Convenio colectivo - Lavanderías Industriales, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4307 de 24/01/2005

RESOLUCI”

TRI/3695/2004, de 12 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de bugaderies industrials per als anys 2004-2006 (codi de conveni n˙m. 7900905).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de bugaderies industrials per als anys 2004-2006 (codi de conveni n˙m. 7900905), subscrit per la part empresarial pels representants del Gremi Tintorers de Barcelona, Gremi Tintoreries de Girona, Gremi de Tintorers de Lleida i AssociaciÛ de Bugaderies Industrials de Tarragona, i per la part social, pels representants de Comissions Obreres de Catalunya (CC.OO) i UniÛ General de Treballadors (UGT), el dia 20 d'octubre de 2004, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de bugaderies industrials per als anys 2004-2006 al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 12 de novembre de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball d'‡mbit de la comunitat autÚnoma de Catalunya per al sector de bugaderies industrials per als anys 2004, 2005 i 2006

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

DeterminaciÛ de les parts

Aquest Conveni col∑lectiu es pacta entre les organitzacions empresarials Gremi de Tintorers i Bugaders de Barcelona, Gremi de Tintoreries i Bugaderies Gironines, Gremi de Tintorers de Lleida i ProvÌncia i AssociaciÛ de Bugaderies Industrials de les Comarques Tarragonines d'una part, i la FederaciÛ de Serveis (FeS-UGT) i laFederaciÛ de Activitats diverses (CC.OO).

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni ser‡ d'aplicaciÛ en tots els centres de treball compresos dins del seu ‡mbit funcional, i que es trobin situats en la Comunitat AutÚnoma de Catalunya, encara queel domicili social de l'empresa a la que pertanyen radiqui fora d'aquesta Comunitat autÚnoma.

Article 3

¿mbit funcional

Estan compreses en l'‡mbit d'aplicaciÛ del Conveni totes les empreses del sector de bugaderia industrial, tant les ja establertes com les que, amb posterioritat a l'entrada en vigor d'aquest Conveni, es puguin establir; i amb independËncia de les caracterÌstiques de la composiciÛ de la plantilla, o el car‡cter social que tinguin.

S'entendran empreses de bugaderia industrial, afectades per aquest Conveni, aquelles en les quals es donin les seg¸ents circumst‡ncies:

a)†Que els serveis que prestin vagin destinats a entitats mercantils.

b)†Que tinguin instal∑lada maquin‡ria de bugaderia, amb un total de capacitat de c‡rrega igual o superior a 100 kg.

c)†Que la seva activitat no estigui afectada per cicles estacionals de temporada. En el supÚsit d'estar afectada pels dits cicles, s'entendr‡ que li Ès d'aplicaciÛ el Conveni, sempre que la mitjana mensual sigui superior a 10 treballadors en la plantilla.

Article 4

¿mbit personal

Aquest Conveni regular‡ les relacions laborals del personal ocupat en les empreses incloses en l'‡mbit territorial i funcional d'aquest.

Article 5

¿mbit temporal

El Conveni entrar‡ en vigor el dia de la seva publicaciÛ en el DOGC i produir‡ efectes retroactius des de l'1 de gener de 2004.

Article 6

Durada, den˙ncia i revisiÛ salarial

La durada d'aquest Conveni es fixa fins al 31 de desembre de 2006, i es prorrogar‡ d'any en any per t‡cita reconducciÛ, de no haver den˙ncia d'aquest, per qualsevol de les parts, amb tres mesos d'antelaciÛ.

Article 7

Garantia ad personam

Es respectaran les situacions personals que, en conjunt, siguin mÈs beneficioses que les fixades enaquest Conveni i es mantindran estrictament ad personam.

Article 8

CompensaciÛ

Les estipulacions pactades sÛn compensades, en la seva totalitat, amb les que anteriorment estiguessin en vigor, ja siguin pactades o concedides unilateralment per l'empresa, sigui quin sigui el concepte (millores volunt‡ries de sou o salari, primes, plusos variables o conceptes equivalents), ja ho siguin per imperatiu legal, jurisprudencial, contenciÛs, Conveni sindical o pacte de qualsevol mena, contracte individual, i usos i costums locals, i tant en conceptes salarials, com altres diferents als que siguin establerts.

Article 9

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni col∑lectiu formen un tot org‡nic i indivisible, i, a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

En el supÚsit que l'administraciÛ o la jurisdicciÛ competent, en ˙s de les seves facultats, anul∑lÈs o invalidÈs algun dels pactes continguts en el present conveni col∑lectiu, les partsnegociadores consideraran si es v‡lid per sÌ sol la resta del text aprovat o bÈ si cal una nova, total o parcial renegociaciÛ d'aquest.

Si es donÈs tal cas, les parts signat‡ries d'aquest conveni col∑lectiu es comprometen a reunir-se, dins dels trenta dies seg¸ents a la data en quË tinguin coneixement de la resoluciÛ d'anul∑laciÛ corresponent, a l'objecte de resoldre el problema plantejat. Si en el termini de noranta dies a comptar des d'aquesta data les parts signat‡ries no arribessin a un acord, es comprometen a fixar un calendari de reunions per a la negociaciÛ del conveni col∑lectiu en la seva totalitat.

Article 10

ComissiÛ parit‡ria

10.1††ComposiciÛ.

La interpretaciÛ, vigil‡ncia, i totes aquelles activitats que tendeixin a l'efic‡cia pr‡ctica del Conveni seran realitzades per una ComissiÛ parit‡ria formada per vuit representants, quatre de la representaciÛ empresarial i altres quatre de la representaciÛ dels treballadors (dos treballadors del sector i un representant de cada una de les centrals sindicals que intervenen en la negociaciÛ del Conveni); representants que es nomenaran dins del primer mes de la publicaciÛ del Conveni.

La ComissiÛ podr‡ utilitzar els serveis ocasionals o permanents d'assessors en totes aquelles matËries que siguin de la seva competËncia i aquests assessors seran nomenats lliurament per cada una de les parts.

10.2††Funcions.

La ComissiÛ, que ser‡ ˙nica per a tot l'‡mbit del Conveni, tindr‡ com especÌfiques les seg¸ents funcions:

a)†InterpretaciÛ autËntica del Conveni.

b)†Arbitrar en les q¸estions de conflicte que puguin sorgir sobre la inclusiÛ o no de determinades empreses en l'‡mbit funcional del Conveni.

c)†Vigil‡ncia del compliment dels pactes d'aquest Conveni.

d)†Totes aquelles q¸estions que, de mutu acord, li siguin sotmeses per les parts.

La intervenciÛ de la ComissiÛ en les matËries nomenades ser‡ preceptiva, sense perjudici de la llibertat que tenen les parts per a poder acudir a l'autoritat laboral o jurisdicciÛ competent, una vegada esgotat aquest tr‡mit.

10.3††Procediment d'actuaciÛ.

Cada part formular‡ a la seva respectiva representaciÛ les q¸estions que sorgeixen en relaciÛ amb els punts ressenyats en l'enunciat de les seves funcions. De les dites q¸estions, es donar‡ trasllat a l'altra part, per tal que ambdues, en un termini de quinze dies a comptar des de la data de l'˙ltima comunicaciÛ, es posin d'acord en la senyalitzaciÛ de dia i hora en que la ComissiÛ haur‡ de reunir-se per emetre el corresponent informe. Els acords, que hauran de ser un‡nimes, seran comunicats als interessats mitjanÁant cÚpia de l'acta de la reuniÛ.

10.4††Domicili.

La ComissiÛ tindr‡ el seu domicili al c. Floridablanca, 66-68, local 2, 08015 Barcelona, si bÈ podr‡ reunir-se o actuar a qualsevol altre seu si aixÌ s'acorda prËviament.

CapÌtol 2

RËgim de treball

Article 11

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat exclusiva de la direcciÛ de l'empresa i n'informar‡ als ComitËs, delegats i seccions sindicals.

Article 12

PerÌode de prova

El perÌode de prova per al personal consistir‡ en sis mesos per a tËcnics titulats, dos mesos per al personal tËcnic i quinze dies per a la resta del personal.

Article 13

Treball de categoriasuperior

Tot treballador est‡ obligat a efectuar els treballs que l'empresa li ordeni, d'acord amb les necessitats de producciÛ, i sempre que aquests no es puguin considerar vexatoris.

Quan un treballador realitza treballs de categoria superior a la seva haur‡ de percebre, durant el temps de prestaciÛ d'aquests, la remuneraciÛ que correspongui a la categoria a la qual circumstancialment queda adscrit. Si aquests treballs tenen una continuÔtat superior a quatre mesos de durada, el productor tindr‡ el dret que se'l confirmi i classifiqui en aquesta categoria.

Article 14

Contracte eventual

Les contractacions efectuades per l'empresa a l'empara de l'article 15.1.b) de l'Estatut dels treballadors poden tenir una durada m‡xima de 12 mesos, dins d'un perÌode de 18 mesos. En el cas que es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR