Convenio colectivo - Empreses de Treball Temporal, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4305 de 20/01/2005

RESOLUCI”

TRI/3687/2004, de 24 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'empreses de treball temporal per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 7901245).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'empreses de treball temporal per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 7901245) subscrit, per la part empresarial, pels representants d'ACETT (AsociaciÛn Catalana de Empresas de Trabajo Temporal), AETT(AsociaciÛn Estatal de Empresas de Trabajo Temporal), AGETT (AsociaciÛn de Grandes Empresas de Trabajo Temporal) i, per la part social, pels representants de Comissions Obreres de Catalunya (COMFIA -CC.OO) i UniÛ General de Treballadors (UGT Fed. Serveis) els dies 30 de juliol i 27 de setembre de 2004, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector d'empreses de treball temporal per als anys 2003-2005 al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 24 de novembre de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TraducciÛ del text original signat per parts

4t CONVENI

col∑lectiu autonÚmic de Catalunya d'empreses de treball temporal

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit funcional

  1. †El present Conveni col∑lectiu regula les relacions de treball entreles Empreses de Treball Temporal i el seu personal depenent, en l'‡mbit de Catalunya, tant si executa les seves funcions de forma directa a l'empresa de treball temporal com si els presta a una empresa usu‡ria.

  2. †S'entÈn per empresa de treball temporal (d'ara endavant ETT), aquella l'activitat de la qual consisteix en posar a disposiciÛ d'una altra empresa usu‡ria, amb car‡cter temporal, treballadors per ella contractats.

  3. †Als efectes del present conveni s'entendr‡ per treballador:

a)†Posat a disposiciÛ", aquell que Ès contractat per ser cedit a l'empresa usu‡ria en que presti els seus serveis.

b)†Estructural", aquell que Ès contractat per prestar els seus serveis directament a l'ETT.

Article 2

¿mbit territorial

El present Conveni ser‡ d'aplicaciÛ a tot el territori de la Comunitat autÚnoma de Catalunya.

Respecte a allÚ no regulat expressament en el present Conveni Ès Dret supletori el Conveni col∑lectiu estatal del sector.

Article 3

¿mbit personal

  1. †El present Conveni s'aplicar‡ a la totalitat dels treballadors que prestin serveis per compte i sota la dependËncia de les empreses esmentades en els articles anteriors.

  2. †Queden exclosos:

a)†Els que tinguin limitada llur activitat al desenvolupament de la funciÛ deConseller o membre dels Úrgans de representaciÛ de les empreses que adoptin la forma jurÌdica de societat, sempre que la seva activitat no comporti l'exercici d'altres funcions que les inherents a tal c‡rrec.

b)†El personal d'alta direcciÛ, contractat a l'emparament d'allÚ establert en el Real Decret 1382/1985, d'1 d'agost.

Article 4

VigËncia, den˙ncia i prÚrroga

  1. †El present Conveni tindr‡ una vigËncia des de l'1 de gener de 2.003 fins el 31 de desembre de 2.005.

  2. †No obstant, s'entendr‡ prorrogat d'any en any si no Ès denunciat expressament i per escrit per qualsevol de les parts, amb una antelaciÛ mÌnima de dos mesos anteriors a la fi de la seva vigËncia inicial o de qualsevol de les seves prÚrrogues anuals.

  3. †Dins el termini de quinze dies a comptar des de la den˙ncia, es constituir‡ la ComissiÛ per a la negociaciÛ d'un nou conveni.

  4. †En el supÚsit que, un cop denunciat, no s'arribi a un acord substitutori abans de l'expiraciÛ del venciment, el present Conveni perdr‡ laseva vigËncia en el seu contingut obligacional.

  5. †Les parts signants del present Conveni col∑lectiu, com a manifestaciÛ de la seva voluntat d'aconseguir un desenvolupament de les relacions laborals en l'‡mbit de les ETT's basat en el di‡leg i la negociaciÛ, convenen expressament, sempre i quan compleixin els compromisos acordats, no iniciar, convocar ni adoptar mesura col∑lectiva de pressiÛ dirigida a la modificaciÛ, reforma o revisiÛ anticipada, total o parcial de la norma convinguda.

Article 5

Unitat i indivisibilitat del Conveni

  1. †Les condicions pactades en el present Conveni constitueixen un tot org‡nic i indivisible, restant les parts m˙tuament obligades al compliment de la seva totalitat.

  2. †En conseq¸Ëncia, si per resoluciÛ de la jurisdicciÛ competent s'anul∑lÈs o s'invalidÈs qualsevol dels seus pactes o per disposiciÛ legal s'establissin condicions de treball que afectin a les previstes en el present Conveni, llevat que per acord exprÈs de la ComissiÛ parit‡ria del conveni s'entenguÈs una altra cosa en el termini m‡xim de set dies a comptar des de l'entrada en vigor d'aquella disposiciÛ o des de la fermesa d'aquesta resoluciÛ, es considerar‡ que s'ha produÔt una ruptura de l'equilibri de les diferents contraprestacions estipulades.

  3. †En aquest cas, la ComissiÛ Negociadora, dins el termini de set dies a comptar des de la data de reuniÛ de la ComissiÛ parit‡ria, haur‡ de reunir-se a fi d'ajustar el contingut del Conveni a la nova situaciÛ creada.

  4. †En el supÚsit que la ComissiÛ Negociadora no arribÈs a un acord dins el termini de quinze dies, la discrep‡ncia es sotmetr‡ a la decisiÛ arbitral a travÈs de l'ASEC.

  5. †Les matËries regulades en el present Conveni col∑lectiu tenen la consideraciÛ de mÌnims en el seu ‡mbit funcional.

Article 6

CompensaciÛ i absorciÛ

  1. †El Conveni compensa i absorbeix qualsevol millora aconseguida pel personal, ja sigui a travÈs d'altres convenis o normes de compliment obligat com mitjanÁant gratificacions concedides atÌtol personal per les empreses.

  2. †Quedaran aixÌ mateix absorbits pel conveni, els efectes econÚmics que puguin derivar-se de disposicions legals o administratives que entrin en vigor amb posterioritat a la signatura del Conveni.

Article 7

Garantia personal

Es respectaran les condicions mÈs beneficioses que els treballadors tinguin reconegudes a tÌtol personal i individual o, en el seu cas, mitjanÁant acord col∑lectiu sobre les establertes en el present Conveni, si bÈ valorades ambdues en el seu conjunt i cÚmput anual, respecte dels conceptes quantificables.

Article 8

ComissiÛ parit‡ria

  1. †A l'empara d'allÚ previst en la legislaciÛ vigent, es constitueix una ComissiÛ parit‡ria per a la interpretaciÛ i l'aplicaciÛ del present Conveni, composada per quatre membres de cadascuna de les representacions social i econÚmica, preferentment escollida entre els qui haguessin integrat la ComissiÛ negociadora.

  2. †La ComissiÛ parit‡ria podr‡ utilitzar, amb car‡cter ocasional o permanent, els serveis d'assessors en quantes matËries siguin de la seva competËncia. Aquests assessors seran designats lliurement per cadascuna de les parts i actuaran amb veu perÚ sense vot.

  3. †La ComissiÛ parit‡ria es constituir‡ dins del termini de quinze dies a partir de l'entrada en vigor del Conveni, procedint a elaborar el seu reglament intern de funcionament.

  4. †A tÌtol orientatiu sÛn funcions de la ComissiÛ parit‡ria:

    a)†La interpretaciÛ de la totalitat de les cl‡usules del Conveni.

    b)†Servir en les empreses sense representaciÛ legal dels treballadors, o en les que, havent-hi, no s'arribÈs a un acord, com preceptiva inst‡ncia mediadora, a sol∑licitud d'una de les parts, respecte a les decisions i mesures a adoptar en relaciÛ a les matËries seg¸ents:

    Expedients de regulaciÛ d'ocupaciÛ.

    Modificacions substancials de condicions de treball de car‡cter col∑lectiu, sempre que la pretensiÛ d'introduir o implantar noves mesures afecti a:

    Jornada laboral.

    Horari.

    Sistema de remuneraciÛ.ClassificaciÛ i formaciÛ professional.

    c)†Vigil‡ncia, control i seguiment dels acords assolits en Conveni col∑lectiu, aixÌ com propiciar tots aquells mecanismes necessaris per a un millor desenvolupament de l'activitat laboral de les ETT's.

    Per aquest motiu li seran facilitats a la ComissiÛ parit‡ria, a efectes estadÌstics, informes trimestrals per les parts signat‡ries del present Conveni, o d'aquelles altres que poguessin adherir-se a aquest. Aquests informes contindran, entre altres, les seg¸ents dades:

    An‡lisi de la situaciÛ econÚmico-social amb especificaciÛ de matËries referents a polÌtica i mercat d'ocupaciÛ, n˙mero de contractes realitzats, tipus de contractes i duraciÛ mitja, sent la ComissiÛ parit‡ria la que en cada moment determini quines altres dades poden ser necess‡ries per al mateix fi.

    Informe sobre el grau d'aplicaciÛ del Conveni col∑lectiu, dificultats trobades i proposades de superaciÛ de les mateixes.

    Arbitrar els mitjans necessaris de control i den˙ncia d'aquelles empreses que, contravenint les normes laborals i jurÌdiques, poguessin incÛrrer en situaciÛ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR