Convenio colectivo - Neteja d'edificis i locals de la província de Tarragona, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4204 de 25/08/2004

RESOLUCIÓ TRI/2271/2004, de 13 de juliol, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de sector de neteja d'edificis i locals, de la província de Tarragona, per l'any 2004 (codi de conveni núm. 4300545).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector de neteja d'edificis i locals, subscrit per les parts negociadores en data 5 de juny de 2004, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 12 de juliol de 2004, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Tarragona (DOGC núm. 3642,de 24.5.2002),

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector de neteja d'edificis i locals per l'any 2004 (codi de conveni núm. 4300545) en el Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 13 de juliol de 2004

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de neteja d'edificis i locals de la província de Tarragona per a l'any 2004

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni regula les condicions de treball entre les empreses que pertanyen a l'activitat del sector de neteja d'edificis, que hi ha actualment i les que després de l'entrada en vigor d'aquest Conveni s'instal·lin a la província de Tarragona.

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni regula les relacions laborals de les empreses incloses en l'àmbit funcional d'aquest Conveni amb la totalitat dels seus treballadors.

Els treballadors de nova contractació que entrin a formar part de la plantilla de les empreses del sector s'han d'adscriure a les categories professionals que preveu aquest Conveni i se'ls han d'aplicar les condicions que s'hi han pactat.

Aquestes disposicions no es poden modificar per pactes inferiors ni per contractes individuals. Només es poden derogar per un altre conveni.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor i tindrà efectes econòmics des del dia 1 de gener de 2004, independentment de la seva data d'homologació i de publicació; llevat dels pactes que hagin establert una altra data, i la seva vigència serà fins al 31 de desembre del 2004.

Article 4

Durada i pròrroga

Aquest Conveni té una durada d'un any a comptar de la data de la seva entrada en vigor, i s'haurà de prorrogar tàcitament d'un any a l'altre, llevat que qualsevol de les parts en faci una denúncia.

Article 5

Denúncia i revisió

Qualsevol de les parts pot sol·licitar la revisió del Conveni mitjançant la formulació de la seva denúncia pel procediment establert legalment, amb tres mesos de temps al termini de vigència de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 6

Abast, vinculació a la totalitat

Totes dues parts convenen que, atès que les condicions pactades constitueixen un tot orgànic i indivisible, en el supòsit que l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li corresponen, no l'accepti en la seva totalitat, poden considerar el Conveni nul i sense eficàcia, amb caràcter general.

Article 7

Compensació i absorció

Les condicions que es pacten a aquest Conveni són compensables en la totalitat amb les que regien anteriorment per qualsevol causa, formen un tot orgànic i individual i a l'efecte de la seva aplicació s'han de considerar globalment i en còmput anual.

No seranabsorbibles ni compensables, aquells complements que corresponen específicament a una quantitat superior de feina o a un sobreesforç específic.

Tenint en compte la naturalesa del Conveni, les disposicions legals o convencionals futures que impliquin una variació econòmica de tots o d'alguns dels conceptes retributius existents, només tenen eficàcia si ultrapassen el nivell total d'aquest Conveni.

Article 8

Garanties "ad personam"

S'han de respectar les situacions personals que, amb caràcterglobal, ultrapassen el que s'ha pactat, i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 9

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària del Conveni com a òrgan d'interpretació, de conciliació, d'arbitratge i de vigilància. Aquesta Comissió és integrada per quatre membres de la representació social signant del Conveni i quatre membres de la representació empresarial, ocupant el càrrec de president el mateix que ho ha estat del Conveni, el qual ha de tenir veu però sense vot.

La Comissió Paritària ha de resoldre els afers ordinaris en un termini de quinze dies, i els extraordinaris, en setanta-dues hores.

Aquesta Comissió s'ha de constituir als quinze dies de la signatura del Conveni. S'han de reunir amb caràcter trimestral o en el moment en què ho sol·liciti una de las parts. Ambdues representacions poden assistir amb assessors.

Capítol 2

Prestacions de treball

Article 10

Queda prohibit l'ús d'eines, estris, equips, roba, màquines i productes de neteja per a ús propi, tant dins la jornada laboral com fora de la jornada laboral.

Article 11

Les empreses que estan subjectes a aquest Conveni tenen l'obligació de posar a l'abast de tots els treballadors del sector els mitjans necessaris perquè puguin fer la feinaen les condicions de seguretat, higiene i activitat més adients, com també les empreses i les entitats que contracten els serveis que produeixen les empreses del sector.

Les empreses del sector no poden programar ni feines a preu fet ni primes de producció.

Article 12

Roba de feina

S'estableix per a cada treballador dos uniformes complets l'any (un d'hivern i un d'estiu, amb calçat inclòs). L'empresa pot exigir del treballador la devolució de l'equip usat amb el lliurament del nou.

Capítol3

Mobilitat funcional

Article 13

L'empresa, en cas de necessitat demostrada, pot destinar els treballadors a funcions de categoria professional diferent. Quan desapareix la causa que n'ha motivat el canvi, el treballador s'ha de reintegrar al lloc anterior.

Si es tracta de feines de categoria superior a la que li correspon, durant el temps d'exercici ha de percebre el salari que correspon a la categoria superior.

Si la feina es prolonga més enllà de tres mesos ininterromputs, el treballador passa automàticament a la categoria superior, amb tots els drets que això comporta.

En canvi, si per raons de l'empresa s'assignen al treballador feines d'una categoria professional inferior, el treballador ha de conservar la retribució que correspon a la seva categoria.

Aquesta situació no pot durar més de dos mesos ininterromputs i en cap cas el canvi no pot implicar el menyscabament de la dignitat de la persona ni pot ser en perjudici de la seva formació professional.

Les empreses han d'evitar que el mateix treballador reiteri la feina de categoria inferior.

Capítol 4

Inici de la relació laboral (modalitats contractuals i règim), període de prova i cessaments voluntaris

Per raó de la permanència a les empreses, els treballadors es classifiquen en fixos de plantilla, contractats per un temps o per a una obra determinada, eventuals i interins.

Article 14

Dades generals en la contractació

  1. Els contractes de treball del personal contractat per un temps o per a unes obres determinats, interins i eventuals, s'han de consignar per escrit i han d'indicar el lloc de treball, la durada i la feina que s'ha de realitzar. En els casos d'interinitat, s'hi ha de fer consignar el nom de la persona que és substituïda i la causa de la substitució.

    El treballador ha de rebre una còpia degudament autoritzada del seu contracte laboral, i les empreses tenen l'obligació de notificar l'acabament d'aquesta feina amb quinze dies de temps, fora dels casos d'interinitat que substitueixin a treballadors per incapacitat laboral.

    En el supòsit que l'empresa tingui la necessitat de contractar personal amb caràcter fix de plantilla, s'ha d'escollir per a aquest lloc, encara que sigui de nova creació, el treballador o treballadora que faci més temps que efectuï substitucions o suplències.

  2. Les empreses han de procurar de contractar personal fix de plantilla per fer suplències durant les vacances.

  3. Pel que fa als contractes d'arrendament de serveis de neteja per un temps limitat o en els casos en què se'n preveu l'acabament de manera unilateral, les empreses de neteja poden contractar personal per a aquests serveis determinats. El contracte s'ha de resoldre quan es resol l'arrendament de serveis, independentment de la causa d'aquesta resolució. Quan aquest personal contractat, per necessitat de l'empresa, és assignat a altres centres de treball o a serveis diferents d'aquells per als quals ha estat contractat, s'ha de considerar fix de plantilla si la seva situació es prolonga més de tres mesos. Quant a la indemnització per acabament del contracte per un temps o un servei determinats, cal atenir-se al que preveu la legislació vigent.

    Article 15

    Treballadors fixos

    Són treballadors fixos de plantilla, els admesos a l'empresa sense pactar cap mena de modalitat especial quant a la seva durada.

    L'ingrés dels treballadors fixos s'ha d'ajustar a les normes legals generals sobre contractació i a les especials per als treballadors d'edat avançada, minusvàlids, etc.

    L'ingrés dels treballadors fixos s'ha d'ajustar a les normes legals generals sobre contractació i a les especials per als treballadors d'edat madura, disminuïts, etc.

    Totes les empreses afectades per l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni han de tenir, al final del 1996, un percentatge de contractes de caràcter fix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR