Convenio colectivo - Grupo Prado Cervera, SL (plataforma de Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4239 de 15/10/2004

RESOLUCIÓ

TRI/2774/2004, de 23 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo El Prado-Cervera, SL (plataforma de Barcelona), per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0811892).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo El Prado-Cervera, SL (plataforma de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 9 de juny de 2004 i d'acord amb el que disposenels articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria demediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9de març, de reestructuració d'òrgans territorials de

l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo El Prado-Cervera, SL (plataforma de Barcelona), per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0811892) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 23 de juliol de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona, en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Grupo El Prado-Cervera, SL (plataforma de Barcelona), per als anys 2004 i 2005

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu s'aplica al centre de treball de l'empresa Grupo El Prado-Cervera, SL (plataforma de Barcelona).

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta tots els treballadors, independentment de la categoria professional i de la data d'ingrés a l'empresa, que presten serveis per compte d'altri al centre de treball de l'empresa.

Se n'exclouen expressament:

  1. El personal d'alta direcció a què es refereix l'article 2.1.a) del text refós de la Llei de l'estatutdels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995.

  2. Els treballadors que efectuïn serveis de transport a l'empara d'autoritzacions administratives de què siguin titulars, amb vehicles comercials de servei públic de la seva propietat.Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni, una vegada signat, regeix durant l'any 2004; la seva vigència i els seus efectes, fins i tot els retributius, s'estenen des de l'1 de gener de 2004 fins al 31 de desembre de l'any 2005, independentment de la data de la seva publicació al DOGC.

Article 4

Denúncia i pròrroga

El Conveni el pot denunciar qualsevol de les parts amb una antelació mínima de 2 mesos respecte a la data d'expiració, però s'ha de mantenir vigent fins que sigui substituït per un altre. Encara que l'actual Conveni sigui denunciat, els seus preceptes han de subsistir fins a l'entrada en vigor del que el substitueixi.

Article 5

Compensació i absorció

Les condicions econòmiques que estableix aquest Conveni les poden absorbir i compensar unes altres que, per imperatiu legal, s'estableixin en el futur, sempre que, valorades amb criteris d'homogeneïtat, globalment i en còmput anual, superin les condicions pactades.

Article 6

Condicions més beneficioses

Considerades en conjunt i en còmput anual, cal respectar, a títol individual, les condicions de qualsevol índole que siguin més beneficioses que les que estableix aquest Conveni col·lectiu, i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 7

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària per a la mediació, l'arbitratge, la interpretació i el seguiment d'aquest Conveni.

La integren 2 membres de cadascuna de les parts, elegits pels components de la Comissió Negociadora del Conveni entre ells mateixos.

Els membres integrants poden designar un president, que queda facultat per al nomenament del secretari.

Els dubtes, les interpretacions, les incidències o les reclamacions, tant de caràcter individual com col·lectiu, que puguin sorgir respecte del Conveni i que no hagi resolt la Comissió, requereixen necessàriament un informe d'aquesta com a pas previ per ser plantejats davant l'autoritat laboral, la jurisdicció competent o, si són de caràcter col·lectiu, davant del Tribunal Laboral deCatalunya.

Article 8

Dret supletori

Pel que fa a tot allò que no preveu aquest Conveni, s'han d'aplicar el Conveni col·lectiu sectorial de distribuïdors majoristes d'alimentació de la província de Barcelona, el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions legals vigents.

Article 9

Organització de la feina

L'organització pràctica i tècnica de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, que s'ha d'ajustar en tot moment al que estableixen el textrefós de la Llei de l'Estatut dels treballadors i la normativa d'aplicació.

Article 10

Ingressos i període de prova

Per a tot el personal de nou ingrés a l'empresa, independentment del seu contracte laboral i encara que aquest no ho indiqui, s'estableixen els períodes de prova següents:

Personal no qualificat: 15 dies.

Personal qualificat i administratiu: 60 dies.

Personal tècnic i tècnic titulat: 180 dies.

El període de prova queda suspès en les situacions d'incapacitat temporal, tant si deriva de contingències comunes com professionals.

Els dies del període de prova es consideren efectivament treballats.

Article 11

Ascensos

Es consagra el dret de tots els treballadors a ser ascendits a l'empresa. Per aquest motiu, qualsevol vacant produïda a l'empresa l'ha de cobrir preferentment personal que hi treballa, sempre que demostri les aptituds requerides a les proves que es convoquin a aquest efecte, a les quals ha de tenir accés tot el personal fix de la plantilla.

Se n'exceptuen els ascensos al grup directiu, als llocs de treball que requereixin titulació de grau mitjà o superior i als de caps i inspectors comercials.

Article 12

Capacitat disminuïda

Els treballadors de l'empresa que, per accident laboral o per malaltia professional, hagin sofert reduccions físiques, psíquiques o sensorials, i tinguin reconeguda la invalidesa permanent total per exercir la seva professió habitual, tenen preferència per ocupar els llocs de treball vacants a l'empresa sempre que hiestiguin capacitats. En aquest cas perceben el salari corresponent al lloc de treball que ocupen.

Article 13

Excedències

L'excedència pot ser voluntària o forçosa. La forçosa, que dóna dret a la conservació del lloc i al còmput de l'antiguitat, es concedeix per la designació o elecció per a un càrrec públic que impossibiliti l'assistència al treball. El reingrés s'ha de sol·licitar dins del mes següent al cessament en el càrrec públic.

El treballador que tingui com a mínim un antiguitat a l'empresa d'1 any té dret que se li reconegui la possibilitat de situar-se en excedència voluntària per un termini que no pot ser inferior a 2 anys ni superior a 5. Aquest dret només el pot tornar a exercir el mateix treballador si han passat 4 anys des del final de l'excedència anterior.

Els treballadors/ores tenen dret a un període d'excedència, no superior a 3 anys, per atendre cada fill, tant si n'és per naturalesa com per adopció, a comptar de la seva data de naixement o de la d'adopció. Els fills successius donen dret a un altre període d'excedència, el qual posa fi al que es gaudia. El període en què el treballador romangui en aquesta situació d'excedència és computable a l'efecte d'antiguitat i el treballador té dret a l'assistènciaa cursos de formació professional, a la participació dels quals ha de ser convocat per l'empresari, especialment amb motiu de la seva reincorporació.

Durant el primer any, a partir de l'inici de cada situació d'excedència, el treballador té dret a la reserva del seu lloc de treball. Transcorregut aquest termini, la reserva és per a un lloc de treball del mateix grup professional o d'una categoria equivalent. Si el pare i la mare treballen, només 1 d'ells pot exercir aquest dret.

També tenen dret a un període d'excedència, de durada no superior a 1 any, per tenir cura d'un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, que per raons d'edat, accident o malaltia no es pugui valer per si mateix i no exerceixi cap activitat retribuïda. No obstant això, si 2 o més treballadors de la mateixa empresa generessin aquest dret pel mateix subjecte causant, l'empresari pot limitar el seu exercici simultani per raons justificades de funcionament de l'empresa.

Així mateix, els treballadors que exerceixen funcions sindicals d'àmbit local, provincial o superior poden sol·licitar que se'ls passi a la situació d'excedència a l'empresa mentre duri l'exercici del seu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR