Convenio colectivo - Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4332 de 28/02/2005

RESOLUCI”

TRI/3749/2004, de 7 d'octubre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Hospital de Sant Joan de DÈu de Barcelona per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni n˙m. 0802312).

Vis t el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Hospital de Sant Joan de DÈu de Barcelona subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 30 d'abril de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de

l'AdministraciÛ de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Hospital de Sant Joan de DÈu de Barcelona per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni n˙m. 0802312) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 7 d'octubre de 2004

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'Hospital de Sant Joan de DÈu de Barcelona, per als anys 2003-2004

Disposicions generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

El present Conveni tÈ per objecte regular les relacions laborals entre l'Hospital de Sant Joan de DÈu de Barcelona i el personal que hi presta els seus serveis, sigui quina sigui la seva qualitat i categoria professional. En allÚ que no est‡ previst, s'han d'aplicar les disposicions de l'OrdenanÁa laboral d'establiments sanitaris d'hospitalitzaciÛ, assistËncia, consulta i laboratoris d'an‡lisis clÌniques, l'Estatut dels treballadors i les altres disposicions de car‡cter general.

Article 2

VigËncia, duraciÛ i efectes econÚmics

Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2003 i finalitza el 31 de desembre de 2004, data en la qual perden la seva vigËncia tant les seves cl‡usules obligacionals com les cl‡usules normatives, sense que sigui necessari que hi hagi den˙ncia prËvia del Conveni, i sense que en cap cas es pugui entendre prorrogat en cap dels seus aspectes, a excepciÛ de les cl‡usules transitÚries de la disposiciÛ addicional 5 que afecten els anys 2005 i 2006.

Article 3

Garantia personal

Cap treballador subjecte al present Conveni, per efecte de la seva aplicaciÛ, no pot percebre menys retribuciÛ en el seu conjunt que la que estava gaudint fins a la seva aplicaciÛ.

Article 4

CompensaciÛ i absorciÛ

Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni compensen i absorbeixen qualsevol de les altres existents a la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la naturalesa o l'origen de la seva existËncia.

Per altra part, les millores retributives o condicions de treball que es puguin promulgar en el futur per disposiciÛ legal de general aplicaciÛ nomÈs tenen efic‡cia i sÛn d'aplicaciÛ quan, considerades en conjunt i en cÚmput anual, superin les d'aquest Conveni, tambÈ valorades en el seu conjunt i en cÚmput anual. En cas contrari, han de ser absorbides per elles mateixes.

Article 5

ComissiÛ Parit‡ria

La ComissiÛ Parit‡ria Ès l'Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment.

La ComissiÛ Parit‡ria est‡ integrada per 6 vocals en representaciÛ del'empresa i uns altres 6 en representaciÛ dels treballadors, 3 dels quals seran titulars de les respectives representacions i els altres 3 suplents, tots ells elegits entre els que hagin integrat les representacions de la Mesa Negociadora i hagin firmat del Conveni.

La ComissiÛ Parit‡ria elegeix el president, concedint-se preferËncia per al c‡rrec a qui ha estat actuant en l'esmentada funciÛ durant la negociaciÛ del Conveni.

A les reunions de la ComissiÛ poden assistir, amb veu perÚ sense vot, els assessors de les respectives representacions, que seran citats a les reunions.

SÛn funcions de la ComissiÛ Parit‡ria les seg¸ents:

a)†La interpretaciÛ del Conveni.

b)†L'arbitratge en les q¸estions que les parts sotmetin a la seva consideraciÛ.

c)†Les altres que se li atribueixen en el present Conveni.

La falta d'assistËncia a les reunions de la ComissiÛ Parit‡ria d'interpretaciÛ del Conveni porta aparellada, a part de les mesures que consideri oport˙ el president de la ComissiÛ, que es doni compte al cap del Servei del Departament de Treball de la Generalitat d'aquesta anomalia.

El domicili de la ComissiÛ Ès l'Hospital de Sant Joan de DÈu.

Article 6

OrganitzaciÛ del treball i garanties de l'usuari

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'Hospital, amb el degut assessorament d'aquells Úrgans consultius que el cas requereixi. La finalitat d'aconseguir el m‡xim rendiment, qualitat i seguretat en la prestaciÛ dels seus serveis fins al punt que ho permetin els recursos disponibles, i la necess‡ria col∑laboraciÛ del personal, es fa sempre amb el degut respecte a la dignitat professional i l'aptitud dels seus col∑laboradors.

Totes les accions han de tenir com a exponent m‡xim la deguda atenciÛ al pacient i el respecte als seus drets.

Condicions laborals

Article 7

IngrÈs

SÛn admissibles totes les formes de contractaciÛ previstes en l'Estatut dels treballadors. L'admissiÛ de personal s'ha d'efectuar de conformitat amb les disposicions vigents, previ compliment de les normes obligatÚries existents relatives a col∑locaciÛ, feina i atur.

Article 8

ClassificaciÛ del personal per raÛ de la seva permanËncia al servei de l'Hospital

Segons la seva permanËncia al servei de l'Hospital, el personal es classifica de la manera seg¸ent:

a)†Personal fix.

…s el que es necessita de manera permanent per realitzar el treball propi de l'Hospital. Est‡ compost, com a mÌnim, d'un nombre de treballadors igual al que comprËn la plantilla de l'Hospital.

Quan es produeixi una vacant en la plantilla actual, la DirecciÛ de l'Hospital est‡ obligada a comunicar-ho al ComitË d'Empresa en el termini de 15 dies i a iniciar els procediments necessaris per a la seva cobertura, excepte que no sigui necessari per haver deixat de ser una necessitat permanent.

El procÈs fins a la cobertura definitiva de la vacant amb personal fix no pot sobrepassar el perÌode m‡xim de 9 mesos, per al personal titulat superior, i de 6 mesos, per a la resta del personal. Durant aquest temps, la DirecciÛ pot utilitzar qualsevol modalitat de contractaciÛ temporal encara que sigui per cobrir necessitats permanents si bÈ, tenint en compte allÚ que es disposa en la legislaciÛ social vigent en matËria de contractaciÛ, les parts acorden que preferentment s'ha d'utilitzar la modalitat contractual regulada en l'article 15.1.c) de l'Estatut dels treballadors, detallant-se en el contracte que s'efectua a l'empara de l'article 8.a), tercer par‡graf, del Conveni col∑lectiu, sense fer referËncia al nom del treballador substituÔt ni a la causa de la substituciÛ.

Superats els 9 mesos en els casos de titulats superiors o els 6 mesos en els casos de la resta de personal, si la cobertura de la vacant no es produeix, la persona contractada temporalment per cobrir-la adquireix la condiciÛ de fixa de plantilla.

PrËviament a la convocatÚria per optar a la vacant, es procedeix a la mobilitat de torns que permeti accedir al personal ja contractat i de la mateixa categoria a aquells torns que li siguin mÈs beneficiosos, sempre tenint en compte els requisits de la plaÁa a cobrir.

A la convocatÚria definitiva pot concÛrrer el personal de l'Hospital que compleixi els requisits de titulaciÛ o experiËncia necessaris, al qual s'assigna, sobre el conjunt de la puntuaciÛ possible, un 1% per cada any d'antiguitat a l'Hospital amb un m‡xim, per aquest concepte, del 10% sobre el total. Entre el personal del propi Hospital, en igualtat de condicions, es dÛna preferËncia almÈs antic.

No sÛn d'aplicaciÛ les anteriors normes al seg¸ent personal:

a)†Els que ocupen llocs de direcciÛ, comandament o supervisiÛ.

b)†Els llocs de confianÁa, com secret‡ries de direcciÛ.

c)†Els llocs que estiguin previstos o ocupats per personal titular en formaciÛ, ja sigui en programes oficials o interns, aixÌ com facultatius en pr‡ctiques.

B)†Personal eventual.

…s l'admËs a l'Hospital per realitzar treballs de car‡cter temporal i absolutament extraordinaris que es presentin per qualsevol motiu anormal, per un termini no superior a 6 mesos. No es pot classificar com a personal eventual mÈs que aquell que realitzi els treballs que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR