Convenio colectivo - Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, SA. (Centre de treball de Lleida, Segrià), Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4192 de 09/08/2004

RESOLUCIÓ

TRI/2190/2004, de 16 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, SA, de la localitat de Lleida (Segrià), per a 1.1.2004 al 31.12.2005 (codi de conveni núm. 2500652).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, SA, de la localitat de Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 14 de maig de 2004, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, SA, de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2004 al 31.12.2005 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 16 de juny de 2004

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

Col·lectiu de treball de l'Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, SA, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2004 al 31.12.2005.

Article 1

Àmbit territorial, personal i funcional

Aquest conveni col·lectiu regula les relacions laborals entre l'Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, SA, que a partir d'ara denominarem EMSC, i el personal fix, eventual o temporal que efectuïn serveis.

Article 2

Vigència

Aquest conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2004 i finalitza el dia 31 de desembre de 2005. Es pot prorrogar per un mateix període de temps, excepte si alguna de les parts el denuncia amb tres mesos d'antelació.

La durada d'aquest conveni d'empresa es bianual, no obstant la durada d'aquest, la revisió salarial s'haurà de fer cada any, excepte s'hi ha un pacte en contra.

Article 3

Absorció i compensació

tot allò que derivi d'aquest conveni és compensable i absorbible amb qualsevol altra qüestió salarial, ja provingui de convenis provincials o que s'establissin mitjançant altres sistemes, i només es podran modificar si la totalitat de les noves condicions en el seu conjunt anual fos superior a la totalitat de les que s'han establert en aquest conveni.

Article 4

Organització de l'empresa i el treball

S'entén que l'organització de l'empresa és l'adequada i a causa de les seves peculiars característiques, l'organització tècnica i pràctica del treball i també la del descans. Correspon, per tant, a la direcció de l'empresa la facultat de direcció i organització del treball, tot d'acord amb les normes i orientacions d'aquest conveni i de les disposicions legals pertinents.

Article 5

Règim econòmic, increments i revisions salarials

Amb efecte de l'1 de gener de 2004, s'han incrementat les percepcions salarials base brutes actuals per a cada categoria professional segons l'IPC provincial, essent les taules salarials d'aplicació durant l'any 2004, les que consten en l'annex núm. 1.

A partir de la signatura d'aquest conveni seran d'aplicació els imports dels complements salarials fixos indicats en l'article 7 d'aquest conveni, als quals s'ha aplicat l'increment del paràgraf anterior.

Les percepcions salarials base (annex núm. 1), complements salarials fixos (article 7) i l'antiguitat queden subjectes a revisió anual segons l'increment de l'IPC establert per l'INE a 31 de desembre de l'any que correspongui.

Si l'IPC d'aplicació registrés en el període de l'1 de gener de 2004 al 31 de desembre de 2004 un increment superior al 2,7%, s'haurà d'efectuar una revisió salarial, tant aviat com és constati oficialment aquest fet. La revisió salarial consistirà en la quantitat que sobrepassi del 2,7 % i amb caràcter retroactiu a partir de l'1 de gener de 2004.

La nòmina del personal que cobra per mesos, s'ha de calcular a raó de 30 dies per mes.

Per a qualsevol qüestió de caràcter econòmic, s'estableix que es tindrà en compte l'índex de l'IPC de la província de Lleida.

Article 6

Gratificacions extraordinàries

Les pagues extraordinàries anuals són dues: la de juny i la de Nadal. Aquestes pagues s'han d'abonar a raó de 30 dies cadascuna amb el salari base, segons la taula salarial d'aquest conveni, (annex núm. 1), més l'import de l'antiguitat i els complements personals fixos de cada mes.

Aquestes gratificacions extraordinàries s'han de pagar els dies 22 de juny i 22 de desembre.

Hi haurà una retribució extraordinària anual, consistent amb 22,5 dies de salari base, més l'antiguitat i els complements personals fixos, segons les taules salarials especificades en aquest conveni. L'esmentada retribució extraordinària es percebrà el dia 15 de setembre de cada any; no obstant i a criteri de l'empresa es podrà prorratejar mensualment.

El tècnic/a 1ª esportiu/va tindrà les pagues extraordinàries incloses en el preu hora que figura en l'annex 1, mentre el tècnic/a esportiu/va i l'auxiliar esportiu/va tindran el preu que figura en l'annex 1 més les pagues extraordinàries pactades.

Article 7

Primes especials

Com a prima especial pels treballs que realitzin determinats treballadors de l'empresa, d'acord amb les seves peculiaritats específiques, quan es realitzen diversos serveis que, malgrat tot, corresponen a la seva activitat normal, l'empresa els abonarà les següents quantitats:

a) El personal de l'empresa que realitzin treballs fora del terme municipal de Lleida i que utilitzin el seu vehicle particular per desplaçar-se ha de rebre 0,17 euros/quilòmetre.

b) Si han de menjar fora de Lleida rebran 8,41 euros en concepte de mitja dieta i de 12,02 euros pel mateix concepte quan s'escaigui en cap de setmana. Com a dieta complerta, és a dir, pernoctació i aliments diaris, s'abonarà la quantitat total de 52,29 euros. En cas de jornada completa fora de Lleida, sense pernoctar, s'abonarà 26,14 euros.

c) S'estableix un complement equivalent en quant a quantitat a _ paga extraordinària, anomenat plus objectius, amb les següents condicions:

Per al personal que estigui d'alta a l'empresa tot l'any natural sencer.

Que la seva tasca estigui inclosa en el programa de direcció per objectius establert per l'empresa.

Complir íntegrament amb el programa de direcció per objectius establerts per l'empresa.

Queden exclosos de minutar aquest complement els treballadors/treballadores que reuneixin qualsevol de les següents circumstàncies:

Treballadors/treballadores en situació d'IT (accident laboral i no laboral, malaltia comuna, malaltia professional).

Baixa voluntària.

Baixa per acomiadament procedent.

Aquest complement es minutarà durant el mes de març de cada any. El període liquidat en aquest complement correspon al període de l'1 de gener al 31 de desembre de l'any anterior.

d) Per a les categories professionals de: tècnics graduats, caps de 1ª, director tècnic, periodista redactor, encarregat de brigada i encarregat de sector, l'empresa ha d'abonar la quantitat de 232,65 euros/mensuals, anomenat plus conveni en concepte de disponibilitat i compliment d'objectius marcats per l'empresa.

Així mateix, se'ls podrà abonar altres complements a causa de les activitats suplementàries, segons les seves funcions, sempre que es realitzin. Aquests suplements s'han de pagar proporcionalment als dies d'alta a l'empresa i hauran de pactar-se entre l'empresa i el Comitè d'empresa.

e) S'establirà la quantitat de 12,02 euros/mensuals, en concepte menyscapte de diners per als treballadors/treballadores que manipulin diners diàriament.

f) S'estableix la quantitat de 97,85 euros/mensuals, en concepte de plus nocturnitat, per als treballadors/treballadores de l'empresa que per les seves característiques o organització del treball tinguin que realitzar treballs nocturns. Es considerarà jornada nocturna sempre que excedeixi de 3 hores del total de la jornada. En cas de que aquest torn no es realitzi durant tot el mes, es minutarà proporcionalment a raó de 21 dies laborables.

g) S'estableix la quantitat de 12,02 euros/mensuals, en concepte de plus d'eines, per als treballadors/treballadores que tinguin la responsabilitat de vetllar per l'estat de conservació i pèrdua de les eines/utillatge emprades per a la seva feina.

h) S'estableix la quantitat de 92,58 euros/mensuals, en concepte de plus conducció, per als treballadors/treballadores, que independentment de la seva categoria professional i de les tasques pròpies d'aquesta i del departament que en aquell moment pertanyin, tingui assignada la conducció permanent d'un vehicle que com a requisit imprescindible necessiti el carnet especial c1, c2 i e, així com l'assignació del manteniment necessari i imprescindible per el seu correcte funcionament.

i) S'estableix la quantitat de 49,38 euros/mensuals en concepte de plus turnicitat, per als treballadors/treballadores que la seva jornada s'estableixi en sistema de torns, a l'efecte d'estar a disposició de l'empresa per cobrir els torns assignats (setmanal/mensualment).

j) S'estableix la quantitat de 43,21 euros/mensuals, en concepte de plus magatzemer, per als treballadors/treballadores destinats als magatzems. consisteix en, independentment de la seva categoria professional i de les tasques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR