Convenio colectivo - Lear Automotive Eeds Spain, SL. (centre de treball de Valls), Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4346 de 18/03/2005

RESOLUCI”

TRI/720/2005, de 28 de gener, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu del centre de treball de Valls, de l'empresa Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 430052 2).

Vist el text del Conveni col∑lectiu del centre de treball de Valls, de l'empresa Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, subscrit per les parts negociadores en data 23 de novembre de 2004, i presentat per les mateixes parts en data 26 de novembre de 2004, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu del centre de treball de Valls, de l'empresa Lear Automotive (EEDS) Spain, SL, per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 4300522), en el Registre de convenis dels Serveis Territorials Treball i Ind˙stria a Tarragona.

.2††Disposar-ne la publicaciÛ al DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 28 de gener de 2005

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Lear Automotive (Eeds) Spain, SL (centre de treball de Valls), per als anys 2004-2005-2006 i 2007

CapÌtol 1

Disposicions generals

SecciÛ 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit territorial

Aquest Conveni Ès obligatori en els centres de treball que l'empresa Lear Automotive EEDS Spain, SL, tÈ establerts o pugui establir durant la seva vigËncia, a Valls.

Article 2

¿mbit funcional

Afecta tot el personal que treballa en els centres de treball inclosos en el Conveni.

Article 3

En queda exclÚs tot el personal comprËs en l'article 2 de l'Estatut dels treballadors, el personal englobat a partir del nivell 4 de responsabilitat destacada de l'empresa, que ho pactin aixÌ volunt‡riament i individual i el personal que per qualsevol raÛ quedi exclÚs de l'aplicaciÛ de les normes de la derogada OrdenanÁa de treball de les ind˙stries siderometal∑l˙rgiques. Aquest Conveni exclou expressament els representants de comerÁ.

SecciÛ 2

VigËncia, durada, prÚrroga, rescissiÛ i revisiÛ

Article 4

VigËncia

El Conveni Ès vigent a tots els efectes el dia 1 de gener de 2004 independentment de la seva publicaciÛ al DOGC.

Les disposicions del Conveni s'apliquen des del moment de la signatura.

Els conceptes salarials corresponents s'apliquen amb efectes retroactius al primer dia de gener de 2004.

Article 5

Durada i prÚrroga

La durada del Conveni s'estableix des del dia 1 de gener de 2004 fins al dia 31 de desembre de 2007.

A partir d'aquesta data es prorroga t‡citament any rere any, mentre no el denunciÔ una de les dues parts.

Article 6

RescissiÛ i revisiÛ

La den˙ncia que proposi larescissiÛ o la revisiÛ d'aquest Conveni s'ha de presentar amb els requisits legals i amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos a la data de finalitzaciÛ de la seva vigËncia o la de qualsevol de les seves prÚrrogues.

Article 7

Si les converses o els estudis es prorroguen per un termini que excedeixi el de la vigËncia del Conveni, aquest s'ha d'entendre prorrogat provisionalment, fins que finalitzin les negociacions esmentades, els acords finals de les quals han d'entrar en vigor amb efectes retroactius des de la finalitzaciÛ d'aquest Conveni.

SecciÛ 3

CompensaciÛ, absorciÛ i garanties personals

Article 8

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica s'han de considerar globalment.

Article 9

CompensaciÛ

Les estipulacions pactades sÛn compensables en la seva totalitat amb les que regien anteriorment, ja siguin convingudes o concedides unilateralment per l'empresa, sigui quin sigui el seu concepte, les millores volunt‡ries de souo de salari, les primes o els plus variables o els conceptes equivalents, tant si ho sÛn per imperatiu legal, jurisprudencial, contenciÛs, conveni sindical o pacte de qualsevol classe, contracte individual i els usos i els costums locals, i tant entre conceptes salarials aixÌ com altres de distints que s'hagin establert.

Article 10

AbsorciÛ

Les disposicions legals futures que introdueixin alguna variaciÛ en el rËgim laboral, nomÈs tenen efic‡cia si superen globalment, en el conjunt de les empreses, el seu nivell salarial.

En cas contrari, queden absorbides per les condicions pactades en aquest Conveni.

Article 11

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que, amb car‡cter global, excedeixin d'aquest Conveni.

SecciÛ 4

VinculaciÛ a la totalitat

Article 12

En el supÚsit de l'article 90, apartat 5 de l'Estatut dels treballadors s'ha de reconsiderar el contingut total del Conveni; la resta, no afectada, queda sense efic‡cia pr‡ctica.

CapÌtol 2

RËgim de treball

SecciÛ 1

OrganitzaciÛ del treball

Article 13

L'organitzaciÛ pr‡ctica de la feina, amb subjecciÛ a l'OrdenanÁa laboral derogada i a la legislaciÛ vigent, Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa, sens perjudici de la tasca d'assessorament, d'orientaciÛ i les propostes que corresponguin al ComitË d'Empresa.

Article 14

QualificaciÛ

L'organitzaciÛ de la feina es basa en les valoracions del lloc de treball, normalitzat en valors esglaonats de 10 i en funciÛ de:

Capacitat

  1. †EducaciÛ i intel∑ligËncia

  2. †ExperiËncia

  3. †Iniciativa

    EsforÁ

  4. †FÌsic

  5. †Mental i d'atenciÛ visual

    Responsabilitat

  6. †Sobre l'equip i el procediment

  7. †Sobre el material i el producte

  8. †Sobre la seguretat dels altres

  9. †Sobre la feina dels altres

    Condicions

  10. †De la feina

  11. †Riscos inevitables

Article 15

Condicions de treball

Les variacions de mËtodes operatius, processos, equip industrial, materials i, en general, de les condicions de treball que sÛn facultat ˙nica i exclusiva de l'empresa, comporten la revisiÛ de les valoracions respectives.

Article 16

RevisiÛ i canvi de llocs de treball

a)†Les valoracions dels llocs de treball, s'han de revisar sempre que tinguin variaciÛ en les condicions esmentades en l'article 14.

b)†L'empresa ha d'establir una corba d'aprenentatge per a cada lloc de treball directe.

c)†Les bases tËcniques utilitzades per a la realitzaciÛ de les corbes d'aprenentatge, s'han de presentar de manera raonada.

d)†Finalitzat el perÌode establert en la corba d'aprenentatge, el treballador ha de percebre el salari corresponent al nou lloc de treball que ocupi, que mai no pot ser inferior al salari de la qualificaciÛ que tenia assignada anteriorment, i la prima que assoleixi en aquest nou lloc.

e)†En el cas de canvi de lloc de treball s'ha de garantir al treballador el salari mitj‡ dels 3 mesos anteriors en el lloc de treball assignat abans, durant el perÌode determinat per la corba d'aprenentatge del nou lloc de treball.

f)†Formen part de la ComissiÛ de Valoracions, 2 membres del ComitË d'Empresa designats per aquest; la seva formaciÛ queda condicionada pels coneixements tËcnics sobre la matËria esmentada, efectuats d'acord amb les orientacions de l'empresa. La formaciÛ s'ha de fer per un tËcnic exterior a l'empresa. AmbdÛs membres tenen veu en les deliberacions de la ComissiÛ i, en conjunt, disposen d'1 vot.

g)†S'adjunta en els annexos n˙mero 2 i 3 la llista de valoraciÛ dels llocs de treball per classes i categories, incloses les noves puntuacions.

Article 17

ValoraciÛ quantitativa

Es podr‡ exigir, a tot el personal afectat per aquest Conveni, els rendiments mÌnims normals a qualitats correctes amb els sistemes implantats en l'empresa actualment:

a)†Estudis de tempsi de moviments

b)†ValoraciÛ al mËrit

c)†ValoraciÛ a la qualitat

d)†Valoracions compostes (ordre, neteja, grup, activitat general, etc.) o de qualsevol altre que es pugui implantar en el futur.

Article 18

ValoraciÛ qualitativa

La fixaciÛ dels Ìndex de deixalles i de la qualitat admissible en cadascuna de les fases de la feina, Ès facultat total de l'empresa, que el personal s'obliga a respectar en tot moment i l'incompliment del qual pot repercutir en els rendiments assolits i incÛrrer en les sancions que corresponguin d'acord amb allÚ establert en el Reglament de rËgim interior.

Article 19

Equip i material

A cada lloc de treball, s'ha d'exigir la vigil‡ncia necess‡ria, l'atenciÛ, la conservaciÛ i la neteja.

SecciÛ 2

Bases de productivitat

Article 20

Definicions de productivitat

Els conceptes essencials en quË es basa el pla de productivitat d'aquest Conveni sÛn els que definim a continuaciÛ:

a)†Activitat normal:

…s la que executa un operari mitj‡, coneixedor de la feina, conscient de la seva responsabilitat, perÚ que treballa sense estÌmul.

An=100

Es pot prendre com a referËncia, l'activitat que realitza un operari d'1,65 m d'alÁada mitjana, amb pas de 0,75 m que en 1 hora recorre 5 km per terreny pla, sense obstacles, inclÚs el temps de recuperaciÛ.

b)†Temps normal

…s el temps...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR