Convenio colectivo - Aigües Ter Llobregat, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4333 de 01/03/2005

RESOLUCI”

TRI/3754/2004, de 28 de desembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l' empresa Aig¸es Ter- Llobregat per als anys 2004 - 2006 (codi de conveni n˙m. 7900782) .

Vist el text Conven i col∑lectiu de treball de l' empresa Aig¸es Ter- Llobregat per als anys 2004 - 2006 (codi de conveni n˙m. 7900782) , subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors els dies 9 de novembre i 10 de desembre de 2004, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Aig¸es Ter- Llobregat per als anys 2004 - 2006 (codi de conveni n˙m. 7900782) al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, ambel compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 28 de desembre de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

P.†D.

Montserrat Segura i Noguera

Subirectora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l' empresa Aig¸es Ter- Llobregat per als anys 2004 - 2006

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit personal

Aquest conveni Ès d'aplicaciÛ al personal que, amb relaciÛ jurÌdica laboral, presta o presti serveis en l'empresa p˙blica de la Generalitat de Catalunya denominada Aig¸es Ter Llobregat.

Article 2

¿mbit funcional

Les normes contingudes en aquest Conveni afecten i sÛn d'aplicaciÛ als centres de treball d'Aig¸es Ter Llobregat.

Article 3

¿mbit territorial

L'‡mbit territorial del present Conveni Ès el de la Comunitat AutÚnoma de Catalunya.

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni tindr‡ vigËncia l'endem‡ de la seva publicaciÛ en el DOGC. i fins el 31 de desembre del 2006, amb efectes econÚmics retroactius a 1 de gener de 2004.

Article 5

PrÚrroga i den˙ncia

Aquest Conveni s'entendr‡ prorrogat t‡citament per perÌodes anuals successius si noes produeix l'oportuna den˙ncia en temps i forma amb un termini de preavÌs de dos mesos respecte a la data en quË finalitzi la seva vigËncia. Quant a la negociaciÛ, podr‡ ser total o parcial en funciÛ de les propostes plantejades per les parts.

Un cop denunciat, es procedir‡ a constituir una ComissiÛ negociadora en el termini d'un mes des de la recepciÛ de l'escrit de den˙ncia; la part receptora haur‡ de respondre a la proposta de la negociaciÛ i ambdues parts podran establir ja un calendari opla de negociaciÛ.

En qualsevol cas la tramitaciÛ de la den˙ncia s'haur‡ d'ajustar al que disposa l'article 89 de l'Estatut dels treballadors.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot org‡nic indivisible i, als efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment i conjunta. En cas que l'Autoritat Laboral, en l'exercici de les seves facultats, no homologuÈs alguna de les seves cl‡usules o articles, o que fos anul∑lat total o parcialment per la JurisdicciÛ Laboral, ambdues parts negociaran la totalitat o parcialitat anul∑lada, i la resta del Conveni quedar‡ en vigor. En aquest supÚsit, i fins a l'elaboraciÛ d'un nou text, s'aplicar‡ la normativa convencional anterior.

Article 7

Cl‡usula de garantia

Les parts del Conveni es comprometen formalment a no sol∑licitar ni adherir-se a cap altre Conveni, qualsevol que sigui el seu ‡mbit d'aplicaciÛ, durant tota la vigËncia del que es ara es subscriu.

Si durant la vigËncia del present Conveni es produÌs, per reestructuraciÛ administrativa o transferËncia de la gestiÛ, algun canvi de la dependËncia de l'empresa, l'esmentada modificaciÛ no afectar‡ al que s'ha pactat en aquest Conveni col∑lectiu, que tindr‡ la consideraciÛ de norma mÌnima.

Article 8

CompensaciÛ, absorciÛ i garanties personals

En matËria de compensaciÛ i absorciÛ ser‡ d'aplicaciÛ allÚ que disposin les normes legals d'aplicaciÛ al cas concret, sense perjudici del que s'estableixi amb car‡cter especÌfic en el present Conveni.

Les condicions i retribucions que s'estableixen en aquest Conveni amb car‡cter mÌnim compensaran i absorbiran qualsevol altres existents en el moment de la seva entrada en vigor o que s'estableixin en el futur, independentment de la seva naturalesa o origen.

Es respectaran les percepcions econÚmiques particulars que en el seu conjunt siguin mÈs beneficioses que les fixades en el present Conveni, mantenint-se estrictament "ad personam".

La interpretaciÛ del que disposa aquest article correspon a la ComissiÛ Parit‡ria, sense perjudici de la competËncia dels Organismes administratius o contenciosos en la matËria.

Article 9

ComissiÛ parit‡ria

Es constituir‡, d'acord amb l'apartat d) de l'article 85 de l'Estatut dels treballadors una comissiÛ parit‡ria per a la interpretaciÛ, vigil‡ncia i estudi del Conveni, que estar‡ formada per representants de l'empresa i representants dels treballadors en la mateixa proporciÛ. Els membres de la comissiÛ parit‡ria que representin als treballadors seran designats pel comitË d'empresa.

Aquesta ComissiÛ estar‡ facultada per a interpretar els termes del Conveni sempre que sigui necessari per a la seva correcta aplicaciÛ d'acord amb els criteris establerts pera la interpretaciÛ de les normes jurÌdiques. AixÌ mateix, la ComissiÛ exercir‡ les funcions seg¸ents:

a)†Participar en la determinaciÛ dels programes de formaciÛ que s'hagin de desenvolupar.

b)†Estudiar les reclamacions sobre reclassificaciÛ professional i adscripciÛ definitiva de grups i categories professionals.

c)†EmissiÛ d'informes sobre les q¸estions que li siguin proposades per les parts sobre interpretaciÛ del que s'ha pactat.

d)†DeterminaciÛ dels supÚsits d'aplicaciÛ de l'article 44del present Conveni.

e)†FixaciÛ de les desviacions de l'IPC interanual per a cada exercici, si escau.

f)†Totes les altres q¸estions que li siguin encomanades per aquest Conveni.

Els acords de la ComissiÛ tindran plena efic‡cia en l'‡mbit d'aquestConveni i s'adoptaran per unanimitat i es faran p˙blics en tots els centres de treball. Els acords es traslladaran aixÌ mateix a les parts interessades en el termini m‡xim de 15 dies.

Els membres de la ComissiÛ disposaran del temps suficient per a l'exercici de les funcions que li encomana aquest article.

Article 10

ComitË d'empresa.

El ComitË d'empresa tÈ atribuÔdes com a funcions b‡siques les recollides en la legislaciÛ general, i mÈs concretament les definides en l'Estatut dels treballadors, aixÌ com aquelles que expressament li siguin atribuÔdes en l'articulat del present Conveni.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball

Article 11

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat de l'empresa i la seva aplicaciÛ pr‡ctica correspon als titulars dels comandaments dels diferents Departaments o Serveis, sense perjudici dels drets i facultats d'audiËncia i informaciÛ reconeguts als treballadors en els articles 40, 41 i 64.1 de la Llei 8/80, de 10 de marÁ, de l'Estatutdels treballadors i resta de normativa vigent, en relaciÛ amb els seus representants legals.

En relaciÛ amb la organitzaciÛ del treball, els representants legals dels treballadors tindran els drets i obligacions seg¸ents:

a)†Estudiar les condicions de treball en els diferents centres i serveis.

b)†Proposar totes aquelles idees que siguin beneficioses per a l'organitzaciÛ del treball i la seva racionalitzaciÛ.

c)†Traslladar a la ComissiÛ Parit‡ria els suggeriments que en aquest sentit li siguin comunicats pels seus representants.

Article 12

Treballs de superior o inferior categoria

Quan les necessitats del servei ho exigeixin l'empresa podr‡ encomanar als treballadors l'exercici de funcions corresponents a categories professionals superiors o inferiors a la que tinguin en cada cas. Aquestes decisions tindran les limitacions i produiran els efectes previstos en l'Estatut dels treballadors sempre que concorrin les circumst‡ncies i requisits que es fixen en el mateix. En tot cas larealitzaciÛ de treballs de categoria superior donar‡ lloc al dret del treballador a percebre la diferËncia entre la retribuciÛ del seu lloc de treball i la que pertocaria per la funciÛ que efectivament desenvolupi.

En el supÚsit de desenvolupar treballs d'inferior categoria, aquesta situaciÛ no podr‡ perllongar-se mÈs enll‡ del temps imprescindible per a subsanar la situaciÛ especial que la va motivar.

La designaciÛ d'un treballador per a prestar el seu servei en rËgim de tornicitat, sigui oberta o tancada, tal i com es defineix en aquest Conveni no tindr‡ per si mateixa la consideraciÛ de desenvolupament de treballs de superior o inferior categoria, sense perjudici de l'aplicaciÛ de les normes establertes per al treball en rËgim de torns.

Article 13

ClassificaciÛ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR