Convenio colectivo - Comerç d'òptica al detall, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4366 de 19/04/2005

RESOLUCIÓ TRI/1049/2005, d'1 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç d'òptica al detall de la província de Barcelona per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0805835).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç d'òptica al detall de la província de Barcelona, subscrit per la Unió d'Empresaris d'Òptica de Barcelona i la seva Província, Associació Espanyola de Cadenes d'Òptiques i d'Òptiques en Centres Comercials i/o grans superfícies, CCOO i UGT, el dia 29 de desembre de 2004, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de

reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç d'òptica al detall de la província de Barcelona per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0805835) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 1 de març de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona, en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de comerç d'òptica al detall de Barcelona i província per a l'any 2004

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbits funcional i territorial

Aquest Conveni s'aplica a tots els treballadors i a totes les empreses que presten servei als centres de treball establerts o que s'estableixin a la província de Barcelona, tant si tenen el domicili social en aquesta província com si no l'hi tenen, i que es dediquen al comerç d'òptica al detall, independentment de la seva ubicació, incloent-hi les grans superfícies i els centres comercials, amb els seus tallers annexos de muntatge, manipulació, manteniment i reparació.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor l'endemà de la seva publicació i la seva durada és d'1 any, des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2004, sens perjudici del que estableix la disposició addicional 1.

Les condicions econòmiques s'han de retrotraure a l'1 de gener de 2004.

Article 3

Pròrroga

Aquest Conveni s'ha de prorrogar pel mateix temps per al qual ara se subscriu si no és denunciat abans del seu venciment o del venciment de qualsevol de les seves pròrrogues per una de les parts amb una antelació mínima d'1 mes, amb la comunicació escrita a l'altra part.

Article 4

Absorció i compensació

Totes les condicions pactades en aquest Conveni són compensables totalment i en còmput anual per les millores de qualsevol mena de què gaudeixin els treballadors, sempre que ultrapassin la quantia total del Conveni i es consideren absorbibles des de la data d'entrada en vigor.

Article 5

Garantia "ad personam"

Cal respectar a tots els treballadors les situacions personals actualment consolidades, sempre que determinin drets més beneficiosos que els concebuts per aquest Conveni en còmput anual.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Totes dues representacions convenen que, sent les condicions pactades un tot orgànic i indivisible, en el supòsit que l'autoritat competent en l'exercici de les seves facultats no l'aprovi, aquest Conveni ha de quedar sense eficàcia pràctica i se n'ha de reconsiderar el contingut, tret que es tracti d'aspectes concrets, cas en què es reconsideraria el capítol que conté aquests aspectes.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 7

Organització

L'organització de la feina, incloent-hi la distribució, és facultat de la direcció de l'empresa; sobre això són d'aplicació les normes establertes per l'Estatut dels treballadors vigent.

Article 8

Pluralitat de funcions

Amb un respecte absolut de la categoria i del salari i amb caràcter no habitual, tots els treballadors han d'exercir les funcions que l'empresa els encarregui, encara que corresponguin a categories diferents, sempre que estiguin relacionades amb la feina de l'empresa i que no comportin vexació ni abús d'autoritat per part de l'empresa. A aquest efecte, cal respectar el que estableix l'Estatut dels treballadors.

Capítol 3

Jornada, vacances i permisos

Article 9

Jornada laboral

  1. La jornada laboral en còmput setmanal té una durada màxima de 40 hores i en còmput anual no pot ultrapassar les 1.780 hores per al present any 2004, sense que això prejutgi l'horari comercial, que ha de ser determinat per l'empresa.

    Per a les jornades continuades, cal establir un temps de descans d'una durada mínima de 15 minuts, que ha de tenir la consideració de temps de feina efectiva.

    A l'efecte del que s'expressa en aquest article, cal entendre per jornada continuada la que s'exerceix ininterrompudament, sense descans per al dinar. En conseqüència, les jornades de les empreses amb horari comercial ininterromput, però amb torn dels treballadors per al dinar, no tenen la consideració de jornada continuada.

  2. Les empreses i els representants dels treballadors i, en absència d'aquests, els treballadors afectats per aquest Conveni poden negociar compensacions pels excessos, en còmput anual, que puguin produir-se sobre la jornada màxima laboral, com a conseqüència de l'atenció al públic present a la botiga a l'hora de tancar-la.

    Aquesta negociació s'ha de dur a terme durant l'últim mes de l'any a petició de les parts. Si no hi ha acord, el possible temps excedent s'ha de gaudir en dies complets o fracció de dia complet, durant el següent exercici a petició del treballador o treballadora.

    Les empreses que tinguin acordades unes condicions econòmiques superiors en un 25% respecte a les que es pacten en aquest Conveni, sempre que no s'excedeixi els 10 minuts després de l'hora de tancar, estan exemptes de la compensació que preveu el paràgraf anterior, sens perjudici del que estableix la legislació vigent sobre jornada màxima legal.

    A les empreses que, en el moment d'aprovar-se aquest Conveni, tinguin establert un sistema propi de compensació, cal mantenir-ne la vigència, tret d'acord entre les parts.

  3. Pel que fa les empreses en què per costum o per tradició es gaudeix d'algun dia festiu concret, a més de les festes oficials, cal mantenir-ne la vigència.

Article 10

Calendari irregular i jornada flexible

Durant els períodes punta de producció, en una quantia màxima de 8 setmanes a l'any, les empreses poden ampliar la jornada habitual del treballador, fins al límit màxim de 9 hores diàries.

El període punta de producció s'ha de notificar al treballador amb 7 dies d'antelació i simultàniament als representants dels treballadors.

La recuperació de l'excés resultant ha de compensar-se amb descans, de comú acord entre empresa i treballador, la qual cosa ha de ser notificada als representants dels treballadors. Si hi ha desacord, la recuperació s'ha d'efectuar dins dels 3 mesos següents a l'ampliació de la jornada.

El gaudi de la compensació s'ha d'acumular en mitges jornades o jornades completes, llevat que el període a compensar sigui inferior.

El present article no és d'aplicació a gestants o persones amb jornada reduïda per algun dels supòsits legalment establerts.

Article 11

Descans setmanal

S'estableix un descans setmanal ininterromput d'1 dia i mig. En cas que aquest descans no coincideixi amb la tarda del dissabte i el dia complet del diumenge, les empreses han de negociar els complements corresponents amb els seus treballadors i representants.

Les empreses poden negociar amb els seus treballadors i representants sistemes diferents de descans setmanal respecte al sistema que estableix el paràgraf anterior.

En tot cas, cal respectar les condicions més beneficioses vigents en la data d'aprovació d'aquest Conveni.

Article 12

Vacances

Tots els treballadors han de gaudir d'unes vacances anuals retribuïdes d'acord amb les condicions següents:

  1. Les vacances són de 30 dies naturals i preferentment en els períodes compresos entre el 15 de juny i el 30 de setembre, tots dos inclosos, per Setmana Santa i per Nadal (del 22 de desembre al 10 de gener). Si per necessitat de l'empresa cal gaudir-les en els períodes restants de l'any, el treballador ha de ser compensat amb 1 dia més de vacances per setmana gaudida fora del període esmentat.

    Pel que fa a les empreses o els centres de treball que no tanquin per vacances, en el calendari laboral s'ha de fixar el període de gaudi de les vacances d'acord amb el que estableix aquest article. Entre les empreses i els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR