Convenio colectivo - Oficines i Despatxos, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4265 de 22/11/2004

RESOLUCI”

TRI/3138/2004, de 10 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'Oficines i despatxos per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 7900375).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'Oficines i despatxos per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 7900375), subscrit per la part empresarial pels representants de Foment de Treball i PIMEC i per la part social pels representants de FES-UGT i COMFIA-CCOO, els dies 28 d'octubre i 4 de novembre de 2004, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b)†del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'Oficines i despatxos per als anys 2004-2007 al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 10 de novembre de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

Conveni

col∑lectiu de treball del sector d'oficines i despatxos de Catalunya per als anys 2004 al 2007

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

DeterminaciÛ de les parts

Aquest Conveni col∑lectiu es pacta entre les organitzacions empresarials Foment del Treball Nacional i PIMEC, d'una part, i els sindicats FES-UGT (FederaciÛ de Serveis de la UGT de Catalunya)†i COMFIA-CCOO (FederaciÛ de Serveis Financers i Administratius de Comissions Obreres de Catalunya), d'altra.

Article 2

¿mbit funcional

El present Conveni col∑lectiu Ès aplicable a totes aquelles activitats d'oficines i despatxos i serveis de tipus administratiu en general.

Article 3

¿mbit personal

El present conveni Ès d'aplicaciÛ als treballadors que desenvolupin les relacions de treball a les empreses l'activitat principal de les quals sigui la definida en l'article anterior, i no tingui conveni d'aplicaciÛ propi.

El personal d'alta direcciÛ queda expressament exclÚs de les estipulacions contingudes en aquest Conveni col∑lectiu, d'acord amb el que preveu l'article 2.1.a)†del Text RefÛs de l'Estatut dels Treballadors i en el Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost.

Article 4

¿mbit territorial

Aquest Conveni col∑lectiu Ès d'aplicaciÛ a tot el territori de Catalunya.

Article 5

¿mbit temporal

La durada d'aquest Conveni col∑lectiu Ès de quatre anys, iniciant-se la seva vigËncia, l'1 de gener de 2004 i finalitzant el 31 de desembre de 2007, llevat d'aquells articles en quË expressament s'estableixindiferents perÌodes de vigËncia.

Article 6

Den˙ncia i prÚrroga

Qualsevol de les parts signants podr‡ denunciar aquest Conveni col∑lectiu abans del 1 d'octubre de 2007. Per tal que la den˙ncia tingui efecte haur‡ de fer-se mitjanÁant comunicaciÛ escrita a l'altre part, comunicaciÛ que haur‡ de registrar-se al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Si no es produÌs l'esmentada den˙ncia, s'entendr‡ que el Conveni es prorroga autom‡ticament per anys naturals. En aquest cas, tots els conceptes econÚmics s'incrementaran aplicant-los l'IPC corresponent a l'any anterior per a tot el conjunt nacional, publicat per l'Institut Nacional d'EstadÌstica.

Article 7

CompensaciÛ i absorciÛ

Els salaris fixats en l'annex 1 d'aquest Conveni seran compensables i absorbibles en la seva totalitat i en el seu cÚmput anual per les retribucions que estiguin fixades a les empreses incloses en el seu ‡mbit.

Article 8

Complement "ad personam" derivat de l'antiguitat

Aquest complement, que neix com a conseq¸Ëncia de la desapariciÛ de l'anterior concepte d'antiguitat i que a partir del 31.12.1997 va passar a denominar-se complement "ad personam", s'incrementar‡ anualment en els mateixos percentatges que la resta de conceptes retributius.

Article 9

Garantia "ad personam"

Es respectaran i es mantindran estrictament, com a garantia ad personam, les situacions i les condicions personals que excedeixen globalment el que es pacta en aquest Conveni.

Article 10

Equilibri intern del Conveni

Les condicions pactades en aquest Conveni col∑lectiu formen un tot indivisible, per la qual cosa no es podr‡ aplicar una o diverses de les seves normes, i oblidar-ne la resta, sinÛ que a tots els efectes ha de ser aplicat i observat en la sevaintegritat.

En el supÚsit que la jurisdicciÛ competent, en ˙s de les seves facultats, anul∑lÈs o invalidÈs algun dels pactes continguts en el present Conveni, les parts negociadores consideraran si Ès v‡lid per si sol la resta del text aprovat, o bÈ, si Ès necess‡ria una nova, total o parcial, renegociaciÛ d'aquest. En aquest supÚsit, les parts signat‡ries d'aquest Conveni es comprometen a reunir-se dins els trenta dies seg¸ents al de la fermesa de la resoluciÛ corresponent, a fi de resoldre el problema plantejat.

Si en el termini de noranta dies, a partir de la data de fermesa de la resoluciÛ en q¸estiÛ, les parts signat‡ries no aconseguissin un acord, es comprometen a fixar un calendari de reunions per a la negociaciÛ del Conveni en laseva totalitat.

Article 11

Igualtat d'oportunitats

Les empreses i treballadors afectats per l'‡mbit d'aquest conveni, s'obliguen a crear i mantenir un entorn laboral on es respecti la igualtat d'oportunitats, en el marc de Llei 39/1999, de 5 de novembre, sobre conciliaciÛ de la vida familiar i laboral dels treballadors.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina i funcions

Article 12

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ de la feina ser‡ facultat de la direcciÛ de l'empresa en els termes previstos a l'article 20 del TRET, i legislaciÛ concordant.

Article 13

Contingut de la prestaciÛ laboral

El contingut de la prestaciÛ laboral i l'adscripciÛ inicial a un grup professional ser‡ pactat entre l'empresa i el treballador. L'esmentat grups'haur‡ de reflectir segons s'estableix en l'article 15 o 16 d'aquest Conveni col∑lectiu.

Article 14

ClassificaciÛ professional

La classificaciÛ professional queda configurada en els seg¸ents grups professionals:

Grup A. Titulats/ades

Grup B. Personal administratiu, tËcnics i especialistes d'oficina

Grup C. Subalterns/es

Grup D. Oficis diversos.

Els grups professionals inclouen, a tÌtol enunciatiu i no limitador, nivells professionals.

Article 15

Grups professionals i descripciÛ de tasques

Els grups professionals que es defineixen a continuaciÛ descriuen tasques genËriques i diferencials de les ocupacions i no limiten l'establiment de noves formes d'organitzaciÛ del treball ni l'˙s de noves tecnologies, ni l'assoliment de noves funcions.

A)†Grup A. Titulats/ades. …s la persona que es troba en possessiÛ d'un tÌtol o diploma oficial de grau superior o mitja, que est‡ unit a l'empresa per raÛ d'un tÌtol que posseeix, per tal d'exercir les funcions especÌfiques per a les quals l'habilita aquest tÌtol, sempre que presti serveis a l'empresa amb car‡cter exclusiu o preferent a canvi d'un sou a preu fet, sense estar subjecte a l'escala habitual d'honoraris de la seva professiÛ.

B)†Grup B. Personal administratiu, tËcnics i especialistes d'oficina:

B1)†Cap superior. SÛn aquells/es que, amb poders o no, sota la dependËncia directa de la direcciÛ o la gerËncia, es fa directament responsable de dos departaments o mÈs, o d'una sucursal, delegaciÛ o agËncia.

S'assimilen a aquesta categoria al professional amb dos o mÈs caps a les seves ordres, anomenat oficial major en algunes oficines.

B2)†Cap de primera. …s l'empleat/da capacitat, amb poders o no, que actua sota les ordres immediates del cap superior, si n'hi ha, ique es fa directament responsable d'un o mÈs serveis. S'inclouen en aquesta definiciÛ les persones que organitzen o construeixen la comptabilitat de l'empresa.

B3)†Cap de l'equip d'inform‡tica. …s el/la tËcnic/a que tÈ al seu c‡rrec la direcciÛ i planificaciÛ de les diferents activitats que coincideixen en la instal∑laciÛ i posada en marxa d'un sistema inform‡tic, aixÌ com la responsabilitat d'equips d'an‡lisis d'aplicacions i programacions. AixÌ mateix li competeix la resoluciÛ de problemes d'an‡lisis i programaciÛ de les aplicacions normals de gestiÛ susceptibles de ser desenvolupades pels ordinadors.

B4)†Analista. Ha de verificar les an‡lisis org‡niques d'aplicacions complexes per obtenir-ne la soluciÛ mecanitzada pel que fa a:

Les cadenes d'operacions que cal seguir.

Els documents que s'han d'obtenir.

El disseny dels documents.

Els fitxers de quË es tracti i la seva definiciÛ.

La posada a punt de les aplicacions.

La creaciÛ de jocs d'assaig.

L'enumeraciÛ de les anomalies que s'hi poden presentar i la definiciÛ del seu tractament.

La col∑laboraciÛ en el programa de les proves de lÚgica de cada programa.

La resoluciÛ dels expedients tËcnics de les aplicacions complexes.

B5)†Programador/a d'ordinador. Li correspon d'estudiar els processos complexos que els/les analistes hagin definit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR