Convenio colectivo - Comerç de Cansaladers, Carnissers, Menuts Comestibles i Detallistes de Volateria, Ous i Caça, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4343 de 15/03/2005

RESOLUCIÓ

TRI/673/2005, de 15 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de cansaladers, carnissers, despulles comestibles i detallistes de volateria, ous i caça de Barcelona i província pe r als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0800755).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de cansaladers, carnissers, despulles comestibles i detallistes de volateria, ous i caça de Barcelona i província, subscrit pel Gremi Provincial de Cansaladers i Xarcuters de Barcelona, el Gremi Provincial de Carnissers i Xarcuters de Barcelona, el Gremi de Detallistes d'Aviram, Ous i Caça, el Gremi Provincial de Menuders, CCOO i UGT el dia 25 de novembre de 2004, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectiusde treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competènciadels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener,

d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de cansaladers, carnissers, despulles comestibles i detallistes de volateria, ous i caça de Barcelona i província per als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0800755) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de febrer de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de cansaladers, carnissers, despulles comestibles i detallistes de volateria, ous i caça de Barcelona i la seva província per als anys 2004-2007

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni regula les relacions laborals a les empreses de comerç de cansaladers-xarcuters, cansaladers, carnissers, despulles comestibles i detallistes de volateria, ous i caça, ubicades a Barcelona i la seva província.

Article 2

Vigència

S'estipula que la vigència del Conveni començarà a partir de l'1 de gener de 2004 i acabarà el 31 de desembrede 2007, independentment de la data de la seva publicació al DOGC, i es prorrogarà any rere any, per reconducció tàcita, llevat que qualsevol de les parts signants en sol·liciti la revisió amb una antelació de 2 mesos com a mínim abans de la seva extinció, cas en què perdran eficàcia totes les clàusules obligacionals.

Capítol 2

Article 3

Salari de conveni

S'estableix, per a cada categoria professional, l'escala que conté l'annex d'aquest Conveni col·lectiu, benentès que les empreses que tinguin establertes retribucions superiors amb els seus treballadors, han de reflectir-les als corresponents fulls de salaris.

Els treballadors que cobren el plus de vinculació segons l'estipulat en l'article 4 del Conveni col·lectiu de 1997, 1998 i 1999, no els serà absorbible ni compensable i s'incrementarà amb el mateix sistema que el salari base del present Conveni.

Els drets que s'anomenen adquirits i condicions més beneficioses no afectaran al personal de nou ingrés.

El conjunt de pactes que conté el present Conveni col·lectiu substitueix íntegrament les condicions econòmiques com de treball existents en la seva entrada en vigor, per la qual cosa aquestes i qualsevol altra queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Quant a disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni només tindran eficàcia pràctica quan considerades en el seu conjunt i en còmputanyal superin les condicions del present Conveni. En cas contrari subsistirà el present Acord en els seus propis termes i sense cap modificació dels seus conceptes, mòduls o retribucions.

Article 4

Plus de transport

S'estableix en el present Conveni un plus de transport per a cada categoria professional, segons l'escala que conté l'annex 1. Aquest plus es percebrà les 12 mensualitats de l'any.

Per a l'any 2004 (igual per a cada categoria): 60 euros mensuals.

Per a l'any 2005 (igual per a cada categoria): 65 euros mensuals.

Per a l'any 2006 (igual per a cada categoria): 70 euros mensuals.

Per a l'any 2007 (igual per a cada categoria): 75 euros mensuals.

En cas que es falti a la feina, per cada dia d'absència es dedueix l'import d'1dia del plus esmentat, i per al càlcul d'aquest descompte es considerarà la mitjana de 25 dies de treball per mes.

No originarà cap tipus de descompte les absències al treball derivades de vacances, llicències retribuïdes, així com en les hores sindicals dels delegats de personal o membres de Comitè de Empresa.

Article 5

Gratificacions extraordinàries

Les empreses regides pel present Conveni abonen al personal una gratificació de caràcter extraordinari per Nadal, equivalent a l'import d'unamensualitat del salari de conveni més el plus de vinculació en el seu cas, amb motiu de Nadal, i una altra gratificació del mateix import el mes de juny (estiu).

Les empreses voluntàriament poden fer el pagament de les gratificacions extraordinàries esmentades amb prorrateig mensual.

Article 6

Gratificació de beneficis

Amb el caràcter de participació de beneficis, les empreses abonen al personal una gratificació equivalent a 1 mensualitat de salari de conveni més el plus de vinculació en elseu cas, que s'abona el mes de març de cada any.

Les empreses voluntàriament poden fer el pagament de la gratificació extraordinària esmentada amb prorrateig mensual.

Article 7

Vacances

El personal inclòs en aquest Conveni fa 30 dies naturals devacances que es gaudeixen preferentment en el període comprès entre l'1 de maig i el 30 de setembre, en torn rotatiu entre el personal, any rere any, sense tenir en compte els drets d'antiguitat.

Segons les necessitats de l'empresa, de comú acord entre les parts, es pot fraccionar el gaudi de les vacances, amb un període mínim de 15 dies naturals ininterromputs.

El treballador ha de conèixer la data de gaudi de les vacances com a mínim 2 mesos abans d'iniciar-ne el gaudi.

Article 8

Hores extraordinàries

Les hores extraordinàries que es facin poden ser compensades per temps de descans dins els 4 mesos següents a la seva realització; les hores extraordinàries que no siguin compensades per temps de descans són abonades per les empreses al preu únic que estableix l'annex del present Conveni col·lectiu.

Les dues representacions acorden la conveniència de reduir al mínim indispensable les hores extres, d'acord amb els criteris següents:

a) Hores extraordinàries que siguin exigides perquè calgui reparar sinistres o altres danys extraordinaris i urgents, com també, si s'escau, pel risc de pèrdua de primeres matèries: realització.

b) Hores extraordinàries necessàries per períodes punta, absències imprevistes, canvis de torn o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat, incloent-hi la prolongació de la jornada pel temps mínim indispensable per a l'emmagatzematge i la conservació dels productes exposats a la venda: realització.

Inventari: les hores dedicades a l'inventari i que excedeixin de la jornada laboral habitual es consideren hores extraordinàries i s'han de compensar en efectiu, segons el preu que figura en la taula annexa al present Conveni.

Article 9

Organització de la feina

L'organització de la feina a totes les empreses regides pel present Conveni col·lectiu és facultat de la direcció d'aquestes, que la regula d'acord amb les normes establertes legalment.

Per compensar els avantatges econòmics que representa aquest Conveni col·lectiu per als treballadors que afecta, aquests es comprometen a:

a) Realitzar una millor productivitat.

b) Complir la seva comesa amb la disciplina, lleialtat i fidelitat obligades a l'empresa.

c) Complir els horaris i la jornada de treball amb puntualitat, aplicació adequada i dedicació a l'empresa; l'empresa té el dret d'aplicar les sancions pertinents previstes en el present Conveni, en cas que el treballador incompleixi aquestes obligacions.

d) El personal contractat s'ha d'abstenir de fumar en les zones d'atenció al públic.

e) Els treballadors tenen l'obligació de despatxar al públic tots els productes de què disposin o que tinguin a la venda les empreses.

f) Els treballadors han de vetllar escrupolosamentper l'ordre, la netedat i la presentació dels establiments, i el manteniment de les màquines i els estris de treball, a fi i efecte que a cada moment atenguin les necessitats de la feina i facin un servei òptim als clients.

Article 10

Jornada de treball

S'estableix mitjançant aquest Conveni col·lectiu la jornada de treball següent:

Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR