Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Serveis de Recollida i Transport d'escombraries, Neteja Viària i Reg de Rubí), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4312 de 31/01/2005

RESOLUCIÓ TRI/3717/2004, de 29 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida i transport d'escombraries, neteja viària i reg de Rubí), per als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0812561).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida i transport d'escombraries, neteja viària i reg de Rubí), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 30 de setembre de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004,

de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida i transport d'escombraries, neteja viària i reg de Rubí), per als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0812561) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 29 d'octubre de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida i transport d'escombraries, neteja viària i reg de Rubí), per als anys 2004-2007

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal que presta els seus serveis per a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, integrat en la plantilla del seu centre de Rubí i adscrit als serveis que la companyiaté adjudicats per l'Excel·lentíssim Ajuntament d'aquesta població.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu és eficaç el mateix dia de la signatura, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província i del seu registre per l'autoritat laboral.

La vigència del present Conveni és de 4 anys, de l'1 de gener de 2004 al 31 de desembre de 2007.

Aquest Conveni queda prorrogat per 1 any si durant el mes anterior al seu venciment no el denuncia cap de les dues parts, en tot el seu contingut, llevat de les retribucions econòmiques, que són revisades amb l'evolució de l'IPC.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible a l'efecte de la seva aplicació pràctica, i cal considerar-les globalment.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen totes les que siguin vigents en el moment de la seva entrada en vigor, independentment dela seva naturalesa o origen.

Els augments de retribució que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu si les noves retribucions, considerades en còmput anual, superen les que ara es pacten. En cas contrari, aquestes últimes les compensen o absorbeixen, i aquest Conveni col·lectiu es manté en els seus propis termes d'acord amb la manera i les condicions que queden pactades.

Article 5

Subrogació del personal

Sobre aquesta matèria és aplicable el que estableixen els articles 49, 50, 51, 52 i 53 del Conveni col·lectiu general del sector de neteja pública i viària, de reg, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram (BOE de 7.3.1996).

Article 6

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària per a la interpretació, conciliació, vigilància i aplicació de les qüestions derivades del present Conveni col·lectiu. Aquesta Comissió la componen 2 membres en representació dels treballadors i 2 de l'empresa, i també 1 assessor per cadascuna de les mateixes parts.

Són funcions de la Comissió:

a) La interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

b) La vigilància del compliment del que s'ha pactat.

c) Qualssevol altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col·lectiu o que s'estableixi en el seu text.

Article 7

Normes subsidiàries

Pel que fa al que no preveu i no regula aquest Conveni col·lectiu, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i el Conveni general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminacióde residus i de neteja i conservació de clavegueram.

Article 8

Jornada

Recollida domiciliària de dia:

La jornada laboral és de 36 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la recollida domiciliària de dia, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar. A partir de 2005 ha de ser de 35 hores.

La reducció de la jornada de l'any 2005 s'ha d'aplicar proporcionalment a cada un dels dies de la setmana.

Neteja viària:

El 2004, la jornada laboral és de 36 hores setmanals i el 2005 és de 35 hores per a tot el personal que presti els seus serveis en la neteja viària, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar.

La reducció de la jornada de l'any 2005 s'ha d'aplicar proporcionalmenta cada un dels dies de la setmana.

L'horari de treball per al 2004 queda establert de la manera següent:

Torn de matí

De dilluns a divendres: de 7.00 a 13.10 hores

Dissabte: de 7.00 a 14.45 hores

Torn de tarda

De dilluns a divendres: de 14.00a 20.10 hores

Dissabte: de 14.00 a 21.45 hores

La distribució de la jornada i l'horari pactat per al personal de neteja viària es fa de manera que el personal pugui gaudir d'un dissabte de descans per cada 2 dissabtes treballats. Per aquest motiu s'acorda de manera expressa incrementar la jornada dels dissabtes en 2 hores i 35 minuts, jornada que s'incrementa a fi que el personal a qui correspongui treballar en dissabte assumeixi, amb aquest increment de 2 hores i 35 minuts, tots els serveis que corresponen al personal que gaudeix de descans en dissabte.

Per garantir una adequada prestació d'aquests serveis en dissabte, un terç de la plantilla de neteja viària ha de descansar en dissabte i els dos terços restants han de fer tots els serveis que corresponen al terç que descansa, pel fet que s'incrementa la seva jornada de treball en 2 hores i 35 minuts cada dissabte.

S'exceptua de l'aplicació del que disposa l'apartat anterior el personal de neteja viària del torn de nit, l'horaridel qual és el que hi ha a continuació:

Torn de nit

De dilluns a divendres: de 21.00 a 3.10 hores

Dissabte: de 21.00 a 2.10 hores.

Personal de nova contractació

A fi d'evitar la realització d'hores extraordinàries, i com a mesura per al foment de l'ocupació, el personal contractat després del 31 de juliol de 2000 està subjecte a les variacions o modificacions de l'horari que s'estipula en el present article. Això significa el compromís de treballar diumenges i festius sense incrementar en cap moment la jornada setmanal establerta en 36 hores per al 2004.

El personal contractat abans del 31 de juliol de 2000, d'una manera voluntària, es pot incloure en aquesta reestructuració de jornada.

La prestació d'aquests serveis s'ha de fer sempre per torns rotatius i ordenats, de manera que s'asseguri a tot el personal una igualtat de freqüència.

Com a compensació al que s'estipula en el paràgraf anterior, el treballador té 2 opcions:

  1. Un dia més de descans setmanal (a més del que merita).

  2. Abonament del salari ordinari d'1 dia de feina més un 100% (el dia festiu es cobra el doble).

  3. Horari de diumenge: de 6 a 12 hores.

    Recollida domiciliària de nit:

    La distribució de jornada per al servei de recollida domiciliària s'ha de fixar per recollir torns rotatius els 365 dies de l'any i es pacta d'acord amb els termes següents:

    La durada anual establerta en 1.631 hores i 40 minuts per al 2004 s'ha de distribuir en cicles de 6 dies.

    Cada dotació completa els seus cicles detreball amb trams de 6 dies: 4 dies continuats de treball independentment de la seva conceptuació laboral dominical o festiva i 2 dies de descans també continuats.

    El compromís de treballar tots els dies de treball dels cicles, independentment de la seva conceptuació laboral o (i variables aquests entre les dotacions que componen el servei), produeix un excés global de jornada sobre l'ordinària, concretada globalment en 67 hores i 43 minuts, que es compensa econòmicament, i també globalment, amb el preu pactat. Aquest excés de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR