Convenio colectivo - UTE Sanejament Cornellà., Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4271 de 30/11/2004

RESOLUCI”

TRI/3246/2004, de 8 de setembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa UTE Sanejament Cornell‡ per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 0809363).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa UTE Sanejament Cornell‡ subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 1 de juliol de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 dedesembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la

Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa UTE Sanejament Cornell‡ per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 0809363) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 8 de setembre de 2004

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de UniÛn Temporal de Empresas (UTE Sanejament Cornell‡) per als anys 2004-2007.

CapÌtol 1

Normes generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni col∑lectiu Ès d'aplicaciÛ al personal obrer que l'empresa UTE Sanejament Cornell‡ (Llei 18/1982), constituÔda per les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, i FCC Medio Ambiente, SA, tÈ adscrit en el seu centre de Cornell‡ de Llobregat, al qual estan adscrits de manera especÌfica i claratots els empleats que hi presten serveis.

Article 2

VigËncia

Aquest Conveni Ès eficaÁ l'endem‡ de la seva firma, sens perjudici dels efectes de la seva publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per l'autoritat laboral. Les seves condicions econÚmiques generals es retrotrauen a l'1 de gener de 20004. Els endarreriments del Conveni per l'aplicaciÛ d'aquestes condicions tambÈ afecten les quantitats corresponents a les situacions d'IT (incapacitat temporal).

Article 3

Durada

Pel que fa a l'‡mbit temporal, la durada d'aquest Conveni s'estableix en els termes seg¸ents: durada de 4 anys, des de l'1 de gener de 2004 fins al 31 de desembre de 2007.

El 31 de desembre de 2007 es prorroga, any rere any, per reconducciÛ t‡cita, si cap de les parts signants no formula per escrit una den˙ncia per a la seva rescissiÛ amb 1 mes d'antelaciÛ, com a mÌnim, abans d'aquesta data.

Les condicions econÚmiques per als anys 2005, 2006 i 2007 consten en la disposiciÛ addicional.

Article 4

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, s'han de considerar globalment en cÚmput anual; en cas d'impugnaciÛ total o parcial per part del'autoritat laboral, el Conveni ser‡ nul en conjunt i no tindr‡ cap efic‡cia.

En aquest cas, la ComissiÛ Negociadora s'ha de reunir immediatament per estudiar el valor i l'abast de la impugnaciÛ.

Article 5

CompensaciÛ

Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen les que hi hagi en el moment que entri en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen. Els augments de retribucions que es produeixin en el futur per disposicions legals d'aplicaciÛ general, conveni col∑lectiu o contractes individuals nomÈs poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni si, una vegada considerades les noves retribucions en cÚmput anual, superen les que es pacten aquÌ.

En cas contrari, han de ser compensades per aquestes ˙ltimes, i aquest Conveni s'ha de mantenir d'acord amb els seus termes i la forma i condicions que s'hi pacten.

Article 6

ComissiÛ Parit‡ria

Es crea la ComissiÛ Parit‡ria per a la interpretaciÛ, l'arbitratge i la vigil‡ncia del Conveni, al judici dela qual s'han de sotmetre les parts ineludiblement en primera inst‡ncia. Aquesta ComissiÛ est‡ constituÔda per 6 membres, 3 per part dels treballadors i 3 per part de la DirecciÛ de l'empresa.

Pel que fa al funcionament d'aquesta ComissiÛ, els acords que pugui adoptar han de ser per majoria de cadascuna de les representacions; han de ser vinculants si s'adopten per unanimitat de totes dues representacions i s'han de resoldre en un termini de 10 dies.

Funcions de la ComissiÛ:

  1. †InterpretaciÛde l'aplicaciÛ de les cl‡usules d'aquest Conveni.

  2. †Vigil‡ncia del compliment del que s'ha pactat.

  3. †Totes les altres activitats que tendeixin a millorar l'efic‡cia pr‡ctica del Conveni o que estableixi el seu text.

Article 7

Dret subsidiari

En tot el que no preveu ni regula aquest Conveni col∑lectiu, cal atenir-se al que disposen el Conveni general del sector i les disposicions legals restants.

Article 8

Garantia ad personam

S'han de respectar les situacions personals que, amb car‡cter global, excedeixen el que s'ha pactat, les quals es mantenen estrictament ad personam.

CapÌtol 2

Condicions econÚmiques

Article 9

Conceptes retributius

La retribuciÛ de cada treballador es compon del salari base de conveni i dels complements que per a cada categoria, activitat i nivell es determinen en la taula salarial annexa, en relaciÛ amb els articles seg¸ents.

Els complements es denominen tal com s'indica a continuaciÛ:

Personal:

Antiguitat

Plus complementari

Lloc de treball:

Plus de feina penosa, perillosa i/o tÚxica

Plus de nocturnitat

Plus de c‡rrega lateral

Plus de decapant

De quantitat o qualitat de treball:

Plus de conveni

Plus del servei de recollida domicili‡ria reestructurat (inclÚs festiu, amb naturalesa extraordin‡ria)

Plus de recollida de mobles (peons)

Complement festiu (amb naturalesa extraordin‡ria)

Hores extraordin‡ries

De venciment superior a 1 mes:

GratificaciÛ extraordin‡ria d'estiu

GratificaciÛ extraordin‡ria de Nadal

ParticipaciÛ en els beneficis

Complement extrasalarial:

Plus de transport

Article 10

Salari base de conveni

El salari base de conveni Ès el que es determina, per a cada nivell i categoria, en els annexos corresponents.

Aquest salari base de conveni s'ha d'ajustar, si s'escau, al salari mÌnim interprofessional vigent; en aquest cas, cal aplicar-hi les normes relatives a absorciÛ i compensaciÛ en cÚmput anual.

Article 11

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat consisteix en 3 biennis del 5% i quinquennis del 10% del salari base de cada categoria del Conveni. Aquests barems tenen com a lÌmit m‡xim el 60% i s'abonen des de l'1 de gener de l'any en quË es compleixin.

Aquest complement es merita els mateixos dies i pels conceptes que s'abona el salari base de conveni.

Article 12

Plus complementari

…s un concepte que no consta en la taula perquË Ès un complement de naturalesa estrictament personal, la quantia del qual depËn i Ès conseq¸Ëncia d'una situaciÛ salarial individualment acreditada i reconeguda a determinats empleats en la data en quË, per subrogaciÛ, van iniciar els seus serveis a l'empresa. Les condicions concretes de cada cas i la seva revisiÛ s'han de regular segons els increments del Conveni establerts a la disposiciÛ final de l'annex 3.

Un complement an‡leg, perÚ no idËntic, tenen inclÚs en la seva estructura salarial alguns empleats per canvis en les seves condicions anteriors derivats d'una nova contracta, els quals consten a la disposiciÛ final de l'annex 3; aquests disposen d'un document individual que concreta aquest complement.

Per les seves caracterÌstiques de garantia individual i determinada d'una situaciÛ anterior, el plus complementari d'aquests empleats respecte al dels anteriors, esmentats en la disposiciÛ final, no computa per a pagues extraordin‡ries (articles 19 i 20) i s'abona per 26 dies, com la resta de plusos per vacances (article 31).

Article 13

Plus de feina penosa, perillosa i/o tÚxica

Per al personal i les categories que es recullen en la taula salarial annexa, s'estableix aquest complement de lloc de treball. La seva quantia (del 20% del salari base per a neteja i recollida i del 30% per a clavegueram), que consta en la taula, es merita per dia efectivament treballat. Els imports per a cada categoria consten en la taula corresponent.

Com tots els plusos, es calcula a raÛ de 26 dies al mes de mitjana.

Article 14

Plus de nocturnitat

Aquest complement de lloc de treball s'estableix sobre totes les hores treballades entre les 10 del vespre i les 6 del matÌ. La quantia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR