Convenio colectivo - Industrias de Óptica, SA, i Indóptica, SA (centres de treball del c. Santa Eulàlia, 181, de l'Hospitalet de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4247 de 26/10/2004

RESOLUCIÓ

TRI/2852/2004, de 13 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Industrias de Óptica, SA, i Indóptica, SA (centres de treball del c. Santa Eulàlia, 181, de l'Hospitalet de Llobregat), per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0802223).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Industrias de Óptica, SA, i Indóptica, SA (centres de treball del c. Santa Eulàlia, 181, de l'Hospitalet deLlobregat), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 de gener de 2004 i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia deCatalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret

223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Industrias de Óptica, SA, i Indóptica, SA (centres de treball del c. Santa Eulàlia, 181, de l'Hospitalet de Llobregat), per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0802223) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 13 de setembre de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les empreses Industrias de Óptica, SA, i Indóptica, SA, per als anys 2003-2006

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació territorial

Al present Conveni s'adscriuen els centres de treball següents:

Industrias de Óptica, SA, amb centre de treball situat a l'Hospitalet de Llobregat, 08902, carrer de Santa Eulàlia, 181.

Indóptica, SA, domiciliada a l'Hospitalet de Llobregat, 08902, carrer de Santa Eulàlia, 181.

Les sucursals d'Industrias de Óptica, SA, ubicades a Sevilla, València, Bilbao, Las Palmas i La Corunya s'inclouen en l'àmbit d'aquest Conveni, amb caràcter d'adherides, si els representants de personal manifesten la seva conformitat.

Les negociacions de convenis futurs es continuaran realitzant en els locals de l'empresa de l'Hospitalet de Llobregat, i hi participaran exclusivament els representants de personal d'aquest centre de l'Hospitalet de Llobregat i la representació empresarial, i també els assessors que totes dues parts designin.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni s'aplica a tots els treballadors que presten serveis en les empreses i els centres indicats a l'article anterior, units a les empreses per una relació laboral de caràcter comú.

Article 3

Àmbit temporal

  1. El Conveni entrarà en vigor en la data de la seva firma i acabarà el 31 de desembre de 2006.

  2. Per al personal en actiu en el moment de la firma, els seus efectes econòmics es retrotrauen al dia 1 de gener de 2003, llevat que expressament es disposi el contrari.

Article 4

Denúncia

  1. Qualsevol de les parts signants pot denunciar el Conveni mitjançant comunicació a l'altra i a l'autoritat laboral, cursades amb unmínim d'antelació de 3 mesos a la data del venciment inicial o de qualsevol de les seves possibles pròrrogues anuals automàtiques.

  2. L'incompliment del termini de preavís dóna lloc a la pròrroga d'1 any natural del Conveni.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Totes dues representacions convenen que, atès que el que s'ha pactat constitueix un tot orgànic indivisible, cal reconsiderar la totalitat del Conveni en el supòsit que la jurisdicció competent, a instància de l'autoritat laboral, declari nul·la alguna o algunes de les seves clàusules.

Article 6

Absorció, compensació i garanties "ad personam"

Les disposicions del present Conveni, en conjunt, compensen i absorbeixen les legalment procedents i prevalen sobre elles. Quant a les de caràcter avaluable econòmicament, la comparació entre les condicions pactades i les legalment establertes en cada moment s'efectuarà sempre en còmput anual. Cal respectar "ad personam", en matèria econòmica i en còmput anual, les situacions més beneficioses de què pugui gaudir algun empleat abans de la vigència d'aquest Conveni.

Article 7

Comissió Paritària

  1. Per entendre en totes les qüestions que es plantegin sobre la interpretació del present Conveni, es crea la Comissió Paritària mixta, que es compon de 4 membres en representació de la direcció de les empreses i de 4 membres en representació dels treballadors elegits pels respectius comitès d'empresa, incloent en aquest nombre de 4 els delegats sindicals i assegurant la representació dels treballadors de les 2 empreses afectades pel Conveni.

  2. Les reunions de la Comissió han de tenir lloc a petició de qualsevol de les dues representacions, i en la convocatòria cal fixar els punts a tractar.

  3. De cada sessió se n'aixeca l'acta corresponent, que ha de ser firmada per tots els assistents.

  4. La Comissió examina exclusivament els temes o les qüestions d'interès general i que no repeteixin qüestions idèntiques ja examinades per la mateixa Comissió Paritària.

Article 8

Dret supletori

  1. En allò que no preveu aquest Conveni, cal atenir-se al que disposen les normes legals de caràcter general.

  2. No és d'aplicació l'Ordenança laboral de la construcció, el vidre i la ceràmica, substituïda pel present Conveni, ni qualsevol altre conveni col·lectiu, siguin quins siguin els seus àmbits personal, funcional i territorial.

Capítol 2

Organització de la feina

Secció 1

Principis bàsics

Article 9

Canvis de lloc de treball

Els canvis de lloc de treball poden obeir a les causes següents:

a) Petició del treballador acceptada per l'empresa. En aquest cas, cal assignar al treballador el nivell de qualificació i les altres condicions de treball que corresponen al nou lloc.

b) De mutu acord entre el treballador i l'empresa, atenint-se al que totes dues parts han pactat.

c) Conveniències d'organització, atenint-se al que regula l'article següent.

Article 10

Canvis de lloc de treball per criteris organitzatius i mobilitat funcional

  1. Els canvis de lloc de treball només estan limitats pel respecte a la dignitat i la formació professional del treballador, ja que no es qüestiona la facultat de la direcció de l'empresa d'efectuar-los tantes vegades com calgui per millorar l'organització de la feina.

  2. La retribució que cal percebre és sempre la del lloc de treball que s'exerceix en cada moment, sens perjudici de les garanties i les limitacions que es detallen en els apartats següents. En cap cas el treballador que substitueix un altre pot demanar el dret a les condicions salarials (o d'un altre tipus) que pugui tenir el treballador substituït amb caràcter personal.

  3. Si els canvis s'efectuen entre llocs del mateix nivell no estan subjectes a cap tipus de condicionament.

  4. Si el canvi es produeix a un lloc de treball d'un nivell superior, cal percebre la retribució pactada en aquest Conveni corresponent a aquest nivell superior.

    El canvi no s'entén produït a efectes salarials si la seva durada és inferior a 30 dies laborables continuats ni tampoc en cas de no obtenir el rendiment considerat normal. En aquests supòsits, el treballador continua percebent la retribució corresponent al nivell que té assolit.

    Si el canvi a un lloc de nivell superior s'efectua perquè cal substituir temporalment un altre treballador, la seva durada no pot excedir els 6 mesos durant 1 any, o bé els 8 mesos durant 2 anys; així mateix, el substitut no consolida el nivell corresponent al lloc, llevat dels casos de substitució per servei militar o servei social substitutori, incapacitat temporal, llicències o excedències, en què la situació es pot prolongar mentre subsisteixen les circumstàncies que l'han motivat.

    Finalitzada la prestació de la feina en el lloc de nivell superior, el treballador s'ha de reintegrar a un lloc corresponent al seu nivell d'origen.

  5. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR