Acuerdo - Acord de recomanacions en matèria de seguretat laboral per a la negociació col-lectiva a Catalunya, Barcelona

Inicio de Vigencia28 de Octubre de 2004
Fin de Vigencia28 de Octubre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4286 de 23/12/2004

RESOLUCIÓ

TRI/3451/2004, de 12 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de recomanacions en matèria de seguretat laboral per a la negociació col·lectiva a Catalunya, amb caràcter d'acord interprofessional enmatèries concretes (codi de conveni 7902215).

Vist el text de l'Acord de recomanacions en matèria de seguretat laboral per a la negociació col·lectiva a Catalunya, amb caràcter d'acord interprofessional en matèries concretes (codi de conveni 7902215), subscrit per la representació de les organitzacions empresarials Foment de Treball Nacional i PIMEC, i per part dels treballadors per la representació de les organitzacions sindicals UGT i CCOO, els dies 21 de juliol i 28 d'octubre de 2004, i de conformitat amb el que disposen els articles 83.3, 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.c) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'esmentat Acord de recomanacions en matèria de seguretat laboral per a la negociació col·lectiva a Catalunya, amb caràcter d'acord interprofessional en matèries concretes, en el Registre de convenis d'aquesta Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el textesmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tràmits pertinents, amb l'expressió, sol·licitada per les parts a l'escrit de sol·licitud d'inscripció i publicació de l'Acord, que defineix la seva naturalesa jurídica com obligacional.

Notifiqueu aquesta Resolució a les parts signats de l'acord.

Barcelona, 12 de novembre de 2004

Mar Serna i Calvo

Directora general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

ACORD

de recomanacions en matèria de seguretat laboral per a la negociació col·lectiva a Catalunya

La importància dels convenis col·lectius com a definidors de les relacions laborals a l'actualitat és indubtable atesa la seva força vinculant i, per tant, la seva capacitat per a configurar-se com a centre creador de drets i obligacions propis de la relació de treball.

És per aquest motiu que, tant des del Parlament de Catalunya, mitjançant la Resolució de 17 d'octubre, sobre la sinistralitat laboral, com en els acords assolits en el si del plenari del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya en data 18 de novembre de 2002 i en la reunió de 16 de desembre de 2002 de la mesa de prevenció de riscos laborals, es va decidir impulsar el tractament de la matèria de la seguretat i salut laboral en l'àmbit de la negociació col·lectiva, a l'objecte de millorar les condicions de treball.

Partint d'aquesta base i com a resultat del compromís adquirit a les seus mencionades i de l'existènciad'una voluntat de donar un salt qualitatiu en la consideració d'aspectes relacionats amb el tema de la seguretat i salut laboral a l'àmbit de la negociació col·lectiva, en el marc de la mesa de prevenció de riscos laborals de Catalunya, s'aproven les recomanacions contemplades en aquest document.

L'objectiu d'aquestes recomanacions per la negociació col·lectiva sectorial i d'empresa és oferir clàusules orientatives per tal de facilitar la seva concreció en cadascun dels àmbits de negociació, sota el principi d'autonomia i voluntarietat de les parts negociadores de cada àmbit concret.

Les organitzacions signants d'aquest document es comprometen a la revisió del seu contingut transcorreguts dos anys de la seva signatura. Entre tant serà possible incorporar-hi altres acords que puguin produir-se entre les parts sotasignants que millorin o completin les matèries que a continuació es desenvolupen.

  1. Comissions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR