Convenio colectivo - Transports de Mercaderies per Carretera i Logística, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4259 de 12/11/2004

RESOLUCI”

TRI/3049/2004, d'11 d'octubre, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de tracciÛ mec‡nica de mercaderies i logÌstica de la provÌncia de Girona per al 2004 (codi de conveni n˙m. 1700455).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de tracciÛ mec‡nica de mercaderies i logÌstica de la provÌncia de Girona per al 2004, subscrit d'una banda per Asetrans Girona i de l'altra per CCOO i UGT, el dia 21 de setembre de 2004, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de tracciÛ mec‡nica de mercaderies i logÌstica de la provÌncia de Girona per al 2004 (codi de conveni n˙m. 1700455) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria a Girona.

.2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3††Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 11 d'octubre de 2004

N˙ria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials

a Girona en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de tracciÛ mec‡nica de mercaderies i logÌstica de la provÌncia de Girona per al 2004.

Article 1

¿mbit territorial

Les disposicions d'aquest Conveni obliguen totes les empreses radicades a la provÌncia de Girona i les que, tot i que resideixin en un altre lloc, tinguin establiments dintre de la provÌncia de Girona, pel que fa al personal que hi est‡ adscrit.

Article 2

¿mbit funcional

El present Conveni obliga tota activitat de transport de mercaderies per tota classe de vies terrestres, en vehicles automÚbils que circulin sense camÌ de rodadura fixa i sense mitjans fixes de captaciÛ d'energia, aixÌ com les activitats que la Llei 16/1987 d'ordenaciÛ dels transports terrestres, denomina auxiliars i complement‡ries del transport per mercaderies.

Article 3

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat dels treballadors de les empreses que hi sÛn compreses, a excepciÛ dels c‡rrecs d'alta direcciÛ i consell segons el que es contempla en l'apartat a) del n˙mero 1 de l'article 2n de l'Estatut dels treballadors, RDL 1/1995, del 24 de marÁ.

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor, a tots els efectes, el dia 1 de gener de 2004, independentment de la data de la seva publicaciÛ al DOGC, i tÈ una durada d'un any, fins al 31 de desembre de 2004.

Article 5

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible, i als efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica S'han considerar globalment. En el supÚsit que l'autoritat laboral, en l'exercici de les facultats que li sÛn prÚpies, no aprovÈs algun dels pactes del Conveni, aquest quedaria sense efic‡cia i caldria reconsiderar-ne la seva totalitat.

Article 6

CompensaciÛ

Les condicions pactades sÛn compensables en la seva totalitat amb les que anteriorment regissin per millora pactada o unilateralment concedida per l'empresa (mitjanÁant millora volunt‡ria de sous, salaris, primes, sigui quina sigui la denominaciÛ que els doni cada empresa, plusos, gratificacions, beneficis voluntaris i incentius, o per conceptes equivalents o an‡legs), imperatiu legal, jurisprudencial, contenciÛs administratiu, conveni sindical, pacte de qualsevol classe, contracte individual, usos i costums locals o per qualsevol altra causa.

Article 7

Absorbibilitat

Atesa la naturalesa del Conveni, les disposicions legals que es dictin en el futur, que impliquin variacions econÚmiques en tots o en algun dels conceptes retributius, han d'absorbir els augments acordats en el Conveni i, per tant, nomÈs podrien tenir efic‡cia pr‡ctica si globalment considerades i sumades a les vigents amb anterioritat al Conveni en superessin el nivell. En cas contrari, es considerarien absorbides per les millores practicades en aquest Conveni.

Article 8

Garantia personal

Es respecten les situacions personals que amb car‡cter global excedeixen el Conveni, les quals es mantenen estrictament com a personals.

Article 9

ComissiÛ Parit‡ria

La ComissiÛ Parit‡ria est‡ composta per 8 membres, a raÛ de 4 elegits per la part social i altres 4 per la part empresarial, tots ells integrants de la ComissiÛ Negociadora del Conveni. A les reunions de l'esmentada ComissiÛ, s'hi ha de convocar els respectius assessors amb veu perÚ sense vot.

Les funcions de la ComissiÛ Parit‡ria sÛn la interpretaciÛ del Conveni i l'arbitratge en les q¸estions o problemes que les parts li posin en consideraciÛ, tot plegat amb car‡cter previ al plantejament dels diferents supÚsits davant de la jurisdicciÛ competent.

L'adopciÛ d'acords en el si de l'esmentada ComissiÛ Parit‡ria ha de ser sempre per majoria, Ès a dir, la meitat mÈs 1 dels seus membres han d'estar-hi d'acord.

El termini m‡xim de reuniÛ de dita ComissiÛ Ès de 10 dies h‡bils a comptar des del seg¸ent de la sol∑licitud o peticiÛ de qualsevol de les parts. En el supÚsit que no es reunissin en l'esmentat termini, es consideraria realitzat el tr‡mit previ per accedir a l'autoritat o jurisdicciÛ competent.

AquestaComissiÛ s'ha de constituir al mes de la signatura d'aquest Conveni.

Article 10

Productivitat

Ambdues parts consideren que la productivitat, tant la del personal com la dels factors que intervenen en l'empresa, constitueix un dels mitjans principals d'elevaciÛ del nivell de vida.

Article 11

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat i responsabilitat de la DirecciÛ de l'empresa, a qui correspon, en el seu cas, determinar la persona o persones en qui delega l'exercici d'aquesta facultat, que ha d'ajustar-se al que preveu la Llei, el present Conveni i les normes i pactes que siguin d'aplicaciÛ. En l'exercici de les seves facultats d'organitzaciÛ del treball correspon a la DirecciÛ de l'empresa, respectant les competËncies que en aquesta matËria tenen atribuÔdes els Úrgans de representaciÛ dels treballadors a l'empresa, implantar, determinar, modificar o suprimir les feines, adjudicar les tasques, adoptar nous mËtodes d'execuciÛ de les tasques, crear o amortitzar llocs de treball, ordenar-los en funciÛ de les necessitats de l'empresa en cada moment i determinar la forma de prestaciÛ del treball en tots els seus aspectes.

Complir les ordres i instruccions de l'empresari en l'exercici regular de les seves facultats directives Ès obligaciÛ del treballador, qui ha d'executar amb interËs i diligËncia tots els treballs que se li ordenin dins de la funciÛ general del seu grup i de les seves competËncies professionals. Entre aquests treballs estan incloses les tasques complement‡ries que siguin indispensables per a la correcta execuciÛ de la seva funciÛ principal. Les relacions entre l'empresa i els seus treballadors han d'estar sempre presidides per la lleialtat recÌproca i per la bona fe.

Article 12

Sistema d'incentius.

L'establiment o no, de sistemes de remuneraciÛ amb incentius, que Ès facultat de l'empresa, aixÌ com la modificaciÛ dels ja existents, s'ha de fer de mutu acord entre l'empresa i els representants dels treballadors. Si s'implantessin amb car‡cter experimental i el seu resultat no fos satisfactori, l'empresa els podria suprimir unilateralment, per prÚpia iniciativa, o ho hauria de fer a inst‡ncia de la representaciÛ dels treballadors, dins del termini d'1 any a comptar des de la seva implantaciÛ, sense que en aquest supÚsit, per no tenir el car‡cter de consolidable el sistema de remuneraciÛ amb incentiu, se'n derivi cap dret adquirit pels treballadors afectats, i sense que els rendiments comprovats durant la fase experimental del sistema de remuneraciÛ per incentius siguin vinculants posteriorment per a cap de les parts.

Les empreses han de facilitar i redactar les fÛrmules de c‡lcul dels incentius en funciÛ dels rendiments, d'acord amb un sistema clar i senzill.Article 13

Jornada laboral

La jornada laboral per a l'any 2004 es mantÈ en 1.766 hores de treball efectiu; totes elles amb una projecciÛ setmanal de 40 hores efectives de treball, per bÈ que, d'acord amb les disposicions vigents i a fi d'atendre casos de necessitat evident, es pot prolongar la jornada de treball fins al lÌmit fixat per les disposicions esmentades.

Aquesta jornada correspon a 6 dies de treball efectiu, tot i que les empreses, d'acord amb els treballadors que hi estiguin interessats, bÈ en conjunt, per seccions o particularment amb cada treballador, poden distribuir la jornada setmanal de 40 hores en 5 dies a la setmana.

Tots els treballadors han de gaudir de 20 minuts diaris com a mÌnim per al temps de l'entrep‡. L'esmentat temps tÈ la consideraciÛ a tots els efectes de treball efectiu. Els contractes a temps parcial han de gaudir del descans de l'entrep‡ proporcional a la seva jornada, i es pot ampliar l'esmentat temps fins a un mÌnim de 20 minuts, i aquesta diferËncia no tÈ la consideraciÛ de treball efectiu.

Article 14

Festivitats

Les festes que s'han de celebrar sÛn les del calendari laboral.

Els treballadors han de disposar de 2 dies retribuÔts a l'any per a assumptes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR