Convenio colectivo - Magnetti Marelli Tubos de Escape, SL (centre de treball de Santpedor), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4204 de 25/08/2004

RESOLUCIÓ TRI/2269/2004, de 28 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Magnetti Marelli Tubos de Escape, SL (centre de treball de Santpedor), per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0808901).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Magnetti Marelli Tubos de Escape, SL (centre de treball de Santpedor), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 6 de novembre de 2003, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans

territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Magnetti Marelli Tubos de Escape, SL (centre de treball de Santpedor) per as anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0808901) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 28 demaig de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Magnetti Marelli Tubos de Escape, SL (centre de treball deSantpedor) per als anys 2003-2006

Àmbit d'aplicació

Article 1

Es regeixen per aquest Conveni col·lectiu tots els treballadors que presten els seus serveis al centre de treball de Magneti Marelli Tubos de Escape, SL a Santpedor.

S'exclou de l'aplicació del Conveni col·lectiu el personal d'alta direcció al qual es refereixen els articles 1.3, apartat c), i 2.1, apartat a), de l'Estatut dels treballadors. A més, la redacció d'aquest Conveni no afecta les persones que s'esmenten a l'acta interna de reunió de negociació de data 30 d'octubre de 2003.

Article 2

La durada d'aquest Conveni és de 4 anys: des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2006.

Article 3

La denúncia d'aquest Conveni col·lectiu s'ha de formular per part de qui l'insta, per escrit i amb una antelació mínima de 3 mesos a la fi del termini de vigència. En cas de no fer-se aquesta denúncia en la manera i l'antelació degudes, s'entén automàticament prorrogat per reconducció tàcita d'un any a l'altre. Una vegada s'ha denunciat el Conveni, i 1 mes abans que en finalitzi la vigència, s'ha d'establir un calendari o pla de negociació.

Absorbibilitat

Article 4

Les retribucions que abona l'empresa als treballadors i que integren l'estructura salarial que es regula en aquest Conveni absorbeixen en la seva totalitat les elevacions que l'empresa es pugui veure obligada a implantar com a conseqüència de disposicions de caràcter legal. Les disposicions legals futures que impliquin la creació de nous conceptes retributius o una variació econòmica en els pactats només tenen eficàcia si, considerant globalment aquests últims, donen un total inferior al resultant de l'aplicació d'aquestes disposicions. La base de càlcul a l'efecte de comparació és la suma dels diversos conceptes retributius percebuts durant l'any natural.

Garantia "ad personam"

Article 5

S'han de respectar les situacions personals que considerades en conjunt són, des del punt de vista de la percepció anual, més beneficioses que les que es fixen en aquest Conveni col·lectiu, i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 6

Vinculació a la totalitat

En el cas que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no aprovi alguns delspactes d'aquest Conveni col·lectiu, aquest Conveni quedaria sense eficàcia i se n'hauria de reconsiderar el contingut.

Dret supletori

Article 7

El dret supletori d'aquest Conveni col·lectiu està constituït per les normes legals d'aplicació general i pel vigent Conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona. S'acorda que cal remetre's al que estableix el dit Conveni en matèria de mesures per al foment de l'ocupació (article 32 actual), de contractes a temps parcial, en pràctiques, de formació, eventuals, fixos discontinus, relleus i jubilació parcial i de jubilació especial als 64 anys.

Article 8

Es crea una comissió paritària del Conveni per a la interpretació, l'arbitratge, la conciliació i la vigilància del seu compliment. Està integrada per 3 representants dels treballadors i 3 representants de l'empresa.

Article 9

Les funcions específiques que s'encarreguen a la Comissió Paritària del Conveni són:

  1. La interpretació autèntica del Conveni.

  2. La conciliació i l'arbitratge en els problemes i les qüestions que poden sorgir com a conseqüència de l'aplicació del text del Conveni.

  3. La vigilància del compliment del que s'ha pactat.

    Article 10

    L'exercici d'aquestes funcions no pot obstaculitzar en cap cas la competència de les jurisdiccions administratives i contencioses previstes en les disposicions legals.

    Organització de la feina

    Article 11

    El treballador ha de prestar el tipus i l'extensió de feina que li assenyala la Direcció de l'empresa, i hi ha de posar tota la diligència que el coneixement de l'especialitat professional i les seves facultats i peculiaritats li permetin. Els límits de la facultat empresarial són:

  4. Quant a la quantitat de feina. No es poden imposar al treballador uns rendiments superiors al mínim exigible establert en aquestes normes, llevat dels casos que puguin estar previstos excepcionalment en la legislació vigent.

  5. Quant al tipus de feina. Es pot encarregar al treballador qualsevol tipus de feina compatible amb les seves aptituds físiques i professionals. S'entén que una feina és compatible amb les seves aptituds professionals, encara que sigui habitual d'una categoria professional diferent, sempre que no atempti contra la dignitatdel treballador ni perjudiqui la formació professional del treballador.

    S'exceptuen de la limitació establerta en aquest apartat tots els casos en què les variacions de lloc de treball estiguin motivades per causes no imputables a l'empresa, en elsquals s'ha d'atendre al que disposa la legislació general.

    Article 12

    Si la manera com s'ha d'organitzar la producció ho fa convenient, els treballadors poden ser canviats de secció, lloc o tipus de feina d'una manera accidental o temporal, amb els únics límits que estableix l'article antecedent, respecte a quantitat de feina i al fet que la nova tasca sigui compatible amb les seves aptituds físiques i professionals.

    Article 13

    Les feines que s'encarreguen als treballadors les han de fer ells al lloc i quan se'ls ordena, amb subjecció a les instruccions particulars escrites o a les verbals que en cada cas dóna el seu superior immediat i d'acord amb les normes generals que contenen les ordres de Direcció.

    Les eines i les màquines s'hande tractar sempre amb la cura necessària i seguint les ordres de l'encarregat o les instruccions dels superiors.

    Manteniment i neteja (TPM). L'instrument bàsic de TPM és la fitxa de manteniment preventiu.

    Es defineix per cada cèl·lula o àrea productiva les diverses feines de manteniment que són responsabilitat de l'operari i que queden clarament descrites a la fitxa de manteniment preventiu (TPM). Aquesta fitxa s'ha d'ubicar en un lloc visible de la cèl·lula. L'empresa ha de facilitar, en el moment adequat, la formació necessària perquè els operaris puguin assumir les noves funcions. Aquestes tasques formen part del mètode operatori. Així mateix, l'operari ha d'assumir la responsabilitat de mantenir la neteja i l'ordre del seu lloc de treball. L'empresa ha de proporcionar els mitjans necessaris per a aquesta finalitat.

    Article 14

    Com que el procés de fabricació, en síntesi, no és més que el resultat de combinar operacions individuals, la manera com s'efectuen aquestes operacions té una importància fonamental per a les finalitats i els resultats de l'empresa. Per això s'ha de dedicar una atenció especial a tot el que pot contribuir a simplificar o normalitzar la manera de treballar, tècnicament denominada "mètode operatori", com a mitjà per aconseguir més rendiment amb el mateix esforç o amb menys, obtenir uniformitat en la producció i aconseguir més facilitats per a l'intercanvi d'operaris.

    Tot i que aquesta tasca incumbeix, primordialment, a l'empresa, hi han de col·laborar tots els treballadors i aportar suggeriments o exposar idees que puguin contribuir a aquesta finalitat.

    La determinació del mètode operatori és una facultat exclusiva de la Direcció. Els mètodes operatoris es poden modificar sempre que es consideri oportú, amb les úniques limitacions que les que resulten de les normes sobre seguretat a la feina. Quan el resultat del canvi sigui una simplificació de la tasca, es pot saturar el lloc de treball.

    Article 15

    Per a la determinació del rendiment que ha d'obtenir un treballador es fa servir un procediment que, en síntesi, consisteix a calcular el temps normal de realització d'una feina mitjançant un estudi de temps i moviments, d'acord amb els diversos sistemes tècnicament admissibles, després s'ha de valorar cada tasca utilitzant com a unitat de temps la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR