantenir fins al 24 d’octubre de 2014, data en la qual va haver-hi una nova reunió de negociació que també va finalitzar sense acord.

Amb posterioritat a aquesta data, hi va haver diferents intents d’aproximació entre els representants de l’Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals, el resultat dels quals va estar infructuós.

La finalització sense acord de les negociacions per a un nou Acord de condicions de treball per al període 2014-2018 va portar a la publicació del Decret 81/2015 de 26 de maig, de jornada i horaris de treball del personal del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, en el que s’estableixen les disposicions generals en matèria de jornada i horaris de treball de l’esmentat cos.

Amb posterioritat a la publicació del Decret 81/2015, s’ha iniciat un nou període de negociacions que ha permès arribar a un nou Acord, i conseqüentment s’iniciarà la tramitació de derogació de l’esmentada norma.

Article 1

Àmbit d’aplicació

Les presents condicions seran d’aplicació a tot el personal del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Vigència de l’Acord

2.1 Aquest Acord tindrà vigència a partir de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fins l’1 de setembre de 2019. S’entendrà prorrogat per períodes anuals de no procedir a la seva denúncia, amb un mínim de tres mesos d’antelació a la data de caducitat.

2.2 Les condicions pactades en aquest Acord formen un tot orgànic i indivisible i, als efectes de la seva aplicació pràctica, han de ser considerades globalment i conjuntament.

2.3 No obstant allò establert als apartats anteriors, i prèvia la valoració que s’efectuï en el sí de la Comissió de seguiment sobre l’aplicació de l’Acord fins aquell moment i en base a l’evolució de les circumstàncies de l’actual context que envolta el sector públic i les necessitats de la prestació del servei, es podrà obrir un procés de revisió de l’Acord, a petició de qualsevol de les parts.

2.4 Si durant la vigència d’aquest Acord es produeixen canvis normatius que puguin afectar a alguna de les seves parts, aquestes seran objecte de tractament individualitzat, de conformitat amb el que preveu la normativa relativa a la participació del personal al servei de les administracions públiques, i dins l’àmbit de les competències pròpies de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

2.5 Les parts signants es comprometen a mantenir un clima laboral, en el qual la bona fe, el diàleg i la confluència d’interessos entre les parts sigui l’element fonamental de relació respecte a totes aquelles matèries regulades en aquest Acord.

Article 3

Jornada laboral i horaris

Es preveuen quatre horaris diferents: un per les categories d’agent auxiliar, agent, agent major i oficial, un altre per les categories de sots inspector i inspector, un tercer pels caps d’àrea bàsica i coordinadors d’especialitats regionals i nacionals i un quart pels caps d’àrea regional, i inspector en cap.

3.1 Horari de les categories d’agent auxiliar, agent, agent major i oficial

La jornada anual és de 1.657 hores efectives de treball, distribuïdes en els horaris de treball següents i d’acord amb les seqüències setmanals que s’indiquen:

N. set. Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
Setmana1 Treball Treball Descans Treball Treball Descans Descans
Setmana2 Descans Treball Treball Descans Treball Treball Treball
Setmana3 Treball Descans Treball Treball Descans Descans Descans

Del 15/06 a 15/09: horari de 10 hores (9 h a 19 h) en jornada contínua. Es realitzaran modificacions horàries planificades trimestralment per a cobrir fins les 21 hores.

Del 16/09 a 14/06: horari de 9 hores (9 h a 18 h) en jornada contínua. Es podran realitzar modificacions horàries planificades trimestralment per a cobrir fins les 20 hores.

Quan a resultes de l’aplicació de l’horari assignat en qualsevol de les categories, es sobrepassi el còmput de les 1657 hores anuals, aquestes hores sobrants es podran recuperar, en dies festius o laborables, d’acord amb l’article 6.2.1.

3.1.1 Flexibilitat horària recuperable

Amb aquesta distribució de quadrants i horaris es treballa de mitjana 45 hores per sobre de la jornada anual, que es consideren flexibilitat horària recuperable per assumptes personals sense justificació i supeditades a les necessitats dels serveis. Aquestes hores de flexibilitat, que es determinaran cada any en funció del calendari laboral establert, es gaudiran amb els mateixos criteris que el permís per assumptes personals.

3.1.2 Canvis de quadrant

S’entén per canvis de quadrant els canvis de torn entre agents o els agents que canviïn un dia de treball per un de descans del seu propi quadrant. Els canvis de quadrant entre agents es permetran amb comunicació prèvia al comandament corresponent. Els canvis en el propi quadrant es podran realitzar previ acord entre l’agent i el comandament. En el cas de la categoria d’oficial, els canvis només es permetran entre agents d’aquesta categoria.

3.1.3 Assignació de nous quadrants

Els membres del CAR tenen assignat un quadrant que defineix els torns de treball anual segons les seqüències descrites en l’article 3.1. Per necessitats del servei degudament justificades, excepcionalment, es podrà assignar un nou quadrant. Així mateix, es podrà assignar un nou quadrant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR