Convenio colectivo - Comercial de pescados y mariscos, SA, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4203 de 24/08/2004

RESOLUCIÓ TRI/2265/2004, de 17 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Comercial de Pescados y Mariscos, SA, situada a Lleida (Segrià), per a l'1.1.2004 fins al 31.12.2005 (codi de conveni núm. 2500191).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Comercial de Pescados y Mariscos, SA, Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i els dels treballadors el dia 9 de juny de 2004, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Comercial de Pescados y Mariscos, SA, de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2004 fins al 31.12.2005, al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 17 de juny de 2004

Pilar Nadal i Reimat

Directora del Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Comercial de Pescados y Mariscos, SA, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2004 a. 31.12.2005

Capítol 1

Àmbit i revisió

Article 1

Àmbit territorial

A partir de la seva entrada en vigor, aquest Conveni regularà les relacions laboralsde l'empresa Comercial de Pescados y Mariscos, SA, situada al carrer Enginyer Pau Agustí, s/n, de Lleida, així com de les sucursals domiciliades en aquesta mateixa empresa i d'aquelles que, més endavant, s'hi poguessin establir.

Article 2

Àmbit personal

Resten sotmesos a les estipulacions d'aquest Conveni tots els treballadors que presten serveis en el centre de treball esmentat en l'article 1 del conveni.

També el personal el càrrec del qual està previst en l'article 1.c) i en l'article 2.1 del Reial decret legislatiu 1/1995, com també el personal que tingui la consideració de directiu amb nomenament específic de l'empresa.

Article 3

Vigència

Aquest conveni tindrà una durada de dos anys i entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2004 fins al 31 de desembre de 2005.

Tots els efectes econòmics seran retroactius des de l'1 de gener de 2004.

Article 4

Pròrroga i denúncia

Un cop finalitzada la durada d'aquest Conveni, es considerarà tàcitament prorrogat tot el seu contingut si no ha estat denunciat dins del termini, en la forma escaient, per alguna de les parts, i amb tres mesos d'antelació a la data de la seva caducitat. Aquesta pròrroga s'entendrà per any natural (s'estableix com a índex per a l'actualització dels salaris l'increment de l'IPC de Catalunya).

Article 5

Increment salarial

L'increment salarial per a l'any 2004 serà de l'IPC real de Catalunya per al 2004 més 1 punt (IPC real Catalunya + 1%) i per a l'any 2005 l'increment salarial serà també de l'IPC realde Catalunya més 1 punt (IPC real Catalunya + 1%) en els següents conceptes: salari base, plus de transport, complement familiar, plus de feina penosa, antiguitat i nocturnitat.

Es pagarà en tots el conceptes abans esmentats un increment del 4,1% acompte del conveni, prenent com a referència les taules salarials del 2003. Aquest complement s'aplicarà, amb caràcter retroactiu, des de l'1 de gener de 2004. Provisionalment, s'actuarà de la mateixa manera l'any 2005.

Article 6

Revisió salarialEn el cas que l'Índex de Preus al Consum (IPC), establert per l'INE per a Catalunya, tant per a l'any 2004 com per a l'any 2005, registri un increment superior, s'incrementaran els salaris d'aquests anys en l'excés del resultant de l'IPC previst, que es pagarà d'un sol cop i s'incrementarà a la taula salarial vigent.

Article 7

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Durant la vigència d'aquest Conveni, els conceptes salarials d'incentius que figuren anualment a la nòmina no podran ser absorbits ni compensats.

Les condicions personals existents actualment, en el seu conjunt, que excedeixin a les pactades en aquest Conveni es mantindran estrictament ad personam.

Article 8

Comissió paritària

  1. Es crea una Comissió Paritària, integrada per tres membres de cada una de les parts i presidida, alternativament, per cadascuna d'elles amb les funcions específiques següents:

    1. Interpretació del conveni

    2. Arbitratge en les qüestions i en els problemes derivats d'aquest conveni, els quals siguin sotmesos a la seva consideració, per qualsevol de les parts.

    3. Vigilància del compliment de tot el que s'ha pactat.

    4. La revisió dels salaris dins els acords del conveni.

    5. La vigilància en el seguiment dels cursos de formació.

    6. El domicili de la comissió serà el de l'empresa.

    7. Les reunions es faran, a petició de qualsevol de les parts, i serà condició indispensable sol·licitar-les amb vuit dies d'antelació, com a mínim, a la data que es proposi. Podran assistira aquestes reunions els assessors de les respectives representacions deliberants, amb veu però sense vot.

    Les funcions i les activitats de la Comissió Paritària no entorpiran, en cap moment, el lliure exercici de les jurisdiccions administratives, contencioses o judicials.

  2. Per solucionar les discrepàncies que sorgeixin dins la Comissió Paritària, les parts es sotmetran expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

    Capítol 2

    Organització del treball

    Article 9

    Norma general

    L'organització del treball és facultat exclusiva de la direcció de l'empresa d'acord amb la legislació vigent. En aplicació d'aquest principi, la direcció de l'empresa, per mitjà dels òrgans adequats distribuirà la tasca que s'ha de realitzar i indicarà la manera d'executar-la, el sistema de treball, etc.

    El personal, per la seva part, complirà les ordres d'instruccions de la direcció de l'empresa, aquestes es transmetran per mitjà del personal designat per a tal fi o amb les oportunes comunicacions en els taulers d'anuncis de l'empresa, amb una antelació de 30 dies com a mínim.

    Article 10

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR