Convenio colectivo - Captació, elevació, conducció, tractament, distribució, sanejament i depuració d’aigües potables i residuals, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4324 de 16/02/2005

RESOLUCIÓ

TRI/3742/2004, de 10 de desembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona per a 2004-2006 (codi de conveni núm. 1700225).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona, subscrit d'una part per l'Associació Professional d'Empresaris ASAC i de l'altra per CCOO, UGT i CSC el dia 26 d'octubre de 2004, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona (codi de conveni núm. 1700225) per a 2004-2006 al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni col·lectiu esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 10 de desembre de 2004

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials

a Girona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les indústries de captació, elevació,conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquestes normes regeixen aquelles empreses que inclou l'article 2 del Conveni estatal de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua, aprovat per resolució de 27 de febrer de 2003 (BOE de 19 de març de 2003).

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu provincial s'aplica a tots els centres de treball que pertanyen a les empreses afectes que realitzen o poden realitzar qualsevol de les seves activitats de producció, captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua de la província de Girona.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu regeix tot el personal al servei de les empreses esmentades que sigui subjecte a les normes laborals vigents.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor el dia 1 de gener de 2004 i ha de regir fins al 31 de desembre de 2006; es considera prorrogat per períodes successius anuals sempre que cap de les parts no el denunciï en 3 mesos de temps com a mínim respecte a la data del seu venciment o de la de qualsevol de les pròrrogues.

Capítol 2

Organització de la feina i formació professional

Article 5

Norma general

L'organització tècnica i pràctica de la feina és facultat de la direcció de l'empresa, que, en fer-ne ús, si escau, n'ha de retre compte als representants dels treballadorsque han estat constituïts legalment a l'empresa perquè, un cop formulades les al·legacions, es passi al tràmit resolutiu d'acord amb les normes legals.

Les empreses han d'adaptar els sistemes de producció a les circumstàncies i les necessitats tecnològiques, i han de procurar, sobretot, de capacitar el personal de plantilla perquè apliqui i acompleixi els nous procediments, si la seva formació professional ho requereix, sense perjudici dels drets adquirits econòmics o de qualsevol altre mena.

Article 6

Prestació laboral

El treballador està obligat a conèixer i a dur a terme totes les feines necessàries que li han estat encomanades al nivell del grup professional que tingui.

En cas que un treballador acompleixi tasques que pertanyen a diferents oficis o que corresponen a diversos grups professionals, ha de tenir el grup que sigui més ben remunerat. Això no vol dir que pugui deixar d'acomplir les tasques de caràcter inferior.

El que s'estableix en el paràgraf anterior no regeix encas que el treballador percebi una compensació específica per les diverses activitats que porta a terme.

Article 7

Pertoca a la direcció de l'empresa d'assignar i canviar els llocs de treball, i establir i modificar torns d'acord amb el que estableix la legislació vigent. Prèviament ho ha de fer avinent a la representació dels treballadors constituïda legalment a l'empresa.

Article 8

La direcció de cadascuna de les empreses que subscriuen aquest Conveni col·lectiu pretén que cada lloc de treball sigui ocupat per l'empleat idoni per les seves qualitats tècniques, professionals i humanes. Amb aquesta finalitat s'estableix l'obligació de sotmetre el personal a les proves físiques, intel·lectuals i psicotècniques que la direcció assenyali.

Article 9

Obligatorietat de la formació professional

En els casos que la formació professional tingui lloc dins la jornada ordinària, és obligatori que el treballador assisteixi a les sessions. El treballador ha de procurar treure'n tant de profit com pugui.

En cas que la formació tingui lloc fora de la jornada, l'assistència és voluntària.

Article 10

Roba de feina

La direcció de l'empresa ha de determinar, segons les característiques de l'explotació, la roba de treball que s'ha d'utilitzar en cada servei.

Les peces d'hivern i d'estiu tenen una durada d'1 any.

Amb caràcter general i amb l'excepció del paràgraf 1r d'aquest article, les peces que com a mínim s'han de distribuir al personal operari són les següents:

Personal operari:

a) Estiu:

2 pantalons

2 polos o 2 camises de màniga curta

1 parell de sabates

b) Hivern:

Anualment:

2 pantalons

2 camises

1 parell de botes

Bianualment:

1 anorac

No obstant això, aquestes peces així com les botes de seguretat s'han de renovar quan sigui necessari.

El lliurament de la roba de treball es realitza el mes d'octubre per a les d'hivern, i, el mes de maig per a les d'estiu.

Article 11

Productivitat

Les parts consideren bàsic pel bon funcionament de l'empresa en particular i de l'economia estatal en general que s'incrementi la productivitat a tots els centres de treball.

Capítol 3

Classificació professional

Article 12

Classificació professional

Per la classificació professional, cal observar els grups i les definicions que estableix el Conveni estatal de les indústries de captació, elevació, conducció, tractament, depuració i distribució d'aigua.

Dins de cada grup professional s'estableixen nivells salarials, i en l'Annex I s'expressa la correspondènciaentre aquests nivells i les antigues categories professionals.

Pel que fa a les tasques de cada nivell salarial dins del grup professional, s'han d'utilitzar els criteris del capítol 2 del Conveni estatal del sector.

Article 13

Organigrama de l'empresa

Cadascuna de les empreses ha de confeccionar un organigrama que expressi la distribució de la totalitat de la plantilla.

Capítol 4

Regim econòmic

Article 14

Norma general

Per a tot el que no estableix específicament aquest capítol, cal atenir-se a allò que disposa l'article 26 de l'Estatut dels treballadors sobre ordenació del salari, i les disposicions que el despleguen.

Article 15

Rendiment

S'entén que la retribució total que pertoca de percebre als treballadors de les empresesafectes a aquest Conveni col·lectiu es refereix a un rendiment normal al lloc de treball respectiu.

Com a principi general s'entén per rendiment normal el que correspon a un treballador o a un equip de treball perfectament capacitat i coneixedor dela seva funció durant la jornada laboral que actua amb la competència i la diligència que exigeix la naturalesa de la comesa, la funció o el lloc de treball.

Article 16

Nivells salarials

Els salaris que, amb caràcter anual i brut, fixa el Convenicol·lectiu per a cada grup professional i nivell salarial estan establerts en l'Annex II d'aquest text; aquests salaris han estat incrementats respecte de l'any anterior en un 3 % per a l'any 2004. Per l'any 2004 s'ha d'aplicar un increment del 3 % i per els anys 2005 i 2006 del 2,75 %.

Article 17

Revisió salarial

En cas que l'índex de preus al consum (IPC) establert per l'INE constati en data 31 de desembre de 2004 un increment superior al 2,5 % respecte a la xifra que resulti de l'IPC de 31 de desembre de 2003, cal efectuar una revisió salarial tan aviat com es constati oficialment aquesta circumstància de l'excés sobre la xifra esmentada. Aquest increment s'ha de pagar amb efecte d'1 de gener de 2004 i serveix, per tant, com a base de càlcul per a l'increment salarial de 2005. A aquest efecte, cal prendre com a referència els salaris o les taules utilitzades per efectuar els augments pactats aquest any.

Aquesta revisió s'ha d'aplicar sobre les taules salarials i els demés conceptes salarials.

El mateix criteri s'aplica a les taules salarials dels anys 2005 i 2006 garantint sempre un increment de l'IPC anual més 0'5 %.

Article 18

Salari base

La primera columna de l'Annex I d'aquest Conveni col·lectiu té el caràcter de salari base, d'acord amb el que disposa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR