Convenio colectivo - Centres Reunits, SA (CARSA), del Grup L'Aliança de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4214 de 08/09/2004

RESOLUCI” TRI/2341/2004, de 29 d'abril, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ de l'Acord del XVI Conveni col∑lectiu de Treball de l'empresa Centres Reunits, SA (CARSA), del Grup L'AlianÁa de Catalunya per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 7900721).

Vist el text de l'Acord del XVI Conveni col∑lectiu de Treball de l'empresa Centres Reunits, SA (CARSA), del Grup L'AlianÁa de Catalunya per a l'any 2004, subscrit per les parts negociadores el dia 18 de desembre de 2004, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball, l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ de l'Acord del XVI Conveni col∑lectiu de Treball de l'empresa Centres Reunits, SA (CARSA), del Grup L'AlianÁa de Catalunya per a l'any 2004, al Registre de convenis de la DirecciÛ general de Relacions Laborals.

.2††Disposar que l'Acord esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del conveni.

Barcelona, 29 d'abril de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

Conveni

col∑lectiu deTreball de l'empresa Centres Reunits, SA (CARSA) del Grup L'AlianÁa de Catalunya per a l'any 2004

XVI Conveni col∑lectiu de treball

Any 2004

SecciÛ 1a

¿mbits

Article 1

¿mbit funcional i personal

El present Conveni Ès d'‡mbit d'empresa i regula les relacions entre Centres Assistencials Reunits SA (endavant CARSA), del Grup L'AlianÁa, i els/les treballadors/es dels seus Hospitals, ClÌniques, Consultoris, el Centre Sociosanitari del Carrer Sant Antoni Maria Claret, 135, i Carsa-Serveis Centrals, tot i els canvis de titularitat que es puguin produir a aquests Centres.

Queden exclosos del seu ‡mbit:

a)†Els/les treballadors/es de l'empresa afectats per d'altres convenis.

b)†El personal directiu.

Article 2

¿mbit territorial

El present Conveni ser‡ d'aplicaciÛ a:

2.1††Els Centres de CARSA (Grup L'AlianÁa) que s'esmenten a continuaciÛ:

ProvÌncia de Barcelona: Hospital Universitari Sagrat Cor, Centre Sociosanitari Palau, ClÌnica de Vic i Carsa-Serveis Centrals.

ProvÌncia de Tarragona: ClÌnica Terres de l'Ebre.

ProvÌncia de Lleida: ClÌnica de Ponent.

ProvÌncia de Girona: ClÌnica Quir˙rgica Onyar.

2.2††Els consultoris i altres centres assistencials, dependents dels esmentats centres, existents a cadascuna de les quatre provÌncies .

2.3††A d'altres centres assistencials que en un futur puguin adherir-se.

SecciÛ 2a

VigËncia, durada, prÚrroga, rescissiÛ i revisiÛ

Article 3

VigËncia

El present Conveni entrar‡ en vigor el dia 1 de gener de 2004.

Article 4

Durada

La durada d'aquest Conveni ser‡ d' 1 any, a comptar des de la seva entrada en vigor. Com a conseq¸Ëncia, acabar‡ el 31 de desembre de 2.004.

Article 5

PrÚrroga

El present Conveni quedar‡ prorrogat autom‡ticament per perÌodes anuals quan acabi la seva vigËncia, sempre que no sigui objecte de den˙ncia per tal de ser revisat.

Article 6

RevisiÛ

La den˙ncia per a la revisiÛ del present Conveni haur‡ de ser formulada per qualsevol de les parts que la proposi a partir del mes d'abril de 2004, inclÚs, el que obliga a les parts a constituir la ComissiÛ Negociadora del futur conveni, abans d'un mes des de la data de den˙ncia.

Fins el 31 de desembre de 2004, malgrat la den˙ncia, continuaran vigents, tant les cl‡usules normatives com obligacionals del conveni, i des d'aquesta data, si no s'haguÈs signat un nou conveni, continuaran vigents nomÈs les cl‡usules normatives.

SecciÛ 3a

PrelaciÛ de normes, absorciÛ, compensaciÛ, vinculaciÛ a la totalitat i garantia personal.

Article 7

PrelaciÛ de normes

Les normes que regularan les relacions entre el personal i l'entitat seran, en primer lloc i amb car‡cter preferent, les contingudes en aquest XVI Conveni col∑lectiu de treball.

Amb car‡cter supletori, i en allÚ no previst en aquest Conveni, seran d'aplicaciÛ l'Estatut dels treballadors i altres disposicions de car‡cter general.

Article 8

AbsorciÛ i compensaciÛ

8.1††Les condicions econÚmiques i de treball que es pacten en aquest Conveni substituiran les existents en el moment dela seva entrada en vigor, les quals quedaran absorbides i compensades sigui quin sigui el seu origen i naturalesa.

8.2††Quant a les disposicions futures que impliquin una variaciÛ econÚmica o de treball, nomÈs tindran efic‡cia pr‡ctica i seran d'aplicaciÛ quan, considerades en conjunt i en cÚmput anual, superin les d'aquest Conveni, tambÈ valorades en conjunt i en cÚmput anual. En cas contrari, es considerar‡ que queden absorbides per les d'aquest Conveni.

Article 9

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a efectes d'aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

En el supÚsit que l'autoritat laboral, en aplicaciÛ del que disposa l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors, remetiel Conveni a la jurisdicciÛ competent, es procedir‡ d'acord amb el resultat de la sentËncia corresponent.

Article 10

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en cÚmput anual .bÈ de jornada o econÚmiques., siguinmÈs beneficioses que les establertes en aquest Conveni, les quals es mantindran estrictament "ad personam".

Als/les treballadors/es que, com a conseq¸Ëncia de canvis de titularitat o d'activitat, tenien condicions salarials superiors i el XIII Conveni se'ls va crear un complement personal, queda fixat en la seva quantia actual i no ser‡ compensable ni absorbible.

SecciÛ 4a

ComissiÛ parit‡ria

Article 11

ComissiÛ parit‡ria

Es crea la ComissiÛ parit‡ria del Conveni col∑lectiu, com a Úrgan d'interpretaciÛ, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment. Aquesta ComissiÛ estar‡ integrada per sis vocals titulars i per sis de suplents per cada representaciÛ.

El domicili de la ComissiÛ Parit‡ria ser‡ el carrer Viladomat, n˙mero 288 de Barcelona.

CapÌtol 2

Condicions de treball

SecciÛ 1a

Condicions de treball

Article 12

Jornada

12.1††La jornada de treball per a l'activitat d'aguts i consultoris Ès, en cÚmput anual, de 1.729, pels torns de dia i 1.638 hores pels torns de nit, essent la mitjana setmanal de 38 i 36 hores, respectivament.

La jornada anual de treball per a l'activitat sociosanit‡ria Ès de 1.754 hores pels treballadors/es en torn de dia i de 1.746 hores pels treballadors/es de torn de nit.

La jornada anual de treball per a l'activitat del Centre de treball CARSA Serveis Centrals Ès de 1.700 hores per tots els treballadors.

12.2††El calendari laboral es negociar‡ anualment en cada centre amb el comitË d'empresa tenint en compte l'organitzaciÛ del treball i lanaturalesa assistencial de l'empresa garantint, en qualsevol cas, la realitzaciÛ i gaudiment de caps de setmana alterns complets.

A mÈs, i excepciÛ feta de pactes en contrari, excepcionalment i de manera trimestral es pactaran els casos d'adaptaciÛindividual del calendari dins de cada servei, departament i/o torn.

12.3††Els dies festius es deuran gaudir, en qualsevol cas, abans del 31 de gener de l'any seg¸ent. Transcorregut aquest termini, els dies festius que no s'hagin pogut gaudir, per necessitats del servei, es compensaran mitjanÁant una retribuciÛ a raÛ del preu d'hora extraordin‡ria pactat a l'annex 4 del present Conveni.

12.4††Els diumenges i els 14 festius oficials efectivament treballats seran remunerats en els termes establerts a l'annex 1. Els dies festius considerats recuperables per la Generalitat de Catalunya no meritaran plus festiu.

12.5††En el supÚsit de que s'apliquin modificacions substancials de jornada sotmeses a la regulaciÛ de l'article 41 del TRET, pels treballadors/es que han passat a l'activitat sociosanit‡ria, les condicions indemnitzatÚries previstes al par‡graf segon de l'apartat tercer de l'esmentat article es fixen en 27 dies per any treballat, amb un m‡xim de 14 mensualitats.

Article 13

Canvis de torn

13.1††Els/les empleats/des que per conveniËncia prÚpia necessitin permutar el seu torn en qualsevol dia feiner de dilluns a diumenge amb un altre empleat/da que accedeixi volunt‡riament a efectuar aquest canvi, hauran de sol∑licitar-ho per escrit, amb 48 hores d'antelaciÛ com a mÌnim, al seu cap respectiu, el qual ho proposar‡ al cap del departament corresponent (administraciÛ, direcciÛ d'infermeria, direcciÛ mËdica, serveis generals, etc.), qui deur‡ autoritzar-ho.

Es procurar‡ atendre aquestes permutes sempre que les necessitats assistencials del centre quedin suficientment ateses.

De totes les permutes que s'autoritzin quedar‡ const‡ncia al full de planificaciÛ del servei.

13.2††El personal no podr‡ sol∑licitar mÈs de siscanvis al mes.

Article 14

InterrupciÛ per descans

14.1††Els/les empleats/des que efectuÔn jornada de treball continuada superior a vuit hores gaudiran d'un descans intermedi de quaranta-cinc minuts que formar‡ part de la jornada. Per al personal que faci una jornada continuada inferior a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR