Convenio colectivo - Aigües de Mataró SA, Societat Privada Municipal, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4207 de 30/08/2004

RESOLUCI”

TRI/2293/2004, de 5 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Aig¸es de MatarÛ, SA, Societat Privada Municipal, per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni n˙m. 0805972).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Aig¸es de MatarÛ, SA, Societat Privada Municipal, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 26 de maig de 2004, i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans

territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Aig¸es de MatarÛ, SA, Societat Privada Municipal, per als anys 2004 i 2005 (codi deconveni n˙m. 0805972), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 5 de juliol de 2004

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Aig¸es de MatarÛ, SA, Societat Privada Municipal, per als anys 2004-2005

CapÌtol 1

¿mbits d'aplicaciÛArticle 1

¿mbit funcional

L'objecte del present Conveni Ès regular les condicions de treball entre Aig¸es de MatarÛ, SA, Societat Privada Municipal, i el personal que actualment o en el futur pugui prestar-hi serveis, i s'aplicar‡ en preferËncia aallÚ que disposin la resta de normes laborals.

Article 2

¿mbit personal

El present Conveni afecta la totalitat del personal que integra la plantilla d'aquesta empresa amb la particularitat que es determina en l'article 7 per al personal d'alta direcciÛ.

Article 3

¿mbit temporal

El present Conveni ser‡ efectiu a partir de l'1 de gener de 2004, sens perjudici de l'efecte de la seva publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per part de l'autoritat laboral.

El Conveni ser‡ vigent fins el 31 de desembre de 2005, i es considerar‡ prorrogat al seu venciment, per reconducciÛ t‡cita, si no es formula den˙ncia per escrit de rescissiÛ o revisiÛ per cap de les parts amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos respecte de la seva data d'acabament.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball

Article 4

Normes generals

En tot allÚ que fa referËncia a l'organitzaciÛ del treball, la DirecciÛ de l'empresa actuar‡ d'acord amb les facultats que atorgui la legislaciÛ vigent i aquest principi es desenvolupar‡ seguint la polÌtica de no alterar les condicions de treball sense haver donat a conËixer prËviament al personal afectat les motivacions i haver intentat la seva comprensiÛ i consentiment.

…s polÌtica comuna delstreballadors i de la DirecciÛ el manteniment d'actituds de di‡leg i negociaciÛ que puguin conduir a esquemes participatius dintre de l'‡mbit de les normatives vigents en cada moment.

Article 5

DedicaciÛ plena al treball

Quan sigui possible la realitzaciÛ alterna o successiva de funcions corresponents a diversos llocs de treball de similar o inferior categoria, dintre de la jornada laboral, podran ser encomanades a un sol treballador fins arribar a la plena ocupaciÛ en la seva jornada, mesuranecess‡ria per obtenir una Úptima productivitat de tot el personal. El tipus de treball que se li encomani no podr‡ ser vexatori o pejoratiu.

Article 6

Plantilla de personal

La plantilla de cada unitat o servei ser‡ la necess‡ria per atendre normalment el treball sense necessitat de fer hores extraordin‡ries llevat dels casos d'emergËncia o de treballs de car‡cter estacional o imprevist. En tot cas, la plantilla ser‡ la necess‡ria i suficient per cobrir les baixes que es produeixin d'acord amb el nivell normal d'absentisme pels motius de vacances, malaltia i permisos perceptius.

Per les circumst‡ncies inherents a l'acumulaciÛ de tasques a realitzar, podr‡ concertar-se contractes temporals de treball, per una durada m‡xima de 12 mesos, dintre d'un perÌode de 18 mesos.

Article 7

Personal d'alta direcciÛ

TÈ aquest car‡cter el gerent de l'empresa, a qui li seran d'aplicaciÛ tots els pactes establerts en el Conveni col∑lectiu que no es contradiguin amb el que s'hagi pactat individualment, segons preveu el Reial decret 1.382/1985.

Article 8

Roba de feina del personal obrer

L'empresa facilitar‡ als treballadors la roba adequada a les seves funcions i nomÈs per a l'exercici d'aquestes funcions. L'˙s de la roba de treball ser‡ obligatori.

La DirecciÛ de l'empresa i el ComitË d'Empresa determinaran les peces de roba de treball que es faran servir en les diferents seccions, que en tot cas seran les mÈs apropiades per al treball corresponent.

Com a norma general, les peces d'abric tindran una durada de 2 anys i la resta d'1 any.

Article 9

FormaciÛ professional

Amb la finalitat d'assolir el desenvolupament professional dels treballadors es crear‡ una ComissiÛ de FormaciÛ, formada per empresa i treballadors, la qual establir‡ els programes de formaciÛ adreÁats a millorar la capacitat i competitivitat productiva dintre de la prÚpia estructura de l'empresa.

En el cas en quË la formaciÛ professional tingui lloc en la jornada ordin‡ria, el treballador haur‡ d'assistir-hi obligatÚriament i aprofitar al m‡xim els ensenyaments que s'hi imparteixen.

En el cas en quË la formaciÛ tingui lloc fora de la jornada, l'assistËncia al curs ser‡ volunt‡ria.

Article 10

Cobertura de vacants i promociÛ

Les places vacants existents a l'empresa podran proveir-se a criteri seu o amortitzar-se si ho estimÈs necessari, d'acord amb el nivell d'activitat, desenvolupament tecnolÚgic o altres circumst‡ncies que aconsellessin tal mesura.

Els llocs de treball que hagin de ser ocupats per personal, l'exercici professional del qual comparteix funcions de comandament o d'especial confianÁa, en qualsevol nivell de l'estructura organitzativa de l'empresa, es cobriran mitjanÁant el sistema de lliure designaciÛ.

Per a l'ascens alsllocs de treball, en els quals no procedeixi la lliure designaciÛ per l'empresa, s'establiran sistemes de selecciÛ que hauran d'ajustar-se a criteris objectius de mËrit i capacitat, agafant com a referËncia les seg¸ents circumst‡ncies: titulaciÛ adequada, valoraciÛ acadËmica, coneixement del lloc de treball, historial professional, haver desenvolupat funciÛ de superior grau professional i superar les proves que a l'efecte s'estableixin.

Amb aquesta finalitat l'empresa podr‡ establir les corresponents proves selectives, de car‡cter teÚric pr‡ctic, previ informe a consulta dels representants dels treballadors.

En cas que un treballador estimÈs que est‡ capacitat per promocionar a una categoria superior, podr‡ presentar, a travÈs del ComitËd'Empresa, una sol∑licitud de confirmaciÛ i validaciÛ de la categoria demanada. En tot cas la sol∑licitud ser‡ tractada amb els mateixos criteris d'objectius de mËrit i capacitat esmentats mÈs amunt.

Article 11

DiligËncia professional

…s polÌticade l'empresa la defensa del bon fer i diligËncia del personal al seu servei, en el desenvolupament de les seves funcions, llevat que aquestes circumst‡ncies no hi fossin de forma notÚria.

D'acord amb aquests principis, l'empresa assumir‡ la defensadels seus treballadors en els procediments civils i penals que es poguessin iniciar contra ells per fets realitzats dintre de la jornada laboral i en el lÌcit exercici de les funcions que els siguin encomanades, assegurant la cobertura de les indemnitzacions diner‡ries i les fiances de car‡cter civil o penal que els poguessin correspondre.

De no concÛrrer les circumst‡ncies esmentades, l'empresa es reserva l'exercici de les accions que en cada cas corresponguin.

Article 12

Exercici de comandament

SÛn funcions prÚpies de tots els caps de l'empresa, entre d'altres, aconseguir el rendiment i l'efic‡cia del servei i del personal a les seves ordres, exercint la seva autoritat de manera educada i eficient, formar el personal a les seves ordres per aconseguir elevar-ne el nivell tËcnic i professional, i vetllar per la seva seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR