Convenio colectivo - Transport de Mercaderies per Carretera i Logística, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4313 de 01/02/2005

RESOLUCI”

TRI/3723/2004, de 14 de desembre, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de transport de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Tarragona, per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 4301325).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de sector de transport de mercaderies per carretera i logÌstica, subscrit per les parts negociadores en data 26 d'octubre de 2004 i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 16 de novembre de 2004, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la ResoluciÛ TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegaciÛ de competËncies en matËria de relacions laborals al Registre de Tarragona de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria (DOGC n˙m. 3642, de 24.5.2002),

Resolc:

.1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball del sector de transport de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Tarragona per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 4301325) en el Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria a Tarragona.

.2††Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 14 de desembre de 2004

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

TranscripciÛ del text literal signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de transport de mercaderies per carretera i logÌstica de la provÌncia de Tarragona per a l'any 2004

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

Les normes d'aquest Conveni s'han d'aplicar a tota la provÌncia de Tarragona.

Article 2

¿mbits funcional i personal

Aquest Conveni obliga totes les empreses i els treballadors l'activitat dels quals Ès el transport de mercaderies per tota classe de vies terrestres, en vehicles automÚbils que circulen sense camÌ de rodada fix i sense mitjans de captaciÛ d'energia, aixÌ com les activitats que la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenaciÛ dels transports terrestres, denominada com auxiliars i complement‡ries del transport de mercaderies, el transport de mobles, mudances, guardamobles i transports especials.

El Conveni afecta la totalitat del personal de les empreses compreses per aquest Conveni, i afecta tant els treballadors fixos com els eventuals o interins que actualment presten serveis laborals, aixÌ com els que ingressin en aquestes empreses durant la vigËncia del Conveni.

Article 3

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor amb car‡cter general el dia 1 de gener de 2004, independentment de la data en quË es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i la seva durada Ès fins al 31 de desembre de 2004.

Article 4

Den˙ncia

La den˙ncia per a la rescissiÛ o la revisiÛ d'aquest Conveni, la pot formular qualsevol de les parts, mitjanÁant un escrit raonat en quË s'han d'indicar o bÈ la rescissiÛ del Conveni, o bÈ, de forma detallada, els punts objecte de la revisiÛ. La den˙ncia ha d'Èsser notificada a l'altra part amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos a la data del seu venciment inicial o la de qualsevol de les seves prÚrrogues.

Una vegada denunciat elConveni, i mentre no s'assoleixi l'acord exprÈs, perden vigËncia les seves cl‡usules obligacionals, mantenint-se en vigor, en defecte de pacte, el seu contingut normatiu.

Article 5

PrÚrroga

En cas que cap de les parts legitimades denunciÔ aquest Conveni en el termini fixat per a aixÚ, aquest s'ha d'entendre prorrogat t‡citament per perÌodes d'una anualitat, sense cap modificaciÛ dels seus conceptes, mÚduls i retribucions, en defecte de pacte.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible. A l'efecte de la consideraciÛ pr‡ctica, s'han de considerar globalment. En cas que per resoluciÛ administrativa o judicial algun dels pactes d'aquest Conveni sigui considerat nul o sigui modificat, el Conveni perd, sense cap excepciÛ, la seva efic‡cia, i si s'escau la constituciÛ, de nou, de la ComissiÛ deliberant a fi de tornar-se a negociar el contingut.

Article 7

PrelaciÛ de normes

AllÚ convingut per les parts d'aquest Conveni regula amb car‡cter preferent i prioritari les relacions entre l'empresa i els treballadors en totes les matËries compreses en el seu contingut.

En tot allÚ que no preveu aquest Conveni s'han d'aplicar les disposicions legals vigents que corresponguin i l'Acordgeneral per a les empreses de transport de mercaderies per carretera.

Article 8

Garantia personal

Cal respectar les situacions personals que superin les del Conveni amb car‡cter global, i s'han de mantenir estrictament ad personam.

Article 9

Cl‡usula d'inaplicaciÛ econÚmica

  1. †Per a aquelles empreses que es trobin en situaciÛ de pËrdues i altres causes, reconegudes i constatades pels treballadors i empreses mitjanÁant l'aportaciÛ de documentaciÛ presentada en els dos darrers exercicis davant els organismes oficials (Ministeri d'Hisenda o Registre Mercantil), podran desvincular-se dels compromisos en matËria salarial i rËgim econÚmic continguts al present Conveni.

    Amb aquesta finalitat l'empresa haur‡ de lliurar als representants legals dels treballadors o, si no en tenen, a aquests, la documentaciÛ a la qual es fa referËncia en el par‡graf anterior, i els treballadors s'han de comprometre a mantenir la necess‡ria reserva. En el moment que l'empresa comuniqui la seva intenciÛ d'iniciar el procÈs de negociaciÛ en el seu si, ho comunicar‡, a efectes informatius, a la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni. Una vegada constatada la situaciÛ de l'empresa, ambdues parts acordaran l'aplicaciÛ quantitativa de la present cl‡usula d'inaplicaciÛ econÚmica. Aquest procÈs no ser‡ superior a 30 dies.

  2. †En cas de desacord entre les parts, ambdues ho plantejaran a la ComissiÛ Parit‡ria que resoldr‡ en un termini m‡xim de 15 dies, i si persisteix el desacord, empresa i treballadors es sotmetran a la mediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya.

  3. †A les empreses en les quals s'acordi l'aplicaciÛ de la cl‡usula d'inaplicaciÛ econÚmica, es crear‡ una ComissiÛ de seguiment, integrada pels representants de les parts, per vetllar pel compliment de l'acord assolit.

Article 10

ComissiÛ Parit‡ria

Es crea una ComissiÛ Parit‡ria que s'ha d'encarregar de totes les q¸estions que resulten de l'aplicaciÛ del Conveni i a la qual s'han de sotmetre les parts ineludiblement, en primera inst‡ncia.La ComissiÛ est‡ formada de vuit vocals treballadors i vuit vocals empresaris, tots ells de l'activitat, escollits per les seves representacions respectives d'entre els que han participat en les deliberacions d'aquest Conveni. A les reunions de la ComissiÛ Parit‡ria podran assistir els assessors de les representacions respectives, els quals tindran veu perÚ no vot.

Per a l'adopciÛ d'acords cal la conformitat d'almenys vuit vocals en igualtat.

Article 11

SoluciÛ extrajudicial de conflictes col∑lectius

A efectes de soluciÛ dels conflictes col∑lectius que puguin originar-se, ambdues parts negociadores, en representaciÛ de treballadors i empreses, se sotmeten expressament als procediments de mediaciÛ i conciliaciÛ regulats en l'acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 23 de gener de 1991. La seva operativitat se subordina a la publicaciÛ del corresponent reglament de funcionament i posterior constituciÛ del Tribunal laboral, previst a l'article 3.1 de l'acord esmentat.

CapÌtol 2

Productivitat i organitzaciÛ del treball

Article 12

Productivitat

Totes dues parts convenen que la productivitat, tant la del personal com la dels factors que intervenen en l'empresa, constitueix un dels mitjans principals per a l'elevaciÛ del nivell de vida.

Conseg¸entment sÛn facultats de l'empresa:

a)†La determinaciÛ i l'exigËncia de rendiments normals.

b)†L'adjudicaciÛ del nombre d'elements o de la tasca necess‡ria corresponent al rendiment mÌnim exigit.

c)†La fixaciÛ de les normes laborals que garanteixen la bondat i la seguretat del servei, i tambÈ l'establiment de les sancions per al cas d'incompliment. Tots dos extrems s'han de determinar en escrits que l'empresa autoritzi i publiqui degudament, els quals s'han de fer avinents prËviament als interessats.

d)†L'exigËncia d'atenciÛ, vigil‡ncia i netedat del vehicles, les eines, la maquin‡ria, etc. al personal que en sigui responsable.

e)†La mobilitat i la redistribuciÛ del personal de l'empresa d'acord amb les necessitats d'organitzaciÛ de producciÛ.

f)†El manteniment de l'organitzaciÛ de la feina en els casos de disconformitat dels treballadors tot esperant la resoluciÛ de la DelegaciÛ de Treball.

g)†L'adaptaciÛ de les normes d'activitat i de rendiment a unes noves condicions laborals que resultin del canvi del mËtode operatiu, vehicles, maquin‡ria, utillatge, etc.

Article 13

FormaciÛ contÌnua

  1. †Les parts signants valoren laimport‡ncia de l'Acord Nacional de FormaciÛ ContÌnua signat el 16 de novembre de 1992, entre les organitzacions patronals i sindicals mÈs representatives (CEOE, CEPYME, UGT, CCOO i CIG), es van...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR